Wanaka, Nieuw-Zeeland

Wanaka, Nieuw-Zeeland

Wanaka Nieuw-Zeeland

Wanaka ligt aan de zuidoever van het schitterende blauwe Lake Wanaka op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en wordt omringt door hoge bergen en een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Wanaka biedt een perfecte mix van avontuurlijke activiteiten, prachtige landschappen en een ontspannen sfeer.

De natuur met prachtige bossen, meren en bergen is elk jaargetijde schitterend, met veel bloemen in het voorjaar, groen in de zomer, goudgele en rode bladeren in de herfst en met sneeuw bedekte bergtoppen in de winter. Het wordt zeker aangeraden om een ontspannen wandeling te maken lang de oevers van het meer, te varen, kajakken of paddleboarden en te genieten van alle prachtige uitzichten.

Daarnaast is Wanaka de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Mount Aspiring National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat en bekend staat om de ongerepte wildernis en spectaculaire wandelroutes.

De oneindige mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht – met iets voor elk wat wils – maken Wanaka een bestemming die zeker een bezoek waard is. 

Aanbevolen luchthaven
Queenstown (ZQN)
nabijgelegen bestemmingen