Hoogtepunten van Oost-Canada
o.v.v. wijzigingen 2.947 €

Hoogtepunten van Oost-Canada

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 18 augustus 2023 - Vertrek : dinsdag 7 mei 2024
Ref ID: 3472459
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.893 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 18 augustus 2023 - Vertrek : dinsdag 7 mei 2024
Bestemmingen: Toronto, Niagara Falls, Huntsville Canada, Ottawa, Trois-Rivières, Quebec, La Malbaie, Tadoussac, Matane, Percé, Rivière-Du-Loup, Montreal, Kingston, Toronto

Over de reis

07 mei
Reizen van Amsterdam naar Toronto
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL691
10:50 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
12:50 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ) Alternatieve luchthaven
8uur 0min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL691
Reisklasse: Economy
07 mei
Autoverhuur
Kia Forte /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Kia Forte /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
68.91 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Toronto luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Toronto, ON L5P 1A2, Canada

Terugbrengen

Toronto luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Toronto, ON L5P 1A2, Canada

07 mei
1. Toronto
Overnachten
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
07 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
09 mei
Autoreis van 126 Kilometer - 1uur 32min
Toronto
Niagara Falls
09 mei
2. Niagara Falls
Overnachten
Over de bestemming:

Niagara Falls is de benaming van de drie watervallen langs de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend.

Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied.

Aan zowel de Canadese als Amerikaanse zijde ligt een stad met de naam Niagara Falls. Een brug verbindt beide zijden met elkaar; die te voet of per auto/camper overgestoken kan worden. Aan beide kanten zijn voorzieningen, attracties en uitkijktorens. Een aanrader is een boottocht met de Maid of the Mist naar de voet van de watervallen. De boot vertrekt ieder kwartier vanaf beide kanten.

Een bezoek aan Niagara Falls verdient zeker een plek op de bucket-list van elke reiziger.

Meer informatie
11 mei
Autoreis van 330 Kilometer - 3uur 24min
Niagara Falls
Huntsville Canada
11 mei
3. Huntsville Canada
Overnachten
Over de bestemming:

Huntsville is een stad in Ontario, Canada en de grootste stad in de Muskoka-regio. Huntsville is gelegen in een heuvelachtig gebied en beschikt over glinsterende meren, rotsachtige heuvels en een levendig centrum. Het is de ideale bestemming voor een bezoek aan het Algonquin Provincial Park.

Breng een bezoek aan de Muskoka Heritage Place, waar een kijkje genomen kan worden in het leven in Huntsville van vroeger. Dit erfgoed biedt vier toeristische attracties: een Pioneer Village, het Steam Museum, het Muskoka Museum en de kans om een ritje te maken in een volledig functionerende stoomtrein. Belangrijk om te weten, is dat de openingstijden het hele jaar door wisselen.

Huntsville is ook de toegangspoort tot het Algonquin Provincial Park, een van de beste parken van Ontario. Dit 7.653 vierkante kilometer grootte gebied zit vol bossen, bergen, meren en rivieren en heeft alles voor een ware wilderniservaring. De populairste bezigheden zijn wandelen, mountainbiken, kanoën en kamperen.

Huntsville is met haar natuurlijke omgeving een wereldwijd bekende toeristische bestemming. 

Meer informatie
11 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
13 mei
Autoreis van 342 Kilometer - 4uur 17min
Huntsville Canada
Ottawa
13 mei
4. Ottawa
Overnachten
Over de bestemming:

Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt in de provincie Ontario. Ottawa staat bekend als de perfecte plek om een aantal van de beste attracties, smaken en feesten van Canada te ervaren.

Een bezoek aan Ottawa is pas echt compleet na een bezoek aan de parlementsgebouwen - een van de mooiste parlementsgebouwen ter wereld. Loop over het terrein en geniet van het prachtige uitzicht, of reserveer een 30-40 minuten durende tour (gratis) en ontdek de Senate (senaat) of House of Commons (tweede kamer).

Daarnaast wordt een bezoek aan de National Gallery of Canada en het Canadian Museum of Civilization zeker aangeraden. ’s Winters wordt aangeraden een kijkje te nemen bij het Rideau-kanaal, dat dan is omgetoverd tot enorme ijsbaan.

Ottawa is een gezellige, veelzijdige stad vol parken, musea, festivals, restaurants en winkels. Het biedt een unieke mix van landelijke en stedelijke schoonheid en is een geweldige bestemming om te bezoeken. 

Meer informatie
14 mei
Autoreis van 320 Kilometer - 3uur 27min
Ottawa
Trois-Rivières
14 mei
5. Trois-Rivières
Overnachten
Over de bestemming:

Trois-Rivières is de op een na oudste stad van Quebec, Canada. Het is de perfecte stop halverwege tussen Quebec City en Montreal.

De stad staat bekend als het belangrijkste culturele centrum van de Mauricie-regio en biedt verschillende musea, theaters, kunstgalerijen, een bibliotheek en een afdeling van de Archives Nationales du Québec.

Trois-Rivières heeft een rijke geschiedenis. Een wandeling door de historische wijk van de stad is genoeg om deze geschiedenis te ontdekken. Aanschouw de prachtige architectuur, bewonder de monumenten en lees alle panelen langs de route die de geschiedenis van de stad vertellen. 

Daarnaast bevinden zich langs de St. Lawrence-rivier allerlei prachtige fotomomenten, geweldige restaurants en bezienswaardigheden.

Kortom, Trois-Rivières biedt een prachtige combinatie van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Of u nu geïnteresseerd bent in erfgoed, kunst, festivals, of simpelweg wilt ontspannen in een prachtige omgeving, Trois-Rivières heeft voor elk wat wils. 

Meer informatie
14 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
15 mei
Autoreis van 128 Kilometer - 1uur 25min
Trois-Rivières
Quebec
15 mei
6. Quebec
Overnachten
Over de bestemming:

Quebec is een stad in de gelijknamige provincie in Canada. De stad, gelegen aan de oevers van de St. Lawrence-rivier, staat bekend om haar prachtige uiterlijk en onmiskenbare Franse flair en is de bakermat van Frans Amerika.

Quebec, vol musea, sport, kunst en cultuur, is de enige stad in Noord-Amerika met originele stadsmuren. Haute-Ville, de oude bovenstad die omringd wordt door deze muur, is dan ook de belangrijkste bezienswaardigheid in Quebec.

Daarnaast wordt een bezoek aan de Citadelle, Queartier Petit Champlain, Terrasse Dufferin en het Museum of Civilization zeker aangeraden.

Een bezoek aan Quebec is pas compleet na het aanschouwen van een straatoptreden. Quebec viert haar artiesten en daarom vinden er regelmatig optredens plaats op het stadsplein en in de parken.

Quebec is een prachtige bestemming om te genieten van historische bezienswaardigheden, Europese charme en live-entertainment. 

Meer informatie
17 mei
Autoreis van 142 Kilometer - 1uur 44min
Quebec
La Malbaie
17 mei
7. La Malbaie
Overnachten
Over de bestemming:

La Malbaie, voorheen bekend als Murray Bay, is een gemeente in Quebec, Canada. La Malbaie wordt, met meer dan twee eeuwen aan geschiedenis, gezien als de oorsprong van vakantieresorts in Canada. Hier kwamen ooit de eerste schepen met rijke Amerikanen aan, op zoek naar schoonheid en een nieuwe omgeving.

La Malbaie is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Laurentian Mountains. Dit gebergte biedt het hele jaar door de mogelijkheid voor buitenactiviteiten als wandelen, zwemmen, skiën en het rijden op een sneeuwscooter.

Andere aanraders zijn het ontdekken van de landelijke charme en het maritieme landschap van de regio door de Chemin des Falaises te beklimmen, het genieten van het 6km lange fietspad langs de St. Lawrence, het beleven van een walviscruise, of het bezoeken van het Casino de Charlevoix.

Van avontuur en culturele ontdekkingen tot ontspanning, La Malbaie biedt elk soort reiziger een betoverende en onvergetelijke ervaring. 

Meer informatie
17 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
18 mei
Autoreis van Geen routebeschrijving
La Malbaie
Tadoussac
18 mei
8. Tadoussac
Overnachten
Over de bestemming:

Tadoussac is een dorp in Quebec, Canada. De plaats ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Saguenay en Saint Lawrence en is uitgeroepen tot een van de mooiste baaien ter wereld.

Tadoussac staat, door een overvloed aan voedsel in het water, bekend als een perfecte bestemming voor het spotten van walvissen. Walvisexcursies zijn dan ook de populairste activiteit in Tadoussac. Daarnaast biedt het Marine Mammal Interpretation Centre bezoekers de mogelijkheid om alles over deze prachtige dieren te leren. 

Breng ook zeker een bezoek aan het Observatoire d’Oiseaux de Tadoussac en bewonder meer dan 4,5 miljoen vogels, of observeer zwarte beren in hun natuurlijke habitat onder leiding van een ervaren gids op ongeveer 8 kilometer van het dorp.

Verder is de Tadoussac Bay een perfecte locatie voor kajakken en biedt het Parc National du Fjord du-Saguenay verschillende mogelijkheden voor een prachtige hike.

Van avontuur tot ontspanning, er is voor elk wat wils. Tadoussac nodigt reizigers uit om te genieten van de ongerepte natuur, het spectaculaire wildlife en de rustige sfeer dat het te bieden heeft. 

Meer informatie
18 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
19 mei
Autoreis van Geen routebeschrijving
Tadoussac
Matane
19 mei
9. Matane
Overnachten
Over de bestemming:

Matane is een stad in de provincie Quebec, Canada. Matane is wereldberoemd om haar uitstekende garnalen met milde smaak en prachtige roze kleur.

Matane beschikt over een aantal populaire attracties. Een bezoek aan de Jardins de Doris wordt erg aangeraden. Deze tuinen, van 185.000 vierkante meter, zijn sinds 2001 voor het publiek geopend en beschikken over een groeiend aantal plantensoorten. De tuinen zijn een perfecte plek om de schoonheid van de natuur te aanschouwen en een deel van de Matanese geschiedenis te ontdekken.

Daarnaast is het bewandelen van de International Appalachian Trail een prachtige ervaring. Trek een paar wandelschoenen aan, kies een wandeling uit – kort of lang – en geniet van de prachtige natuur en schitterende uitzichten.

Geniet van de prachtige natuur in Matane en vergeet ook zeker niet te genieten van de heerlijke garnalen in de lokale restaurants, cafés en pubs. Van avontuur tot ontspanning, Matane heeft voor elk wat wils.

Meer informatie
20 mei
Autoreis van 350 Kilometer - 4uur 52min
Matane
Percé
20 mei
10. Percé
Overnachten
Over de bestemming:

Percé is gelegen in de provincie Quebec, Canada. Percé behoort tot een van de mooiste plaatsen van Quebec en staat vooral bekend om de Percé Rock – een enorme rotsformatie - en Bonaventure Island.

Percé biedt bezoekers een spectaculair landschap en een bruisende cultuur. Het is een ideale plek voor allerlei buitenactiviteiten, zoals wandelen, zeekajakken en vogel spotten.

Voor een prachtig uitzicht op de stad wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het Percé UNESCO Global Geopark (Geopark - Pavilion Tektonik). Hier is Percé te bewonderen vanaf een glazen platform op 200 meter hoogte. Dit park beschikt ook over een zipline, speeltuin en geweldige wandelpaden.

Een excursie naar Bonaventure, waar de meest toegankelijke Jan-van-gent-kolonie ter wereld bezocht kan worden, mag ook zeker niet worden overgeslagen.

Geniet tijdens een bezoek aan Percé van de schitterende natuur, gezelligheid in het dorp, heerlijke restaurants, leuke boetiekjes, kleurrijke gevels en wordt helemaal verliefd op dit charmante dorp.    

Meer informatie
21 mei
Autoreis van 253 Kilometer - 3uur 37min
Percé
Sugarloaf Provincial Park
21 mei
11. Sugarloaf Provincial Park
NATURE - Tussenstop
21 mei
Autoreis van 311 Kilometer - 3uur 26min
Sugarloaf Provincial Park
Rivière-Du-Loup
21 mei
12. Rivière-Du-Loup
Overnachten
Over de bestemming:

Rivière-du-Loup is een kleine stad in Quebec, Canada. Rivière-du-Loup beschikt over een breed assortiment aan activiteiten en staat bekend als een bestemming met enkele van ’s werelds mooiste zonsondergangen.

Voor wandelliefhebbers is een wandeling in Parc Des Chutes zeker een aanrader. Dit park beschikt over allerlei prachtige wandelpaden van verschillende lengtes, schitterende uitzichten en een waterval waar bezoekers met een brug overheen kunnen lopen.

Bezoekers die graag meer over de geschiedenis en het erfgoed van te stad leren, wordt aangeraden het erfgoedwandelpad te verkennen. Dit pad, met informatiepanelen, biedt een rondleiding langs het Manoir Seigneurial Fraser-museum en verschillende erfgoedhuizen. Het vertelt een verhaal over de gloriedagen van Rivière-du-Loup.

Rivière-du-Loup nodigt reizigers uit om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio, te ontspannen aan het water en de rijke geschiedenis van de stad te verkennen. Van oneindige mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht of een breed scala aan historische schatten, Rivière du-Loup heeft voor elk wat wils.

Meer informatie
21 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
22 mei
Autoreis van 433 Kilometer - 4uur 29min
Rivière-Du-Loup
Montreal
22 mei
13. Montreal
Overnachten
Over de bestemming:

Montreal is een wereldstad in Quebec, Canada. Montreal wordt ook wel het ‘Parijs van Canada’ genoemd en wordt gezien als de culturele hoofdstad van de provincie.

Montreal is rijk aan cultuur en zit vol prachtige bezienswaardigheden en geweldige activiteiten. In elk deel van de stad is wel iets te doen. Bezoek Hochelaga-Maisonneuve en maak een wandeling door de prachtige Montreal Botanical Garden, of verken de Biodome of het Olympisch Stadion. Het bewonderen van de prachtige binnenkant van de Notre-Dame Basilica of Montreal is ook een echte must-do.

In de delen Plateau Mont-Royal, Quartier Latin, Little Italia en Mile-End bevinden zich allerlei heerlijke restaurants en uitstekende cafés. Daarnaast is Downtown het beste deel om te genieten van winkelen en uitgaan.

Montreal is, met haar diversiteit en rijke cultuur, een geweldige bestemming voor alle soorten reizigers. Het hele jaar door is de stad een perfecte bestemming voor familieplezier, romantiek en het bewonderen van bezienswaardigheden. Vervelen is onmogelijk in deze cultuur overstijgende wereldstad. 

Meer informatie
22 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
24 mei
Autoreis van 287 Kilometer - 3uur 7min
Montreal
Kingston
24 mei
14. Kingston
Overnachten
Over de bestemming:

Kingston is een stad in Ontario, Canada, halverwege tussen Montreal en Toronto. Deze staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende culturele scene.

Kingston is een van de meest historische steden van Canada, met de hipste livemuziekscene van het land en is de thuisbasis van de oudste openbare markt van de provincie. De stad staat met haar bruisende nachtleven, muziekscene en vele buitenervaringen, ook wel bekend als een van de meest opwindende bestemmingen van Ontario.

Kingston beschikt over tal van historische bezienswaardigheden, waaronder kerken, 19e-eeuwse vestingwerken, musea en pittoreske buurten. Een bezoek aan deze historische plaatsen mag dan ook zeker niet worden overgeslagen.

Daarnaast is de stad de thuisbasis van 4 Rembrandt-schilderijen, twee filmfestivals en is het een geweldige uitvalsbasis voor uitstapjes naar Ottawa, Montreal en Toronto.

Kingston nodigt reizigers uit om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van de historische charme en cultuur dat het te bieden heeft. 

Meer informatie
25 mei
Autoreis van 262 Kilometer - 3uur 1min
Kingston
Toronto
25 mei
15. Toronto
Tussenstop
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
25 mei
Reizen van Toronto naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL692
17:00 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ) Alternatieve luchthaven
06:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 7uur 5min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL692
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.893 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 15
Hotelovernachtingen 17
Vlucht 2
Accommodaties 12
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen