Het beste van Mexico
o.v.v. wijzigingen 2.912 €

Het beste van Mexico

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 19 januari 2024 - Vertrek : woensdag 25 september 2024
Ref ID: 5102215
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.823 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 19 januari 2024 - Vertrek : woensdag 25 september 2024
Bestemmingen: Mexico City, Puebla, Oaxaca, Tehuantepec, Chiapa de Corzo, San Cristóbal de las Casas, Palenque, Bacalar, Tulum, Playa del Carmen, Cancun

Over de reis

Van dag tot dag

25 sep
Reizen van Amsterdam naar Mexico City
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL685
14:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
17:59 - Ciudad de Mexico, Licenciado Benito Juarez Intl (MEX)
11uur 29min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL685
Reisklasse: Economy
25 sep
1. Mexico City
Overnachten
Over de bestemming:

Mexico-Stad is een levendige en kosmopolitische bestemming met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de hoofdstad van Mexico en een van de grootste steden van Noord-Amerika.

In Mexico-Stad zijn veel bezienswaardigheden die een inkijkje geven in de rijke geschiedenis – waaronder de oude Azteekse tempelruïnes van Templo Mayor - te bewonderen. Ook het Museo Nacional de Antropología, met exposities over de pre-Columbiaanse beschaving van Mexico, is een must-visit voor geschiedenisliefhebbers.

Mexico-Stad is ook rijk aan prachtige architectuur. De Catedral Metropolitana aan de Plaza de la Constitución en het Castillo de Chapultepec bieden een glimp van de Spaanse koloniale periode van het land.

Een bezoek aan Mexico-Stad is ook niet compleet zonder de Mariachi-muziek. ’s Avonds kan bij Plaza Garibaldi genoten worden van deze gezellige muziek. Daarnaast kan in Mexico-Stad genoten worden van het buitenleven. Zo kan het Chapultepec-park – een van de grootste stadsparken ter wereld – verkend worden en boottochten gemaakt worden op het Xochimilco-kanaal.

Met een geweldige mix van geschiedenis, cultuur, architectuur en natuur, is Mexico-Stad een prachtige bestemming die zeker niet gemist mag worden. 

Meer informatie
25 sep
Transfer
Transfer van Licenciado Benito Juarez Intl (MEX) naar ibis Styles Mexico Reforma

Privé

Standaard Standaard Privé transfer (Auto type)
  • Geen wachttijd
25 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
28 sep
Autoverhuur
Nissan Kicks SUV /AC/A/4dr
Mexico City
Mexico City - Acoxpa - Sam´s Superama (City Office)
10:00 - 28 sep 2024
Aeropuerto Internacional de Cancún
Cancun Airport (Shuttle service to office)
12:00 - 12 okt 2024
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 75

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.

Volle tank bij het ophalen

Algemene betalingsvoorwaarden
Aanbetaling van toepassing op deze boeking
363.17 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Mexico City - Acoxpa - Sam´s Superama (City Office) - Telefoonnummer:

Calzada Acoxpa No 438, Mexico City, Mexico

Terugbrengen

Cancun Airport (Shuttle service to office) - Telefoonnummer

Car. de Cancun Chetumal Km22, Mun.Benito Juarez, Cancun, 77500, Mexico

26 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Aangepaste privétour door Mexico-stad met een lokale, hoogtepunten en verborgen juweeltjes
Aangepaste privétour door Mexico-stad met een lokale, hoogtepunten en verborgen juweeltjes
2 Ingangs ( Volwassenen van 13 tot 100 jaar: 2 )
Van 3 tot 8 uur 10:30 4 uur
Zie details
Reizen van Mexico City naar Puebla
Op eigen gelegenheid
28 sep
2. Puebla
Overnachten
Over de bestemming:

Puebla is een historische stad, omgeven door vulkanen en met sneeuw bedekte bergen, gelegen in de gelijknamige staat in Mexico. Het is een van de oudste Spaanse steden van het land en beschikt over indrukwekkende architectuur uit de koloniale periode.

Het historische centrum van Puebla staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en beschikt over tal van historische gebouwen en pleinen. Zo is dit deel van Puebla de thuisbasis van het centrale plein Zócalo, Catedral de Puebla – met de twee van de hoogste kerktorens in Mexico – en de kapel van de Heilige Rozenkrans.

Ook biedt Puebla tal van culturele en culinaire evenementen, zoals het Festival Internacional Cervantino – een jaarlijks festival ter ere van schrijver Miguel de Cervantes -, de Feria de Puebla – een lentefestival met carnavalsritten en live muziek – en de Feria de la Chalupa – een festival ter ere van de lokale gerechten.

Daarnaast is Puebla een geweldige uitvalsbasis om de omliggende natuur te verkennen, zoals de Popocatépetl vulkaan en de La Malinche berg.

Kortom, Puebla is een prachtige bestemming met iets voor elke soort reiziger. 

Meer informatie
Reizen van Puebla naar Oaxaca
Op eigen gelegenheid
29 sep
3. Oaxaca
Overnachten
Over de bestemming:

Oaxaca is een prachtige koloniale stad en de hoofdstad van de gelijknamige staat, gelegen in het zuiden van Mexico. De stad heeft een rijke geschiedenis, unieke cultuur en veel bezienswaardigheden om te ontdekken.

Oaxaca staat met name bekend om haar koloniale architectuur en prachtige gebouwen. De charmante straatjes, levendige pleinen en met galerijen omzoomde wandelpaden, maken een wandeling door de stad zeker de moeite waard. De Catedral Metropolitana de Aoxaca – een indrukwekkend barok bouwwerk uit de 16e eeuw - is een van de meest opvallende gebouwen van de stad. Ook de Templo de Santo Domingo de Guzmán en Zócalo Oaxaca zijn zeker een bezoek waard.

In Oaxaca kan ook genoten worden van een aantal culinaire tradities en culturele evenementen. Zo is Oaxaca de thuisbasis van een van de meest populaire gerechten van het land – Mole – en de Guelaguentza – een festival ter ere van de inheemse culturen van de stad.

Daarnaast is Oaxaca een goede uitvalsbasis om de archeologische site Monte Albán en tal van ambachtelijke dorpen, zoals Teotitlán del Valle, te bezoeken.

Oaxaca is een geweldige bestemming voor zowel cultuurliefhebbers, culinaire avonturiers als natuurliefhebbers. 

Meer informatie
Reizen van Oaxaca naar Tehuantepec
Op eigen gelegenheid
01 okt
4. Tehuantepec
Overnachten
Over de bestemming:

Tehuantepec is een stad in de Mexicaanse staat Oaxaca, dat vooral bekend staat om haar rijke cultuur en tradities, die sterk zijn beïnvloed door de inheemse Zapotec-bevolking.

Gelegen aan de Pacifische kust van het land, biedt Tehuantepec een aantal prachtige stranden. Dit maakt het een geweldige bestemming om te genieten van zon, zee en strand. De populaire stranden van Puerto Escondido en Huatulco zijn met name een bezoek waard.

Een bezoek aan de lokale markt, die bekend staat om zijn kleurrijke kraampjes vol handgemaakte textiel, mag ook niet worden vergeten. Dit is een fascinerende plek om te winkelen en meer te leren over de cultuur en tradities van de regio.

Daarnaast is Tehuantepec de thuisbasis van het tempelcomplex van Guiengola. Deze oude archeologische vindplaats dateert uit de Zapooteekse periode en bevindt zich op slecht een paar kilometer van de stad. Hier bevinden zich de overblijfselen van ceremoniële gebouwen, waaronder een grote piramide.

Tehuantepec is een unieke bestemming, waar genoten kan worden van een authentieke blik op de cultuur van Mexico. 

Meer informatie
Reizen van Tehuantepec naar Chiapa de Corzo
Op eigen gelegenheid
02 okt
5. Chiapa de Corzo
Overnachten
Over de bestemming:

Chiapa de Corzo is een kleine historische stad in het centrum van de Mexicaanse staat Chiapas, dat met name bekend staat om haar rijke culturele erfgoed, indrukwekkende koloniale architectuur en prachtige natuurlijke omgeving.

Tijdens een bezoek aan de stad mag het bewonderen van de prachtige architectuur niet worden overgeslagen. Het Playa Angel Albino Corzo is het middelpunt van de stad. Op dit plein bevindt zich een indrukwekkende fontein uit de 16 eeuw, dat wordt omringt door een prachtig achthoekig bouwwerk. Een andere must-see is de kerk van Santo Domingo de Guzmán, met zijn prachtige barokke gevel en decoraties binnenin.

Chiapa de Corzo is ook een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Mexico: de Cañón del Sumidero. Deze adembenemende kloof kijkt uit over de rivier Grijalva en biedt prachtige uitzichten op steile rotswanden en watervallen. Hier kan genoten worden van wandelingen door de natuur en boottochten over de rivier. Ook is het mogelijk om dieren als apen, krokodillen en vogels te spotten.

Met alles dat Chiapa de Corzo – ook wel ‘Pueblo Magico’ (de magische stad) genoemd – te bieden heeft, is het zeker een bezoek waard tijdens een reis door Mexico. 

Meer informatie
Reizen van Chiapa de Corzo naar San Cristóbal de las Casas
Op eigen gelegenheid
03 okt
6. San Cristóbal de las Casas
Overnachten
Over de bestemming:

San Cristóbal de las Casas is een charmante stad, gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas, dat beroemd is om haar koloniale architectuur, kleurrijke straatjes en bruisende cultuur.

Het historische centrum is een van de belangrijkste highlights van de stad. Het centrale plein – Plaza 31 de Marzo – is een ontmoetingsplaats voor toeristen en de lokale bevolking en wordt omringt door winkels, cafés en restaurants. Aan de noordkant van het plein bevindt zich de kathedraal van San Cristóbal de las Casas. Dit gebouw, met een imposante voorgevel en prachtige schilderijen en decoraties binnenin, is een echte must-see.

Daarnaast is San Cristóbal de las Casas een perfecte uitvalsbasis om de omliggende regio, vol natuurlijke schoonheid en rijke cultuur, te verkennen. Zo kunnen reizigers een bezoek brengen aan de beroemde Maya-ruïnes van Palenque en nabijgelegen indiaanse dorpen, wandelingen maken door schilderachtige bergen en genieten van adembenemende uitzichten op hoge rotswanden en de rivier Grijalva bij de Cañón del Sumidero.

San Cristóbal de las Casas heeft alles voor een unieke Mexicaanse ervaring. Vandaar dat een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard is.

Meer informatie
Reizen van San Cristóbal de las Casas naar Palenque
Op eigen gelegenheid
05 okt
7. Palenque
Overnachten
Over de bestemming:

Palenque is een oude Maya-stad, gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas. Tussen de 6e en 9e eeuw na Christus diende Palenque als een belangrijk centrum van de Maya-beschaving, waardoor het tegenwoordig bekend staat om de prachtige architectuur en ingewikkelde reliëfs en hiërogliefen die er te vinden zijn.

Palenque biedt een sfeer van betovering en heiligheid. Er zijn meerdere tempels en paleizen van de Maya’s die zeker het verkennen waard zijn. De 23 meter hoge Tempel van de Inscripties – waar de tombe van de Maya-heerser Pakal de Grote zich bevindt – is een echte must-visit. Andere opvallende gebouwen die een bezoek waard zijn, zijn de Tempel van de Zon, de Tempel van de Kruis en het Paleis van Palenque.

Daarnaast is Palenque een goede uitvalsbasis om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te verkennen. Zo is het nabijgelegen Palenque National Park de thuisbasis van een prachtig regenwoud en een aantal spectaculaire watervallen. Zeker de beroemde Misol-Ha en Aqua Azul zijn het bewonderen waard.

Met een prachtige combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur, is een reis naar Palenque een onvergetelijke ervaring. 

Meer informatie
Reizen van Palenque naar Bacalar
Op eigen gelegenheid
07 okt
8. Bacalar
Overnachten
Over de bestemming:

Bacalar is een schilderachtig stadje in het zuiden van de Mexicaanse staat Quintana Roo. Het is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een omgeving vol natuurlijke schoonheid. Bijna alle activiteiten in en rondom Bacalar vinden plaats in en op het water. Van prachtige zeiltochten tot een vroege SUP-sessie en van lekker luieren tot baantjes trekken in een natuurlijke stroomversnelling.

De belangrijkste attractie van Bacalar is de lagune. Laguna Bacalar is een van de grootste meren van Mexico, met super helder water. Het water bestaat uit diverse tinten blauw, wat door de verschillende dieptes komt. Het wordt daarom ook wel ‘La Laguna de los Siete Colores’ genoemd, het meer van zeven kleuren. Hier kan onder andere genoten worden van activiteiten als zwemmen, kajakken en paddleboarden.

Daarnaast heeft Bacalar een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Maya-cultuur, waardoor de stad over een aantal indrukwekkende archeologische sites beschikt. Een bezoek aan de piramides van Kohunlich en Dzibanché mag dan ook zeker niet worden overgeslagen. Ook het Fort van San Felipe is een echte must-see.

Bacalar is een diverse bestemming met iets voor iedereen. 

Meer informatie
Reizen van Bacalar naar Tulum
Op eigen gelegenheid
08 okt
9. Tulum
Overnachten
Over de bestemming:

Als er één stad is die niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoek aan het Mexicaanse schiereiland Yucatán, dan is het Tulum. Dit sfeervolle dorpje staat bekend om haar paradijselijke stranden en haar fenomenaal mooi gelegen Maya ruïnes.

Tulum mag zich met recht het hoogtepunt van de Rivièra Maya noemen. Het dorpje zelf is gezellig, maar wordt met name bezocht vanwege het erfgoed van de Maya’s. De ruïnes van Tulum behoren tot de mooiste van heel Mexico en hebben een spectaculaire ligging. De oude tempels liggen namelijk op een hoge rots aan zee, waardoor de uitzichten fenomenaal mooi zijn. Het is goed te begrijpen waarom de Maya’s uitgerekend deze plek kozen om hun stad te bouwen.

Een bezoek aan Tulum is ook niet compleet zonder een bezoek aan een van de prachtige stranden. Playa Paraíso, een wit zandstrand met kristalhelder water, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van zwemmen en zonnebaden. Ook zijn er verschillende watersportmogelijkheden, zoals snorkelen, duiken en paddleboarden. Andere populaire stranden zijn Playa Ruinas en Playa Pescadores.

Tulum biedt de perfecte mix van geschiedenis, natuur en ontspanning. 

Meer informatie
Reizen van Tulum naar Playa del Carmen
Op eigen gelegenheid
09 okt
10. Playa del Carmen
Overnachten
Over de bestemming:

Wat ooit een klein vissersdorpje was ten zuiden van Cancun, is tegenwoordig een bruisend toeristenoord. Playa del Carmen is een bruisende badplaats met een levendige sfeer en prachtige witte zandstranden, gelegen aan de oostkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

Het prachtige strand, dat zich kilometers uitstrekt langs de kustlijn, is de belangrijkste highlight. Het is de ideale plek om te zwemmen, snorkelen, duiken en andere watersporten te beoefenen. Ook zijn er tal van strandbars en restaurant, waar genoten kan worden van de lokale keuken en heerlijke cocktails, met een schitterend uitzicht op de oceaan.

Daarnaast is Playa del Carmen een goede uitvalsbasis om de regio te verkennen. Zo liggen archeologische vindplaatsen van de Maya-beschaving, als Tulum en Chichén Itzá, op slechts korte rijafstand. Ook het eiland Cozumel – waar enkele van de beste snorkel- en duikmogelijkheden ter wereld te vinden zijn – is vlakbij. Verder zijn er tal van natuurparken, zoals Xcaret en Xel-Ha, waar genoten kan worden van natuurlijke zwembaden en lokale flora en fauna, gemakkelijk te bereiken.

Playa del Carmen is een prachtige bestemming voor elk soort reiziger!

Meer informatie
Reizen van Playa del Carmen naar Cancun
Op eigen gelegenheid
12 okt
11. Cancun
Tussenstop
Over de bestemming:

Stel je voor... eindeloze witte zandstranden die zachtjes overgaan in het azuurblauwe water van de Caribische Zee, weelderige palmbomen die zachtjes wiegen in de zwoele bries en een bruisende sfeer die doordrenkt is met cultuur, luxe en opwinding. Dat is Cancun, een wereldberoemde vakantiebestemming die een perfecte mix biedt van paradijselijke stranden, avontuurlijke activiteiten en een levendig nachtleven.

Gelegen aan de prachtige kust van Mexico, verwelkomt Cancun reizigers met zijn verleidelijke tropische charme. De uitgestrekte strook witte zandstranden, grenzend aan de glinsterende Caribische wateren, is slechts het begin van wat deze bestemming te bieden heeft.

Of je nu verlangt naar ontspanning onder de zon, opwindende watersporten zoals duiken in het opmerkelijke koraalrif van de regio, de rijke geschiedenis van de Maya-cultuur wilt verkennen in nabijgelegen ruïnes zoals Chichén Itzá en Tulum, of wilt genieten van een bruisend nachtleven met trendy clubs en restaurants, Cancun biedt voor elk wat wils.

Geniet van de luxe resorts die langs de kust liggen en gasten verwennen met eersteklas voorzieningen en adembenemende uitzichten. Ontdek de smaken van de Mexicaanse keuken in de diverse eetgelegenheden, variërend van lokale lekkernijen tot internationale gerechten.

Kortom, Cancun is niet alleen een bestemming, het is een onvergetelijke ervaring die belooft te betoveren, te inspireren en een blijvende indruk achter te laten op iedereen die zijn betoverende kusten bezoekt. Welkom in het betoverende Cancun, waar elke dag een nieuwe ontdekking is en ontspanning hand in hand gaat met avontuur.

Meer informatie
12 okt
Reizen van Cancun naar Amsterdam
Terug
Virgin Atlantic Airways
Virgin Atlantic Airways Virgin Atlantic Airways
12:40 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
08:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 13uur 0min 0 PC 1 tussenstop
VS
VS Virgin Atlantic Airways - VS 2726
12:40 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
17:32 - Detroit, Detroit Metro Wayne Co (DTW)
Vervoer:  VS2726 Uitgevoerd door:  Delta Air Lines
Reisklasse: Economy
1uur 23min - Aansluiting op het vliegveld Detroit, Detroit Metro Wayne Co (DTW)
VS
VS Virgin Atlantic Airways - VS 3930
18:55 - Detroit, Detroit Metro Wayne Co (DTW)
08:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  VS3930 Uitgevoerd door:  Delta Air Lines
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig.

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Er kunnen achterlatingskosten van toepassing zijn voor de huurauto. Zie hiervoor de autohuurvoorwaarden of informeer bij uw reisadviseur naar de achterlatingskosten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.823 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 11
Vlucht 2
Accommodaties 10
Auto's 1
Activiteiten 1
Transfers 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen