Hoogtepunten van Mexico
o.v.v. wijzigingen 3.362 €

Hoogtepunten van Mexico

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 19 januari 2024 - Vertrek : woensdag 18 september 2024
Ref ID: 5103224
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.723 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 19 januari 2024 - Vertrek : woensdag 18 september 2024
Bestemmingen: Mexico City, Puebla, Oaxaca, Tehuantepec, San Cristóbal de las Casas, Palenque, Campeche, Uxmal, Merida, Chichen-Itza, Valladolid, Playa del Carmen

Over de reis

Van dag tot dag

18 sep
Reizen van Amsterdam naar Mexico City
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL685
14:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
17:59 - Ciudad de Mexico, Licenciado Benito Juarez Intl (MEX)
11uur 29min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL685
Reisklasse: Economy
18 sep
1. Mexico City
Overnachten
Over de bestemming:

Mexico-Stad is een levendige en kosmopolitische bestemming met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de hoofdstad van Mexico en een van de grootste steden van Noord-Amerika.

In Mexico-Stad zijn veel bezienswaardigheden die een inkijkje geven in de rijke geschiedenis – waaronder de oude Azteekse tempelruïnes van Templo Mayor - te bewonderen. Ook het Museo Nacional de Antropología, met exposities over de pre-Columbiaanse beschaving van Mexico, is een must-visit voor geschiedenisliefhebbers.

Mexico-Stad is ook rijk aan prachtige architectuur. De Catedral Metropolitana aan de Plaza de la Constitución en het Castillo de Chapultepec bieden een glimp van de Spaanse koloniale periode van het land.

Een bezoek aan Mexico-Stad is ook niet compleet zonder de Mariachi-muziek. ’s Avonds kan bij Plaza Garibaldi genoten worden van deze gezellige muziek. Daarnaast kan in Mexico-Stad genoten worden van het buitenleven. Zo kan het Chapultepec-park – een van de grootste stadsparken ter wereld – verkend worden en boottochten gemaakt worden op het Xochimilco-kanaal.

Met een geweldige mix van geschiedenis, cultuur, architectuur en natuur, is Mexico-Stad een prachtige bestemming die zeker niet gemist mag worden. 

Meer informatie
18 sep
Transfer
Transfer van Licenciado Benito Juarez Intl (MEX) naar NH Collection Mexico City Reforma

Privé

Standaard Standaard Privé transfer (Auto type)
  • Geen wachttijd
21 sep
Autoverhuur
Nissan Kicks SUV /AC/A/4dr
Mexico City
Mexico City - Acoxpa - Sam´s Superama (City Office)
10:00 - 21 sep 2024
Aeropuerto Internacional de Cancún
Cancun Airport (Shuttle service to office)
12:00 - 8 okt 2024
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 75

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.

Volle tank bij het ophalen

Algemene betalingsvoorwaarden
Aanbetaling van toepassing op deze boeking
363.17 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Mexico City - Acoxpa - Sam´s Superama (City Office) - Telefoonnummer:

Calzada Acoxpa No 438, Mexico City, Mexico

Terugbrengen

Cancun Airport (Shuttle service to office) - Telefoonnummer

Car. de Cancun Chetumal Km22, Mun.Benito Juarez, Cancun, 77500, Mexico

19 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Aangepaste privétour door Mexico-stad met een lokale, hoogtepunten en verborgen juweeltjes
Aangepaste privétour door Mexico-stad met een lokale, hoogtepunten en verborgen juweeltjes
2 Ingangs ( Volwassenen van 13 tot 100 jaar: 2 )
Van 3 tot 8 uur 10:30 4 uur
Zie details
Reizen van Mexico City naar Puebla
Op eigen gelegenheid
21 sep
2. Puebla
Overnachten
Over de bestemming:

Puebla is een historische stad, omgeven door vulkanen en met sneeuw bedekte bergen, gelegen in de gelijknamige staat in Mexico. Het is een van de oudste Spaanse steden van het land en beschikt over indrukwekkende architectuur uit de koloniale periode.

Het historische centrum van Puebla staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en beschikt over tal van historische gebouwen en pleinen. Zo is dit deel van Puebla de thuisbasis van het centrale plein Zócalo, Catedral de Puebla – met de twee van de hoogste kerktorens in Mexico – en de kapel van de Heilige Rozenkrans.

Ook biedt Puebla tal van culturele en culinaire evenementen, zoals het Festival Internacional Cervantino – een jaarlijks festival ter ere van schrijver Miguel de Cervantes -, de Feria de Puebla – een lentefestival met carnavalsritten en live muziek – en de Feria de la Chalupa – een festival ter ere van de lokale gerechten.

Daarnaast is Puebla een geweldige uitvalsbasis om de omliggende natuur te verkennen, zoals de Popocatépetl vulkaan en de La Malinche berg.

Kortom, Puebla is een prachtige bestemming met iets voor elke soort reiziger. 

Meer informatie
Reizen van Puebla naar Oaxaca
Op eigen gelegenheid
22 sep
3. Oaxaca
Overnachten
Over de bestemming:

Oaxaca is een prachtige koloniale stad en de hoofdstad van de gelijknamige staat, gelegen in het zuiden van Mexico. De stad heeft een rijke geschiedenis, unieke cultuur en veel bezienswaardigheden om te ontdekken.

Oaxaca staat met name bekend om haar koloniale architectuur en prachtige gebouwen. De charmante straatjes, levendige pleinen en met galerijen omzoomde wandelpaden, maken een wandeling door de stad zeker de moeite waard. De Catedral Metropolitana de Aoxaca – een indrukwekkend barok bouwwerk uit de 16e eeuw - is een van de meest opvallende gebouwen van de stad. Ook de Templo de Santo Domingo de Guzmán en Zócalo Oaxaca zijn zeker een bezoek waard.

In Oaxaca kan ook genoten worden van een aantal culinaire tradities en culturele evenementen. Zo is Oaxaca de thuisbasis van een van de meest populaire gerechten van het land – Mole – en de Guelaguentza – een festival ter ere van de inheemse culturen van de stad.

Daarnaast is Oaxaca een goede uitvalsbasis om de archeologische site Monte Albán en tal van ambachtelijke dorpen, zoals Teotitlán del Valle, te bezoeken.

Oaxaca is een geweldige bestemming voor zowel cultuurliefhebbers, culinaire avonturiers als natuurliefhebbers. 

Meer informatie
Reizen van Oaxaca naar Tehuantepec
Op eigen gelegenheid
24 sep
4. Tehuantepec
Overnachten
Over de bestemming:

Tehuantepec is een stad in de Mexicaanse staat Oaxaca, dat vooral bekend staat om haar rijke cultuur en tradities, die sterk zijn beïnvloed door de inheemse Zapotec-bevolking.

Gelegen aan de Pacifische kust van het land, biedt Tehuantepec een aantal prachtige stranden. Dit maakt het een geweldige bestemming om te genieten van zon, zee en strand. De populaire stranden van Puerto Escondido en Huatulco zijn met name een bezoek waard.

Een bezoek aan de lokale markt, die bekend staat om zijn kleurrijke kraampjes vol handgemaakte textiel, mag ook niet worden vergeten. Dit is een fascinerende plek om te winkelen en meer te leren over de cultuur en tradities van de regio.

Daarnaast is Tehuantepec de thuisbasis van het tempelcomplex van Guiengola. Deze oude archeologische vindplaats dateert uit de Zapooteekse periode en bevindt zich op slecht een paar kilometer van de stad. Hier bevinden zich de overblijfselen van ceremoniële gebouwen, waaronder een grote piramide.

Tehuantepec is een unieke bestemming, waar genoten kan worden van een authentieke blik op de cultuur van Mexico. 

Meer informatie
Reizen van Tehuantepec naar San Cristóbal de las Casas
Op eigen gelegenheid
25 sep
5. San Cristóbal de las Casas
Overnachten
Over de bestemming:

San Cristóbal de las Casas is een charmante stad, gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas, dat beroemd is om haar koloniale architectuur, kleurrijke straatjes en bruisende cultuur.

Het historische centrum is een van de belangrijkste highlights van de stad. Het centrale plein – Plaza 31 de Marzo – is een ontmoetingsplaats voor toeristen en de lokale bevolking en wordt omringt door winkels, cafés en restaurants. Aan de noordkant van het plein bevindt zich de kathedraal van San Cristóbal de las Casas. Dit gebouw, met een imposante voorgevel en prachtige schilderijen en decoraties binnenin, is een echte must-see.

Daarnaast is San Cristóbal de las Casas een perfecte uitvalsbasis om de omliggende regio, vol natuurlijke schoonheid en rijke cultuur, te verkennen. Zo kunnen reizigers een bezoek brengen aan de beroemde Maya-ruïnes van Palenque en nabijgelegen indiaanse dorpen, wandelingen maken door schilderachtige bergen en genieten van adembenemende uitzichten op hoge rotswanden en de rivier Grijalva bij de Cañón del Sumidero.

San Cristóbal de las Casas heeft alles voor een unieke Mexicaanse ervaring. Vandaar dat een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard is.

Meer informatie
Reizen van San Cristóbal de las Casas naar Palenque
Op eigen gelegenheid
27 sep
6. Palenque
Overnachten
Over de bestemming:

Palenque is een oude Maya-stad, gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas. Tussen de 6e en 9e eeuw na Christus diende Palenque als een belangrijk centrum van de Maya-beschaving, waardoor het tegenwoordig bekend staat om de prachtige architectuur en ingewikkelde reliëfs en hiërogliefen die er te vinden zijn.

Palenque biedt een sfeer van betovering en heiligheid. Er zijn meerdere tempels en paleizen van de Maya’s die zeker het verkennen waard zijn. De 23 meter hoge Tempel van de Inscripties – waar de tombe van de Maya-heerser Pakal de Grote zich bevindt – is een echte must-visit. Andere opvallende gebouwen die een bezoek waard zijn, zijn de Tempel van de Zon, de Tempel van de Kruis en het Paleis van Palenque.

Daarnaast is Palenque een goede uitvalsbasis om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te verkennen. Zo is het nabijgelegen Palenque National Park de thuisbasis van een prachtig regenwoud en een aantal spectaculaire watervallen. Zeker de beroemde Misol-Ha en Aqua Azul zijn het bewonderen waard.

Met een prachtige combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur, is een reis naar Palenque een onvergetelijke ervaring. 

Meer informatie
27 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Palenque naar Campeche
Op eigen gelegenheid
29 sep
7. Campeche
Overnachten
Over de bestemming:

San Francisco de Campeche is de hoofdstad van de gelijknamige staat in Mexico. Vanwege de goed bewaard gebleven historische gebouwen maakt de stad sinds 1999 onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het historische centrum staat vol kleurrijke huizen en historische gebouwen. Een wandeling door het centrum is dus zeker een aanrader. Enkele hoogtepunten zijn de kerk van San Román, de kathedraal van San Francisco, het Paleis van de Gouverneur en het Baluartillo de San José. Het Parque Principal – het centrale plein van de stad – beschikt over een prachtige fontein en een monument voor de stichters van de stad en dient als ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Daarnaast biedt Campeche ook tal van leuke andere activiteiten. Campeche is bijvoorbeeld een populaire plek voor zon- en strandtoeristen. Het nabijgelegen strand van Sabancuy is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Ook natuurliefhebbers zijn in Campeche op de juiste plek. De omliggende reservaten en wetlands zijn bijvoorbeeld een populaire bestemming voor vogelspotters.

San Francisco de Campeche is een echte must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur, architectuur en geschiedenis van Mexico. 

Meer informatie
29 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Campeche naar Uxmal
Op eigen gelegenheid
01 okt
8. Uxmal
Overnachten
Over de bestemming:

Uxmal is een oude Maya-stad - gelegen in de Mexicaanse staat Yucatan – en is, samen met Chichén Itzá en Tikal, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Maya-cultuur. Uxmal staat ook wel bekend als een van de belangrijkste Maya-steden.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Uxmal is de Piramide van de Tovenaar – ook wel bekend als de Piramide van de Magiër. Met zijn unieke ovale vorm en decoratieve gevels is dit een van de meest indrukwekkende structuren van de site. Andere highlights van Uxmal zijn de Tempel van de Adivino, het Nonnenkwartier, het Gouverneurspaleis en de Grote Piramide.

Daarnaast is Uxmal een belangrijke locatie voor de astronomie. De Grote Piramide is namelijk perfect georiënteerd op de equinoxen, waardoor de zonnestralen bij zonsopkomst de hoekstenen van de tempel raken.

In Uxmal is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door de site en zo meer te leren over de geschiedenis van de Maya-beschaving. Ook kan genoten worden van de licht- en geluidshow – waarbij de architectuur van de site wordt verlicht en er muziek te horen is om de oude Maya-cultuur tot leven te brengen - die ’s nachts wordt gehouden. Een echte aanrader!

Meer informatie
01 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
Reizen van Uxmal naar Merida
Op eigen gelegenheid
02 okt
9. Merida
Overnachten
Over de bestemming:

Mérida is de bruisende hoofdstad van de Mexicaanse staat Yucatán. De stad is vooral bekend om de koloniale architectuur, levendige markten, prachtige pleinen en culinaire hoogstandjes. Het is een populaire bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis.

De Plaza Grande is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dit centrale plein wordt omringt door een aantal koloniale gebouwen, die zeker het bekijken waard zijn. Dit zijn onder andere de kathedraal van San Ildefonso en het Palacio de Gobierno. Op zondagavonden wordt het plein omgetoverd tot een levendige markt, waar genoten kan worden van traditionele muziek, dans en heerlijk eten.

Daarnaast kan meer geleerd worden over de geschiedenis van de oude Maya-beschaving in het Gran Museo del Mundo Maya, waar een uitgebreide collectie Maya-artefacten en -kunstwerken te bewonderen is.

Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het nabijgelegen biosfeerreservaat Celestun, flamingo’s spotten in de roze zoutmeren van Las Coloradas, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen archeologische site van Uxmal.

Mérida is een diverse bestemming die zeker een bezoek waard is. 

Meer informatie
Reizen van Merida naar Chichen-Itza
Op eigen gelegenheid
04 okt
10. Chichen-Itza
Tussenstop
Over de bestemming:

Chichén Itzá – een archeologische site in de staat Yucatan in Mexico - is de beroemdste archeologische vindplaats van de Maya-cultuur en werd door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’. De vindplaats heeft een oppervlakte van 6.5 vierkante meter en kan in één dag verkend worden.

De meest indrukwekkende bouwwerken in Chichén Itzá vindt u in het centrale gebied. Hier bevinden zich verschillende templels, de Ballgame en het meest opvallende kenmerk van Chichén Itzá: de Kukulkan piramide. Deze piramide heeft een hoogte van ongeveer 30 meter en heeft aan elke kant 91 treden. In totaal heeft de piramide dus 365 treden: het aantal dagen in een jaar.

Elk jaar op de equinoxen (lente- en herfstnachtevening) creëert de zon een schaduw op de trappen die de illusie wekt van een slang die afdaalt van de piramide. Dit is een geweldig fenomeen dat grote menigten aantrekt. Tegenwoordig is deze illusie gereproduceerd in een geluids- en lichtshow die elke avond te bewonderen is.

Chichén Itzá biedt bezoekers een unieke kans om een van de meest indrukwekkende archeologische sites van de Maya-beschaving te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van Midden-Amerika. 

Meer informatie
Reizen van Chichen-Itza naar Valladolid
Op eigen gelegenheid
04 okt
11. Valladolid
Overnachten
Over de bestemming:

Valladolid is een charmante stad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, gelegen op ongeveer 2 uur rijden van Cancun. De stad beschikt over een rijke geschiedenis en cultuur, met vele koloniale gebouwen en oude Maya-ruïnes in de omgeving.

Het leuke van Valladolid is dat het nog niet ontdekt is door massatoerisme, waardoor bezoekers nog het echte authentieke Mexico kunnen ervaren. Valladolid is een plek waar kunst en architectuur samenkomen. De straten zijn kleurrijk en de stad bruist van het leven. Sinds 1998 is Valladolid ook onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Een echte must-visit in Valladolid is de beroemde Cenote Zaci - een natuurlijke ondergrondse grot gevuld met kristalhelder water. Hier kunnen bezoekers zwemmen en snorkelen. De nabijgelegen archeologische site Ek Balam - die vooral beroemd is om zijn prachtige architectuur en goed bewaarde stucwerk - is ook zeker een bezoek waard.

Daarnaast biedt Valladolid verschillende musea en culturele centra - waaronder het Casa de los Venados-museum - waar, aan de hand van een indrukwekkende collectie Mexicaanse kunst en handwerk, de lokale cultuur verkent kan worden.

Valladolid is zeker een bezoek waard tijdens een reis door Mexico.

Meer informatie
Reizen van Valladolid naar Playa del Carmen
Op eigen gelegenheid
06 okt
12. Playa del Carmen
Overnachten
Over de bestemming:

Wat ooit een klein vissersdorpje was ten zuiden van Cancun, is tegenwoordig een bruisend toeristenoord. Playa del Carmen is een bruisende badplaats met een levendige sfeer en prachtige witte zandstranden, gelegen aan de oostkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

Het prachtige strand, dat zich kilometers uitstrekt langs de kustlijn, is de belangrijkste highlight. Het is de ideale plek om te zwemmen, snorkelen, duiken en andere watersporten te beoefenen. Ook zijn er tal van strandbars en restaurant, waar genoten kan worden van de lokale keuken en heerlijke cocktails, met een schitterend uitzicht op de oceaan.

Daarnaast is Playa del Carmen een goede uitvalsbasis om de regio te verkennen. Zo liggen archeologische vindplaatsen van de Maya-beschaving, als Tulum en Chichén Itzá, op slechts korte rijafstand. Ook het eiland Cozumel – waar enkele van de beste snorkel- en duikmogelijkheden ter wereld te vinden zijn – is vlakbij. Verder zijn er tal van natuurparken, zoals Xcaret en Xel-Ha, waar genoten kan worden van natuurlijke zwembaden en lokale flora en fauna, gemakkelijk te bereiken.

Playa del Carmen is een prachtige bestemming voor elk soort reiziger!

Meer informatie
08 okt
Reizen van Playa del Carmen naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
20:40 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
15:55 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 12uur 15min 0 PC 1 tussenstop
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 2221
20:40 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
13:10 - Paris, Charles De Gaulle (CDG)
Vervoer:  KL2221 Uitgevoerd door:  Air France
Reisklasse: Economy
1uur 20min - Aansluiting op het vliegveld Paris, Charles De Gaulle (CDG)
Verander van terminal 2E naar 2F
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 2439
14:30 - Paris, Charles De Gaulle (CDG)
15:55 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  KL2439 Uitgevoerd door:  Air France
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig.

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Er kunnen achterlatingskosten van toepassing zijn voor de huurauto. Zie hiervoor de autohuurvoorwaarden of informeer bij uw reisadviseur naar de achterlatingskosten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.723 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 11
Auto's 1
Activiteiten 1
Transfers 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen