Het beste van West-Canada
o.v.v. wijzigingen 3.191 €

Het beste van West-Canada

autoreis
Laatst gewijzigd op: donderdag 22 februari 2024 - Vertrek : dinsdag 8 oktober 2024
Ref ID: 6202394
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.381 €
Laatst gewijzigd op: donderdag 22 februari 2024 - Vertrek : dinsdag 8 oktober 2024
Bestemmingen: Vancouver, Tsawwassen, Swartz Bay, BC, Victoria, Tofino, Campbell River, Comox, Powell River, British Columbia, Saltery Bay, British Columbia, Earls Cove, British Columbia, Langdale, British Columbia, Horseshoe Bay, West Vancouver, Whistler, Sun Peaks, Wells Gray, Jasper, Golden, Banff, Calgary

Over de reis

Van dag tot dag

08 okt
Reizen van Amsterdam naar Vancouver
Vertrek
Air Canada
Air Canada Air Canada
10:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
14:20 - Vancouver, Vancouver Intl (YVR)
13uur 20min 1 PC 1 tussenstop
AC
AC Air Canada - AC 9074
10:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
11:10 - Frankfurt, Frankfurt Main (FRA)
Vervoer:  AC9074 Uitgevoerd door:  Lufthansa
Reisklasse: Economy
2uur 10min - Aansluiting op het vliegveld Frankfurt, Frankfurt Main (FRA)
AC
AC Air Canada - AC 9101
13:20 - Frankfurt, Frankfurt Main (FRA)
14:20 - Vancouver, Vancouver Intl (YVR)
Vervoer:  AC9101 Uitgevoerd door:  Lufthansa
Reisklasse: Economy
08 okt
1. Vancouver
Overnachten
Over de bestemming:

Eén van de leukste steden van Canada is Vancouver. De stad is prachtig gelegen aan de Grote Oceaan en wordt aan de andere kant begrensd door de Coast Mountains. In Vancouver vindt u bijzondere stadsparken, mooie baaien, een van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika en een gezellig centrum.

De oudste wijk van Vancouver is Gastown. Hier bevinden zich talloze boetiekjes, gezellige cafés, leuke eettentjes en mooi gerestaureerde panden. Vergeet niet om de unieke Steam Clock op de hoek van Cambie en Water Street te bewonderen. De klok werkt op stoom en produceert iedere 15 minuten een melodietje.

Vancouver is uitstekend per fiets te verkennen. Er is een fietsroute die helemaal langs de seawall loopt en fietsers langs alle leuke wijken van de stad en het prachtige Stanley Park voert. Bij Brockton Point zijn 9 totempalen te zien die allemaal een historisch verhaal vertellen. Op de terugweg mag het verkennen Granville Island – waar de grootste markt van Vancouver bezocht kan worden - niet worden overgeslagen.

Daarnaast is de Vancouver Lookout een echte must-visit. Een glazen lift aan de buitenkant van het gebouw brengt u naar een observatieplatform op circa 160 meter hoogte!

Meer informatie
08 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
08 okt
Autoverhuur
Nissan Versa /AC/A/2dr
Vancouver Intl
Vancouver luchthaven (Desk at Airport)
15:30 - 8 okt 2024
Calgary Intl
Calgary Airport (Desk in Parking lot outside of arrival hall)
12:00 - 27 okt 2024
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.

Tankregeling Vol-Betaald: je krijgt de auto met een volle tank mee en levert deze niet-afgetankt in. De eerste tankvulling is inbegrepen in de huursom

Algemene betalingsvoorwaarden
Aanbetaling van toepassing op deze boeking
69.08 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Vancouver luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Airport, Vancouver, BC V7B 1L8, Canada

Terugbrengen

Calgary Airport (Desk in Parking lot outside of arrival hall) - Telefoonnummer

2000 Airport Road, N.E, Calgary, AB T2E 6W5, Canada

09 okt
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Stanley Park Tour by Bike Vancouver
Stanley Park Tour by Bike Vancouver
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 12 jaar: 2 )
3 uren Tour
Zie details
Reizen van Vancouver naar Tsawwassen
Op eigen gelegenheid
10 okt
2. Tsawwassen
Tussenstop
Over de bestemming:

Tsawwassen is een prachtige kustplaats in Brits-Columbia, Canada, gelegen ten zuiden van Vancouver. Deze plaats staat vooral bekend om zijn adembenemende landschappen, toegang tot veerboten en ontspannen levensstijl.

De nabijheid van de veerbootterminal is een van de belangrijkste kenmerken van Tsawwassen. Deze terminal biedt verbindingen naar de Gulf Islands en Vancouver Island. Dit maakt het een drukke doorgang voor reizigers die op weg zijn naar populaire bestemmingen als Swartz Bay en Duke Point.

Een bezoek aan het nabijgelegen Boundary Bay Regional Park is zeker de moeite waard. Dit natuurgebied is rijk aan vogelsoorten en wandelpaden, wat het een geweldige plek maakt voor vogel spotten en het bewonderen van de weelderige flora en fauna van de regio.

Daarnaast biedt Tsawwassen een winkelcentrum met een grote verscheidenheid aan winkels en eetgelegen. Hier kunnen bezoekers winkelen voor mode, accessoires, huisartikelen en meer.

Of u nu op doorreis bent naar de eilanden of de lokale schoonheid wilt verkennen., Tsawwassen heeft voor elk wat wils.

Meer informatie
10 okt
Reizen van Tsawwassen naar Swartz Bay, BC
BC Ferries
BC Ferries - BC Ferries
12:00 - Tsawwassen, Tsawwassen Ferry Terminal
13:35 - Swartz Bay, BC City Center
1uur 35min Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
Beschrijving:

ferry overtocht Tsawassen - Swartz Bay incl. auto

10 okt
3. Swartz Bay, BC
Tussenstop
Over de bestemming:

Swartz Bay is een idyllische locatie op Vancouver Island in Brits-Columbia, Canada, dat vooral bekend is vanwege de veerbootterminal die het eiland verbindt met het vaste land van Brits-Columbia en het bruisende Vancouver.

De overtocht van Swartz Bay naar het vaste land van Brits-Columbia biedt reizigers een schilderachtige reis door de wateren van de Straat van Georgia, waar genoten kan worden van panoramische uitzichten op de kustlijn, eilanden en bergen.

Vanaf Swartz Bay kunnen reizigers ook gemakkelijk de Gulf Islands verkennen. Deze eilanden – Salt Spring Island, Galiano Island en Mayne Island – staan bekend om hun rustige sfeer, artistieke gemeenschappen, wandelpaden en prachtige natuur. Ze bieden de perfecte mogelijkheid om te ontspannen, te wandelen en te genieten van lokale boetiekjes en kunstgalerijen.

Kortom, of u nu onderweg bent naar de Gulf Islands of het lokale eiland verkent, Swartz Bay biedt een unieke en betoverende ervaring voor reizigers die willen genieten van de schoonheid van de kust van Brits-Columbia. 

Meer informatie
Reizen van Swartz Bay, BC naar Victoria
Op eigen gelegenheid
10 okt
4. Victoria
Overnachten
Over de bestemming:

Victoria is de hoofdstad van de Canadese provincie Brits-Columbia en kan met een veerboot in ongeveer 90 minuten bereikt worden vanaf Vancouver. Victoria is een charmante stad en staat bekend om de prachtige Victoriaanse gebouwen, levendige kunst- en cultuurscene en het prachtige natuurlijke landschap.

Het oude stadsdeel van Victoria staat vol gerestaureerde gebouwen en pleinen uit de 19e eeuw. Een goed voorbeeld hiervan is het Bastion Square. Ook Market Square is een goede plek om te bezoeken om mooie historische gebouwen te zien. Geschiedenisliefhebbers worden aangeraden een kijkje te nemen in het Royal British Columbia Museum.

Victoria draagt de bijnaam ‘City of Gardens’. Deze naam heeft de stad gekregen vanwege de vele verzorgde tuinen die verspreid door de stad te vinden zijn. Breng zeker een bezoek aan de Butchart Garden en Hatley Castle.

Vanuit Victoria is het ook mogelijk om met een excursie per zodiac of gesloten boot op zoek te gaan naar de orka's die hier van mei t/m oktober in de wateren rondzwemmen.

Als misschien wel een van de meest pittoreske steden van Canada, is Victoria zeker het verkennen waard. 

Meer informatie
11 okt
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Victoria - Whalewatching tour per zodiac
Victoria - Whalewatching tour per zodiac
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 12 jaar: 2 )
3 uurs 10:00 Victoria Whalewatching Zodiac
Zie details
Reizen van Victoria naar Tofino
Op eigen gelegenheid
12 okt
5. Tofino
Overnachten
Over de bestemming:

Tofino is prachtige bestemming in de Canadese provincie Brits-Columbia, gelegen aan de westkust van Vancouver Island. Het dorp staat vooral bekend om de spectaculaire landschappen en natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Vanuit Tofino kunnen verschillende wildlife tours gemaakt worden, bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar zwarte beren. Bij eb struinen de beren de kustlijn af, op zoek naar rotskrabben. Dit biedt een geweldige mogelijkheid om deze beesten in hun natuurlijke habitat te bewonderen.

Daarnaast is Tofino een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Pacific Rim National Park, een smalle strook beschermde natuur met een weelderig gematigd regenwoud langs de westkust van Vancouver Island. Het noordelijke gedeelte van het park is toegankelijk voor auto’s. Bij het Kwisitis Visitor Centre op Wickaninnish Beach kan genoten worden van een prachtig uitzicht over Long Beach en kan gekozen worden uit verschillende korte trails om te wandelen. Aanraders zijn de twee Rain Forest Trails, A en B elk 1 kilometer, door het eeuwenoude regenwoud met sprookjesachtige begroeiing.

Tofino is een gezellig dorp met geweldige mogelijkheden voor ontspanning en avonturen in de buitenlucht.

Meer informatie
12 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Tofino naar Campbell River
Op eigen gelegenheid
14 okt
6. Campbell River
Overnachten
Over de bestemming:

Campbell River is een kleine stad, gelegen aan de oostkant van Vancouver Island, Canada. De stad wordt ook wel gezien als de zalmhoofdstad van de wereld. In het najaar zwemmen miljoenen volwassen zalmen stroomopwaarts, terug naar hun geboortegrond om te paaien. Een prachtig gezicht, maar de beren, adelaars en andere dieren die op de zalmen komen jagen maken van de zalmtrek een bijzonder spektakel.

Vanuit Campbell River worden Wildlife Tours aangeboden, waarbij u in een zodiac op zoek gaat naar orka’s, walvissen en beren. Aan de oostzijde van Vancouver Island is de zee over het algemeen kalm en is de kans dat orka’s te zien zijn erg groot. In het nabijgelegen Elk Falls Provincial Park, met de gelijknamige 25 meter hoge waterval, kunnen korte wandelingen gemaakt worden. Het volgen van de Canyon View Trail, met een hangbrug over de Campbell River, is vooral een aanrader.

Daarnaast wordt Campbell River elk jaar eind juni omgetoverd tot Chainsaw Carving Capiral of the World tijdens het Shoreline Arts Festival. Hier komen kettingzaagkunstenaars samen voor een vijfdaags festival, waar zij boomstammen omtoveren tot kunstwerken. De werken blijven vervolgens het hele jaar staan in het Frank James Park. Zeker een bezoek waard!

Meer informatie
Reizen van Campbell River naar Comox
Op eigen gelegenheid
15 okt
7. Comox
Tussenstop
Over de bestemming:

Comox is een pittoresk stadje gelegen aan de oostkust van Vancouver Island. Comox ligt te midden van spectaculaire natuurlijke schoonheid en biedt een ontspannen kustsfeer, prachtige stranden en tal van buitenactiviteiten.

Comox Harbour – een schilderachtige haven waar vissersboten en pleziervaartuigen samenkomen – is een opvallend kenmerk van de stad. Hier kunnen bezoekers genieten van wandelingen langs de promenade en verse vis en zeevruchten proeven in lokale restaurants.

De Comox Valley is omgeven door majestueuze bergen, waaronder de Comox Glacier. In de zomer kan genoten worden van wandelingen, mountainbike tochten en kamperen in het nabijgelegen Strathcona Provincial Park – een van de oudste provinciale parken van Brits-Columbia.

Comox zelf biedt verschillende winkels, boetiekjes en restaurants, waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en verse producten uit de regio.

Kortom, Comox is een diverse stad met iets voor elke soort reiziger. Dit maakt het zeker een bezoek waard tijdens een reis door West-Canada.

Meer informatie
15 okt
Reizen van Comox naar Powell River, British Columbia
BC Ferries
BC Ferries - BC Ferries
15:25 - Comox City Center
16:55 - Powell River, British Columbia City Center
1uur 30min Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
Beschrijving:

ferry overtocht Comox - Powell River incl. auto

15 okt
8. Powell River, British Columbia
Overnachten
Over de bestemming:

Powell River is een klein stadje aan de Sunshine Coast van Brits-Columbia, Canada. De stad wordt omringt door groene bergen, natuurlijke bossen, schitterende meren en beschutte wateren van de Stille Oceaan. Hierdoor biedt Powell River een breed scala aan buitenactiviteiten.

Kajakken is een echte must-do tijdens een verblijf in Powell River. Langs de kuststrook bevinden zich verschillende prachtige baaien en inhammen. Populaire locaties om te kajakken zijn de Desolation Sound en Copeland Islands. Ook het volgen van de Powell Forest Canoe Route, langs acht meren, is een echte aanrader.

Andere populaire buitenactiviteiten zijn duiken, vissen en wandelen. Het wandelen van een klein stukje van de 180 kilometer lange Sunshine Coast Trail, langs de kust van Brits-Columbia, is een leuke dagbesteding.

In Townsite – het Powell River van 1900 – staan meer dan 100 historische huizen. Bij de Townsite Heritage Society zijn brochures beschikbaar met een stadswandeling door Townsite.

Omgeven door adembenemende natuurlijke schoonheid en oneindige mogelijkheden voor avontuur, is Powell River zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
Reizen van Powell River, British Columbia naar Saltery Bay, British Columbia
Op eigen gelegenheid
16 okt
9. Saltery Bay, British Columbia
Tussenstop
Over de bestemming:

Saltery Bay is een pittoresk gebied aan de westkust van Canada, gelegen in de provincie Brits-Columbia, dat vooral bekend staat om zijn prachtige natuurlijke schoonheid, schilderachtige landschappen en ontspannen sfeer.

Het adembenemende uitzicht op de Stille Oceaan en de omliggende kustlijn is een van de highlights van Saltery Bay. Het gebied biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, kajakken, vissen en walvissen spotten. De omringende bossen en bergen maken het een perfecte omgeving voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Daarnaast is Saltery Bay de thuisbasis van de BC Ferries Powell River Terminal. Deze terminal bevindt zich op zo’n 30 minuten rijden van Powell River en brengt reizigers in 50 minuten naar Earls Cove aan de Sunshine Coast. Tijdens de overtocht kan genoten worden van prachtige uitzichten.

Saltery Bay nodigt reizigers om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Van ontspanning tot avontuur, Saltery Bay biedt elke soort reiziger een unieke ervaring.

Meer informatie
16 okt
Reizen van Saltery Bay, British Columbia naar Earls Cove, British Columbia
BC Ferries
BC Ferries - BC Ferries
09:25 - British Columbia, Saltery Bay
10:15 - British Columbia, Earls Cove
50min Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
Beschrijving:

Ferryovertocht Saltery Bay - Earls Cove incl. auto

16 okt
10. Earls Cove, British Columbia
Tussenstop
Over de bestemming:

Earls Cove is een schilderachtig gebied, gelegen aan de westkust van Canada in de provincie Brits-Columbia, dat vooral bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, kustlandschappen en als toegangspoort tot avonturen in de omliggende wildernis.

Een van de opvallende kenmerken van Earls Cove is de nabijheid van de oceaan en de omringende bergen. De kustlijn en de schilderachtige uitzichten bieden een perfecte plek voor ontspanning en buitenactiviteiten. Bezoekers kunnen hier genieten van wandelen, kajakken, vissen en het bewonderen van de lokale flora en fauna.

Daarnaast is Earls Cove bekend als het vertrekpunt van de BC Ferries naar Saltery Bay. Tijdens de overtocht – die zo’n 50 minuten duurt – kunnen reizigers genieten van prachtige uitzichten op het water en de omliggende landschappen.

Voor liefhebbers van rust en stilte biedt Earls Cove een ontsnapping aan de drukte van de stad. Bezoekers kunnen hier de unieke sfeer van een kustgemeenschap ervaren en genieten van de pracht van de natuurlijke wereld. 

Meer informatie
Reizen van Earls Cove, British Columbia naar Langdale, British Columbia
Op eigen gelegenheid
16 okt
11. Langdale, British Columbia
Tussenstop
Over de bestemming:

Langdale is een charmant en pittoresk dorpje, gelegen aan de Sunshine Coast van Brits-Columbia, Canada, dat vooral bekend staat om zijn prachtige kustlijn, adembenemende uitzichten en ontspannen sfeer. Dit maakt het een populaire plek voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

De veerbootterminal is een van de meest opvallende kenmerken van Langdale. Deze terminal verbindt het dorp met het vaste land van Brits-Columbia. Tijdens de overtocht kunnen reizigers genieten van uitzichten op de schilderachtige Howe Sound, omringd door bergen en water. Het is een unieke manier om de Sunshine Coast te verkennen.

De omgeving van Langdale biedt ook tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Zo kunnen bezoekers de kustlijn verkennen door te kajakken of te vissen en kunnen wandelaars genieten van prachtige uitzichten door de vele paden en parken te verkennen.

Langdale is een perfecte locatie om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rustige schoonheid van de Sunshine Coast. Van genieten van de buitenlucht tot het verkennen van de lokale cultuur, Langdale heeft voor elk wat wils. 

Meer informatie
16 okt
Reizen van Langdale, British Columbia naar Horseshoe Bay, West Vancouver
BC Ferries
BC Ferries - BC Ferries
13:15 - British Columbia, Langdale
13:55 - Horseshoe Bay (Harbour)
40min Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
Beschrijving:

Ferryovertocht Langdale - Horseshoe Bay incl. auto

16 okt
12. Horseshoe Bay, West Vancouver
Tussenstop
Over de bestemming:

Horseshoe Bay is een pittoresk kustdorpje gelegen in West Vancouver, Brits-Columbia, Canada. Het is een populaire bestemming, vanwege zijn schilderachtige schoonheid, haven en veerverbindingen naar de nabijgelegen eilanden.

De veerbootterminal – die diensten biedt naar verschillende eilanden en bestemmingen, waaronder Vancouver Island en de Sunshine Coast – is een van Horseshoe Bay’s bekendste kenmerken. Deze terminal maakt Horseshoe Bay een drukke doorvoerhub en een startpunt voor avonturen naar andere delen van de regio.

De haven van het dorp biedt een sfeervolle plek om te genieten van het water, de boten en een breed scala aan watersportactiviteiten. De promenade langs het water is perfect om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de uitzichten.

Daarnaast biedt Horseshoe Bay een reeks restaurants en cafés, waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en vers gevangen vis en zeevruchten.

Of u nu op doorreis bent naar de eilanden of gewoon wilt genieten van de ontspannen kustsfeer, Horseshoe Bay heeft genoeg te bieden. Kom en ontdek de unieke en gastvrije gemeenschap van dit mooie dorp in West Vancouver. 

Meer informatie
Reizen van Horseshoe Bay, West Vancouver naar Whistler
Op eigen gelegenheid
16 okt
13. Whistler
Overnachten
Over de bestemming:

Whistler – ook wel bekend als het wintersporthart van de Canadese Coast Mountains - is een resortstadje dat met name bekend is vanwege een van de grootste Noord-Amerikaanse skigebieden: Whistler-Blackcomb. Het skigebied van Whistler werd door de Olympische Winterspelen van 2010 wereldberoemd. Ook in de zomer is Whistler druk bezocht vanwege de vele outdoor activiteiten die er ondernomen kunnen worden.

Met de spectaculaire Peak 2 Peak Gondola kan in 11 minuten een afstand van 4,4 kilometer naar de top van de Blackcomb overbrugd worden. Hier kan genoten worden van een prachtig 360° uitzicht op Whistler en de omliggende bergtoppen, meren, gletsjers en bossen. Hier kunnen ook diverse wandelingen gemaakt worden. 

Whistler’s natuurlijke bezienswaardigheden zijn met elkaar verbonden via de Whistler Valley Trail. Het volgen van deze 40 kilometer lange route is daarom de beste manier om zoveel mogelijk te kunnen zien - van meertjes en stranden tot golfbanen en uitzichtpunten.

Degenen die op zoek zijn naar een adrenaline-kick worden aangeraden over de 130 meter lange – van Whistler Peak naar de West Ridge met een glasbodem - Cloudraker Skybridge te lopen. Een onvergetelijke ervaring!

Meer informatie
Reizen van Whistler naar Sun Peaks
Op eigen gelegenheid
18 okt
14. Sun Peaks
Overnachten
Over de bestemming:

Sun Peaks is een schilderachtig bergdorp, gelegen in de Canadese provincie Brits-Columbia, dat vooral bekend staat om zijn prachtige natuurlijke omgeving, outdoor avonturen en recreatiemogelijkheden. Sun Peaks is vooral geliefd bij skiërs en snowboarders, maar zomers is er ook genoeg te doen.

In Sun Peaks zijn diverse wandelpaden uitgezet, variërend van korte en ontspannen wandelingen tot intensieve bergtochten. Aangeraden wordt om de Sunburst Express stoeltjeslift (half juni t/m begin september) tot halverwege Mount Tod nemen. Geniet onderweg van het alpine landschap en adembenemende 360° uitzicht. Tijdens Alpine Blossom seizoen - van half juli tot half augustus - kan bovendien genoten worden van de kleurrijke bloemenweides. Andere populaire activiteiten zijn kajakken, kanoën, paardrijden, mountainbiken, golfen en ziplinen.

’s Winters biedt Sun Peaks uitstekende poedersneeuw en een scala aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Daarnaast kunnen wintersporters genieten van langlaufen, sneeuwschoenwandelen, schaatsen en snowtuben.

Kortom, Sun Peaks is het hele jaar door een geweldige bestemming voor avontuur en plezier. 

Meer informatie
18 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
Reizen van Sun Peaks naar Wells Gray
Op eigen gelegenheid
19 okt
15. Wells Gray
Overnachten
Over de bestemming:

Het Wells Gray Provincial Park is een ongerept natuurparadijs in de Canadese provincie Brits-Columbia, dat bekend staat om zijn adembenemende watervallen, uitgestrekte bossen, heldere meren en overvloedige flora en fauna.

In het park zijn maar liefst 250 watervallen te bewonderen. Hierdoor wordt het park ook wel het ‘Waterfall Park’ genoemd. De bekendste watervallen zijn de Helmcken Falls, de Spahats Creek Falls en de Dawson Falls.

Het Wells Gray Provincial Park leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling. Er zijn verschillende routes om te volgen, variërend van gemakkelijk tot uitdagend. Deze paden brengen wandelaars dieper het ongerepte landschap van Wells Gray in, waar genoten kan worden van de rustige schoonheid van de natuur. Vooral een wandeling naar de Helmcken Falls is aan te raden. Het is prachtig om te zien hoe het water hier onstuimig naar beneden stort. Daarnaast is het park de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren - waaronder elanden, zwarte beren, herten en adelaars - die gespot kunnen worden.

Kortom. het Wells Gray Provincial Park biedt een onvergetelijke ervaring, die u zeker niet wilt missen!

Meer informatie
Reizen van Wells Gray naar Jasper
Op eigen gelegenheid
21 okt
16. Jasper
Overnachten
Over de bestemming:

Midden in de Rocky Mountains ligt het Jasper National Park. De natuur in dit park is zeer indrukwekkend, met diepe valleien, gletsjers, ijsblauwe meren en woeste rivieren met watervallen. In het park is ruim 1200 kilometer aan wandelpaden uitgezet, van korte wandelingen tot meerdaagse trekkingen.

Een van de mooiste routes om te rijden is de Scenic Drive naar Lake Maligne. Na een kwartier rijden, is de Maligne Canyon te zien, een van de diepste kloven in de Rockies. Via een wandelroute van ongeveer 4 kilometer is een viewpoint te bereiken.

Verder loopt de Scenic Drive via Medicine Lake naar Maligne Lake, een van de grootste meren van het Jasper National Park. Het meer is vooral bekend vanwege het kleine Spirit Island. Het uitzicht op het kleine eilandje is een van de meest beroemde uitzichten van de Canadese Rocky Mountains.

Voor de mooiste uitzichten over Jasper wordt aangeraden de Jasper Skytram te nemen. De kabelbaan brengt bezoekers in zeven minuten naar een hoogte van 2263 meter op de Whistler Mountain.

Jasper National Park is een van de mooiste plekken in Canada.

Meer informatie
Reizen van Jasper naar Golden
Op eigen gelegenheid
23 okt
17. Golden
Overnachten
Over de bestemming:

Golden is een charmante stad, gelegen in het oosten van de Canadese provincie Brits-Columbia, die bekend staat als een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yoho National Park, Glacier National Park en Mount Revelstoke. Ook het Banff National Park bevindt zich op korte rijafstand.

Golden is een populaire bestemming om te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van de omgeving en oneindige mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht.

Zo biedt de omgeving een overvloed aan wandel- en fietspaden langs meren, gletsjers en watervallen. Op de Kicking Horse River is het mogelijk om te genieten van kajakken en raften. Wintersportliefhebbers zijn in Golden ook zeker op de juiste plek. Het Kicking Horse Mountain Resort biedt namelijk geweldige skipistes.

Geschiedenis- en cultuurliefhebbers worden aangeraden een bezoek te brengen aan het Kicking Horse Pass National Historic Site – een belangrijke historische locatie waar de transcontinentale spoorlijn van Canada werd aangelegd.

Golden is de ideale plek om te genieten van natuur, cultuur en avontuur. 

Meer informatie
Reizen van Golden naar Banff
Op eigen gelegenheid
24 okt
18. Banff
Overnachten
Over de bestemming:

Banff National Park, het oudste nationale park van Canada, is een aaneenschakeling van ongekend natuurschoon. Het adembenemende berglandschap, met felblauwe gletsjermeren, groene bossen en de vele wilde dieren, maakt van het Banff National Park een hoogtepunt van een reis door Canada.

Een rit in de Banff Gondola naar de top van de Sulphur Mountain, op een hoogte van 2281 meter, is een echte must-do. Hier kan genoten worden van een schitterend uitzicht over maar liefst zes bergketens. Er zijn verschillende observatieplatformen, die door middel van korte wandelroutes met elkaar zijn verbonden.

In het park zijn vele wandelroutes uitgezet. Een aanrader is de zeer goed toegankelijke Johnston Canyon, een smalle kloof waar een onstuimige rivier met watervallen doorheen loopt. Een van de populairste wandelingen is de Lake Agnes Trail, van het Fairmont Chateau Lake Louise naar het Lake Agnes Teahouse. Ook zijn er schitterende wandelingen te maken bij het Lake Minnewanka, waarbij grizzlyberen, zwarte beren, herten en dikhoornschapen gespot kunnen worden. Na alle wandelingen is het heerlijk ontspannen in de Upper Hot Springs.

In het Banff National Park zult u zich geen moment vervelen!

Meer informatie
Reizen van Banff naar Calgary
Op eigen gelegenheid
26 okt
19. Calgary
Overnachten
Over de bestemming:

Calgary is een van de grootste steden van West-Canada en staat met name bekend om haar dynamische energie, levendige culturele scene en vriendelijke inwoners.

Het meest opvallende landmark in het centrum van Calgary is, zonder twijfel, de 190 meter hoge Calgary Tower. Vanaf het Obervation Deck kan genoten worden van een spectaculair uitzicht van 360° over de stad, de omliggende prairies en de Rockies in de verte. Door de glazen vloer kan bovendien loodrecht naar beneden worden gekeken.

In 1988 vonden in Calgary de Olympische Winterspelen plaats. Het Olympic Plaza, waar destijds de medailles werden uitgereikt, doet tegenwoordig dienst als locatie voor concerten en festivals. In het Olympic Park bevinden zich onder andere de skischans, de bobsleebaan en de Sport Hall of Fame.

Het Heritage Park Historical Village – waar men een heel dorp heeft nagebouwd, compleet met rechtbank, winkeltjes, cafés en een museum -geeft een goede indruk van het dagelijkse leven rond 1900.

Gelegen in een prachtige omgeving, met een culturele en historische achtergrond, is Calgary een perfecte plek voor een authentieke Canadese ervaring. 

Meer informatie
26 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
27 okt
Reizen van Calgary naar Amsterdam
Terug
Air Canada
Air Canada Air Canada
14:00 - Calgary, Calgary Intl (YYC)
10:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 13uur 15min 1 PC 1 tussenstop
AC
AC Air Canada - AC 144
14:00 - Calgary, Calgary Intl (YYC)
19:55 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ)
Vervoer:  AC144
Reisklasse: Economy
2uur 0min - Aansluiting op het vliegveld Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ)
AC
AC Air Canada - AC 808
21:55 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ)
10:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  AC808
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig.

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Er kunnen achterlatingskosten van toepassing zijn voor de huurauto. Zie hiervoor de autohuurvoorwaarden of informeer bij uw reisadviseur naar de achterlatingskosten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.381 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 19
Vlucht 6
Accommodaties 12
Auto's 1
Activiteiten 2

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen