Hoogtepunten van de Rockies
o.v.v. wijzigingen 3.034 €

Hoogtepunten van de Rockies

autoreis
Laatst gewijzigd op: donderdag 8 februari 2024 - Vertrek : woensdag 8 mei 2024
Ref ID: 3395946
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.067 €
Laatst gewijzigd op: donderdag 8 februari 2024 - Vertrek : woensdag 8 mei 2024
Bestemmingen: Salt Lake City UT, Moab UT, Mesa Verde CO, Gunnison CO, Denver CO, Cheyenne WY, Custer SD, Badlands National Park SD, Deadwood SD, Sheridan WY, Cody WY, Yellowstone National Park, Jackson Hole WY, Salt Lake City UT

Over de reis

08 mei
Reizen van Amsterdam naar Salt Lake City UT
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL609
17:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
19:00 - Salt Lake City, Salt Lake City Intl (SLC)
10uur 0min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL609
Reisklasse: Economy
08 mei
Autoverhuur
Chevrolet Malibu /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Chevrolet Malibu /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
92.79 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Salt Lake City Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

3920 West Terminal Dr, Salt Lake City, UT 84122 , U.S.A.

Terugbrengen

Salt Lake City Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

3920 West Terminal Dr, Salt Lake City, UT 84122 , U.S.A.

08 mei
1. Salt Lake City UT
Overnachten
Over de bestemming:

Salt Lake City is de mormonenhoofdstad van de Verenigde Staten. De imposante Salt Lake City Temple in hartje centrum geeft aan hoe groot en belangrijk de Mormoonse gemeenschap in Salt Lake City is. De Salt Lake Temple is enkel toegankelijk voor mormonen, maar u kunt wel de Tabernacle met zijn enorme pijporgel met maar liefst 11.623 pijpen bezoeken.

Het meest interessante gebouw om te bezichtigen is het Joseph Smith Memorial Building. Dit voormalige hotel is nu een sociale ontmoetingsplek voor de mormonen. In het Roof Restaurant heeft u tijdens het eten een prachtig uitzicht over Temple Square. In het Beehive House vindt u een expositie over het leven van de mormonen leider Brigham Young.

Ten slotte is het mogelijk om op een van de vele computers van het Family Search Discovery Center uw familienaam in te toetsen. In het grootste bevolkingsregister van de wereld kunt u zo verre voorvaderen opsporen.

Meer informatie
08 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
09 mei
Autoreis van 376 Kilometer - 3uur 53min
Salt Lake City UT
Moab UT
09 mei
2. Moab UT
Overnachten
Over de bestemming:

Moab is een plaats met een klein centrum waar enkele winkels en restaurants te vinden zijn. Deze plaats is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan verschillende nationale parken, zoals het Canyonlands National Park, Arches National Park en Dead Horse Point State Park. Moab wordt door haar ligging gezien als de outdoor stad van West-Amerika en is daarom een fantastische plaats voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers.

Het Arches National Park staat bekend om zijn fantastische bogen, prachtige rode rotsen en vormen. Het park beschikt over meer dan 2000 ‘bruggen’ die door de natuur gevormd zijn! Delicate Arch is de meest beroemde boog. Via korte wandelingen zijn de bogen bij de Windows Section, die dicht bij elkaar liggen, ook goed te bereiken. De Landscape Arch, een boog van 80 meter lang, kunt u bereiken met een wandeling bij Devils Garden.

Dead Horse Point State Park ligt in het oosten van Utah. Vanuit Dead Horse Point Overlook heeft u een spectaculair uitzicht op de Colorado River. Deze rivier stroomt door diepe kloven door een prachtig canyonlandschap. Wandelend kunt u naar diverse uitkijkpunten gaan om dit mooie uitzicht te mogen aanschouwen.

Meer informatie
11 mei
Autoreis van 225 Kilometer - 2uur 41min
Moab UT
Mesa Verde CO
11 mei
3. Mesa Verde CO
Overnachten
Over de bestemming:

Mesa Verde National Park is een van de archeologische wonderen van Amerika en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De geschiedenis gaat hier tot wel veertien eeuwen terug.

Tussen 450 en 1300 jaar na Christus migreerden Indianenvolken naar dit gebied en hun rotswoningen, of eigenlijk hele dorpen uitgehakt in het steen van rotswanden, zijn nu nog te bezoeken. Er zijn hier meer dan 1000 archeologische vindplaatsen.

Spruce Tree House is de best bewaarde woning, maar deze is door steenval alleen van afstand te bekijken. Ook de overblijfselen van Chapin Mesa, Wetherill Mesa, Cliff Palace en Balcony House zijn echter spectaculair om te bezoeken.

U krijgt een kijkje in hoe het leven hier was, voordat de Europeanen kwamen. TIP: Cliff Palace en Balcony House zijn alleen te bezoeken onder begeleiding en u dient hiervoor tevens goed ter been te zijn.

Meer informatie
12 mei
Autoreis van 441 Kilometer - 5uur 34min
Mesa Verde CO
Gunnison CO
12 mei
4. Gunnison CO
Overnachten
Over de bestemming:

Gunnison, een typisch midwest stadje, is de toegangspoort tot de Black Canyon of the Gunnison National Park - een 700 meter diepe, 80 kilometer lange kloof, uitgeslepen door de Gunnison River.

De wanden van de kloof bestaan uit overwegend zwart lavagesteente en is zo smal dat zonlicht niet of nauwelijks tot de bodem doordringt. Hierdoor heeft het de naam Black Canyon gekregen. Wanneer u over de South Rim Road rijdt, vindt u diverse uitzichtpunten waarvan Gunnison Point, Chasm View, Painted Wall en Sunset View onze favorieten zijn. Vanaf deze uitzichtpunten kunt u diverse wandelingen maken.

Daarnaast staat de Gunnison River bekend als een van de beste plekken in Colorado om te vissen op forel.

Met weinig andere steden in de buurt en gelegen in een omgeving waar het hele jaar door genoten kan worden van recreatie in de vrij natuur, is Gunnison de ideale plek om er even tussenuit te gaan. 

Meer informatie
13 mei
Autoreis van 321 Kilometer - 3uur 47min
Gunnison CO
Denver CO
13 mei
5. Denver CO
Overnachten
Over de bestemming:

De 'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen.

De stad was ooit een nederzetting van goudzoekers, maar is nu een bloeiend handelscentrum. Lower Downtown Denver, LoDo voor ingewijden, heeft een aantal gezellige straten met historische gebouwen. Larimer Square is de plaats waar iedereen elkaar overdag ontmoet en waar men 's avonds uitgaat.

Centraal in de stad, in het Civic Center Park, ligt het State Capitol met zijn herkenbare gouden koepel, die de negentiende-eeuwse Colorado Gold Rush herdenkt. In de trap voor het gebouw ligt de ‘mile high step’, op precies één mijl hoogte. Vanuit het Capitol is het een korte wandeling naar verschillende Denver bezienswaardigheden, als het Denver Art Museum, het Molly Brown House Museum en de United States Mint. De 16th Street Mall is een lange winkelstraat met allerlei winkels en restaurants.

Meer informatie
14 mei
Autoreis van 164 Kilometer - 1uur 37min
Denver CO
Cheyenne WY
14 mei
6. Cheyenne WY
Overnachten
Over de bestemming:

Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming, een staat met uitgestrekte prairies. Het is dan ook geen verrassing dat Cheyenne een authentieke cowboyuitstraling heeft. Cheyenne staat daarom ook wel bekend als de belichaming van de geest van het Oude Westen en wordt beschouwd als de rodeo- en spoorweghoofdstad van het land.

Eind juli staat heel Cheyenne in het teken van de Cheyenne Frontier Days, de grootste openlucht rodeo in de Verenigde Staten. Een week lang zijn er dagelijks rodeo’s, optredens van country- & westernartiesten, parades en shows.

De stad werd in 1867 gesticht tijdens de aanleg van de Union Pacific Railroad, de spoorlijn die de Verenigde Staten doorkruiste van oost naar west. De Union Pacific Depot, het Wyoming State Capitol en de Governer’s Mansion nemen u mee naar een tijd waarin Cheyenne een van de belangrijkste steden van het Wilde Westen was.

Met een verscheidenheid aan musea, herenhuizen, winkels en attracties met een westers thema is Cheyenne een iconische bestemming om te bezoeken.

Meer informatie
14 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
15 mei
Autoreis van 432 Kilometer - 4uur 28min
Cheyenne WY
Custer SD
15 mei
7. Custer SD
Overnachten
Over de bestemming:

Het Custer State Park, dat een onderdeel is van de Black Hills, staat bekend om zijn enorme kudde bizons. Deze kudde met zo’n 1300 bizons is een indrukwekkend schouwspel. Ieder jaar, rond 1 oktober, vindt de Buffalo Roundup plaats waarbij de bizons op traditionele wijze door cowboys te paard bij elkaar gedreven binnen omheiningen. Naast bizons komen er prairiehonden, ezels, berggeiten, herten, elanden en diverse katachtigen in het park voor.

U kunt het Custer State Park verkennen via een drietal prachtige routes. Op de Wildlife Loop Road heeft u een grote kans bizons te spotten op de uitgestrekte prairie, omringd door heuvels. De smalle Needles Highway leidt u door een gebied met granieten rotsformaties, de Needles. De schilderachtige Iron Mountain Road verbindt het Custer State Park met het Mount Rushmore Memorial. De weg is beroemd vanwege de ‘Pigtail Bridges’ waarbij de weg een krul maakt om zo in korte tijd snel een hoogteverschil te kunnen overbruggen.

In het park zijn een aantal wandelpaden aangelegd. Bij aankomst in het park ontvangt u een boekje waarin alle wandelingen worden beschreven.

Meer informatie
15 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 mei
Autoreis van 172 Kilometer - 1uur 52min
Custer SD
Badlands National Park SD
17 mei
8. Badlands National Park SD
Overnachten
Over de bestemming:

Het ruige Badlands National Park wordt gekenmerkt door grillige, bizar gevormde rotsformaties en een glooiend prairielandschap. In het nationale park zijn diverse wandelroutes aangelegd, waarvan de Fossil Exhibit Trail een aanrader is.

Onderzoekers ontdekten op verschillende plekken in het park de overblijfselen van eeuwenoude dieren en planten. Langs de route vindt u borden die u meer informatie geven over de geologische geschiedenis van het Badlands National Park. In het Visitor Centre kunt u meer informatie krijgen over de diverse wandelroutes en hun moeilijkheidsgraad.

Dwars door het park loopt de Badlands Loop Road die u langs de hoogtepunten en uitzichtpunten van het Badlands National Park leidt. Onze favorieten zijn Big Badlands Overlook, de White River Valley Overlook, het Panorama Point en de Hay Butte Overlook.

Wanneer u over de prairie uitkijkt heeft u de kans kuddes bizons, prairiehonden en dikhoornschapen te spotten. Wij raden u aan om aan het begin of einde van de dag naar de Big Badlands Overlook te gaan. De gekleurde rotsen krijgen bij zonsopgang en zonsondergang een prachtige gouden gloed.

Meer informatie
17 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
18 mei
Autoreis van 168 Kilometer - 1uur 41min
Badlands National Park SD
Deadwood SD
18 mei
9. Deadwood SD
Overnachten
Over de bestemming:

Deadwood is de hoofdstad van Lawrence County, gelegen in het Black Hills National Forest, in South Dakota, Verenigde Staten. In Deadwood wordt geschiedenis gecombineerd met het moderne leven en is nog veel van de Old West charme te zien. Dit maakt het een interessante bestemming om te bezoeken.

De Historic Main Street brengt de kleurrijke geschiedenis van de stad tot leven. Hier vinden bezoekers winkels, historische bezienswaardigheden en liveshows waar belangrijke momenten uit het verleden worden nagebootst. In het Adams Museum en het Historic Adams House kan meer geleerd worden over het leven in Deadwood tijdens de Black Hills Gold Rush.

Daarnaast mag een bezoek aan de spectaculaire bergachtige keten de Black Hills zeker niet worden overgeslagen. Het volgen van de 160 kilometer lange George S. Mickelson Trail is de ideale manier om dit natuurgebied te verkennen. Geniet van wandelen, wilde dieren spotten, paardrijden en relaxen op de spectaculaire stranden.

Deadwood is de ideale plek om de geschiedenis van het wilde westen te verkennen.

Meer informatie
18 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
19 mei
Autoreis van 341 Kilometer - 3uur 11min
Deadwood SD
Sheridan WY
19 mei
10. Sheridan WY
Overnachten
Over de bestemming:

Sheridan is de provinciehoofdstad van Sheridan County in de Amerikaanse staat Wyoming.

Met haar authentieke Main Street vol cowboywinkels met zadels en lasso’s is Sheridan met recht een wildweststadje met de prachtige achtergrond van de Big Horn Mountains. Gelegen halverwege tussen Yellowstone National Park en Mount Rushmore is Sheridan een van de beste voorbeelden van het Amerikaanse Westen.

De leukste bezienswaardigheid van Sheridan is misschien wel de winkel King’s Saddlery aan de Main Street. De inventaris bestaat uit zadels, teugels, halters, lasso's en hoofdstellen. In het bijbehorende Don King Museum vindt u een grote collectie cowboy memorabilia. Een bezoek aan de Trail End State Historic Site, het statige landhuis van John Kendrick met zijn prachtige tuin, wordt ook erg aangeraden.

Daarnaast mag het verkennen van de omliggende natuurlijke schoonheid zeker niet worden overgeslagen. De omgeving van Sheridan biedt geweldige mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht. 

Meer informatie
19 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
20 mei
Autoreis van 236 Kilometer - 3uur 10min
Sheridan WY
Cody WY
20 mei
11. Cody WY
Overnachten
Over de bestemming:

Cody is een stad in het noordwesten van de Amerikaanse staat Wyoming. Het Cody-gebied wordt ook wel Cody Yellowstone genoemd, vanwege de nabijheid van het Yellowstone National Park.

In Cody kunt u zich onderdompelen in het Wilde Westen. De stad is vernoemd naar de grootste legende van het Wilde Westen: William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de Wild West Shows die nog steeds in het stadje worden gehouden.

Daarnaast vindt u in Cody karaktervolle saloons met live muziek en winkels waar u cowboylaarzen kunt kopen. In de Old Trail Town vindt u authentieke historische gebouwen die uit heel Wyoming afkomstig zijn. Zo kunt u de huisjes bezichtigen die ooit bewoond zijn geweest door Butch Cassidy, the Sundace Kid en hun beroemde Hole-in-the-Wall Gang. Het Buffalo Bill Center of the West herbergt vijf musea, waaronder het Buffalo Bill Museum, een wapenmuseum en het Draper National History Museum.

Cody is een perfecte bestemming om het Wilde Westen te verkennen. 

Meer informatie
20 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
21 mei
Autoreis van 158 Kilometer - 2uur 33min
Cody WY
Yellowstone National Park
21 mei
12. Yellowstone National Park
Overnachten
Over de bestemming:

Een van de meest spectaculaire nationale parken van de Verenigde Staten is het Yellowstone National Park. Met haar ontelbare geisers, borrelende modderpoelen, helblauwe meren, felgekleurde warmwaterbronnen en diepe ravijnen is het park uw bezoek meer dan waard. Het park is ook het leefgebied van bizons, wapitiherten, grizzlyberen, wolven en elanden.

De belangrijkste route door het park is de 8-vormige Grand Loop Road. Deze route loopt onder andere langs de Old Faithful – de beroemdste geiser die ongeveer ieder anderhalf uur uitbarst -, de beroemde Morning Glory Pool en de Grand Prismatic Spring – de grootste en meest gefotografeerde heetwaterbron.

Aan de noordkant van het nationale park vindt u de Grand Canyon of the Yellowstone, een smalle canyon van 450 meter diep waar de Yellowstone river door heen raast. In de rivier zijn verschillende watervallen, waaronder de 33 meter hoge Upper Yellowstone Falls en de 94 meter hoge Lower Falls, die vanaf diverse uitzichtpunten te bewonderen zijn.

Meer informatie
21 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
23 mei
Autoreis van 113 Kilometer - 1uur 43min
Yellowstone National Park
Jackson Hole WY
23 mei
13. Jackson Hole WY
Overnachten
Over de bestemming:

Het westernstadje Jackson is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Grand Teton National Park. Dit wonderschone stukje natuur biedt indrukwekkende berglandschappen en is ontzettend fotogeniek. Het brede dal, Jackson Hole, met sprankelende meren is omringd door dikke bossen en het leefgebied van vele wilde dieren.

Town Square, het hart van Jackson, is bijzonder vanwege de bogen van hertengeweien die op iedere hoek van het plein staan. Midden op het plein bevindt zich een monument voor de gevallen soldaten uit de regio. Rondom het plein vindt u diverse winkels, restaurants en galerijen. Een bezoek aan het National Museum of Wildlife Art, waar de relatie tussen mens en natuur centraal staat, mag ook niet worden overgeslagen. Het museum, dat is geïnspireerd op de ruïnes van het Slains Castle, staat op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over het National Elk Refuge.

Jackson Hole is een stuk kleiner dan grote broer Yellowstone, maar zeer zeker niet minder de moeite waard.

Meer informatie
24 mei
Autoreis van 454 Kilometer - 5uur 0min
Jackson Hole WY
Salt Lake City UT
24 mei
14. Salt Lake City UT
Overnachten
Over de bestemming:

Salt Lake City is de mormonenhoofdstad van de Verenigde Staten. De imposante Salt Lake City Temple in hartje centrum geeft aan hoe groot en belangrijk de Mormoonse gemeenschap in Salt Lake City is. De Salt Lake Temple is enkel toegankelijk voor mormonen, maar u kunt wel de Tabernacle met zijn enorme pijporgel met maar liefst 11.623 pijpen bezoeken.

Het meest interessante gebouw om te bezichtigen is het Joseph Smith Memorial Building. Dit voormalige hotel is nu een sociale ontmoetingsplek voor de mormonen. In het Roof Restaurant heeft u tijdens het eten een prachtig uitzicht over Temple Square. In het Beehive House vindt u een expositie over het leven van de mormonen leider Brigham Young.

Ten slotte is het mogelijk om op een van de vele computers van het Family Search Discovery Center uw familienaam in te toetsen. In het grootste bevolkingsregister van de wereld kunt u zo verre voorvaderen opsporen.

Meer informatie
24 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
25 mei
Reizen van Salt Lake City UT naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
11:20 - Salt Lake City, Salt Lake City Intl (SLC)
09:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 13uur 45min 1 PC 1 tussenstop
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 6276
11:20 - Salt Lake City, Salt Lake City Intl (SLC)
12:30 - San Francisco, San Francisco Intl (SFO)
Vervoer:  KL6276 Uitgevoerd door:  Delta Air Lines
Reisklasse: Economy
1uur 25min - Aansluiting op het vliegveld San Francisco, San Francisco Intl (SFO)
Verander van terminal 2 naar I
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 606
13:55 - San Francisco, San Francisco Intl (SFO)
09:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  KL606
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig. 

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.067 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 14
Vlucht 2
Accommodaties 14
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen