Beleef het Zuidereiland
o.v.v. wijzigingen 4.581 €

Beleef het Zuidereiland

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 22 maart 2024 - Vertrek : vrijdag 1 november 2024
Ref ID: 5733531
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 9.161 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 22 maart 2024 - Vertrek : vrijdag 1 november 2024
Bestemmingen: Christchurch, Kaikoura, Abel Tasman National Park, Hokitika, Franz Josef, Wanaka, Queenstown, Te Anau, Dunedin, Christchurch

Over de reis

01 nov
Reizen van Amsterdam naar Christchurch
Vertrek
Emirates
Emirates Emirates
22:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
14:00 - Christchurch, Christchurch Intl (CHC)
+2 dagen 28uur 0min 25 KG 1 tussenstop
EK
EK Emirates - EK 150
22:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
07:45 - Dubai, Dubai Intl (DXB)
Vervoer:  EK150
Reisklasse: Economy
2uur 30min - Aansluiting op het vliegveld Dubai, Dubai Intl (DXB)
EK
EK Emirates - EK 412
10:15 - Dubai, Dubai Intl (DXB)
14:00 - Christchurch, Christchurch Intl (CHC)
Vervoer:  EK412
Reisklasse: Economy
  • 105 minimale technische tussenstop in Sydney International Airport Kingsford Smith (SYD).
03 nov
Autoverhuur
Toyota RAV4 SUV /AC/A/4WD/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota RAV4 SUV /AC/A/4WD/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 19, Maximaal 75

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
1713.31 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Christchurch luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

11 Logistics Drive, Harewood, Christchurch, 8051, Nieuw Zeeland

Terugbrengen

Christchurch luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

11 Logistics Drive, Harewood, Christchurch, 8051, Nieuw Zeeland

03 nov
1. Christchurch
Overnachten
Over de bestemming:

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en staat vooral bekend om de rijke geschiedenis, prachtige tuinen en bruisende culturele scene. Na de verwoestende aardbeving in 2011 zijn kunstenaars opgestaan om Christchurch letterlijk wat kleur terug te geven en is het getransformeerd tot een moderne stad. Op veel plekken zijn indrukwekkende muurschilderingen gemaakt die de stad opvrolijken.

Vanwege de prachtige botanische tuinen en parken wordt Christchurch ook wel ‘de tuinstad van Nieuw Zeeland’ genoemd. De Avon River vormt als het ware de levensader van de stad. Langs deze rivier bevinden zich groene oevers met oude eiken en treurwilden, zwanen en eenden en Victoriaanse bruggetjes die bezoekers uitnodigen tot heerlijke wandelingen.

Het centrum van de stad biedt een levendige mix van winkels, restaurants, cafés en kunstgalerijen. De bekende straat ‘New Regent Street’ is een echte must-visit. Hier bevinden zich prachtig gerestaureerde art-decogebouwen en charmante boetieks.

Christchurch biedt een prachtige mix van cultuur, geschiedenis, natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Dit maakt het zeker een bezoek waard tijdens een reis door Nieuw-Zeeland. 

Meer informatie
03 nov
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
04 nov
Autoreis van 181 Kilometer - 2uur 19min
Christchurch
Kaikoura
04 nov
2. Kaikoura
Overnachten
Over de bestemming:

Op de plek waar de oceaan en de bergen elkaar ontmoeten, ligt Kaikoura. Dit was ooit een klein slaperig vissersplaatsje, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Nieuw-Zeeland. Kaikoura is vooral beroemd om de adembenemende kustlijn, majestueuze bergen en unieke zeedieren.

Nergens anders komen reusachtige potvissen, bultruggen en dolfijnen zo dicht langs de kust als bij Kaikoura. Whale watching is dan ook een van de meest populaire activiteiten. De walvissen zijn de grootste attractie van de tocht, maar de kans is groot dat er ook andere zeedieren te zien zijn, zoals pelsroggen en orka’s.

Daarnaast kan in Kaikoura genoten worden van prachtige landschappen, zoals de bergketen Seaward Kaikoura Ranges en de beruchte kustlijn met een spectaculair uitzicht op de Stille Oceaan. Activiteiten om in en rond Kaikoura van te genieten zijn wandelen, mountainbiken, surfen, duiken en vissen.

Kortom, Kaikoura is een echte must-visit voor natuurliefhebbers en avonturiers. 

Meer informatie
04 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
06 nov
Autoreis van 324 Kilometer - 5uur 17min
Kaikoura
Abel Tasman National Park
06 nov
3. Abel Tasman National Park
Overnachten
Over de bestemming:

Het Abel Tasman NP is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland – maar desondanks een zeer aan te raden attractie, want het is er schitterend! - en bevindt zich in het noordwesten van het Zuidereiland. Het park staat vooral bekend om de prachtige gouden stranden, helder turquoise water en weelderige bossen.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om het park vanaf het land, op het water of in de lucht te verkennen, met tal van bedrijven die cruises, watertaxidiensten, kajakopties, zeilcatamarans en heli-tours aanbieden.

De bossen zijn de thuisbasis van vele inheemse vogelsoorten – waaronder de tui, bellbird, kereru en weka – en in de zee kunnen dolfijnen en zeehonden gespot worden. Bezoekers kunnen ook wandelingen maken. Zo kan de Abel Tasman Coast Track – een route die zich over 60 kilometer langs de kustlijn uitstrekt – langs prachtige baaien, stranden en bossen, gevolgd worden. Daarnaast is het park een van de beste plaatsen voor een mooie zeekajaktocht, vanwege het relatief veilige water en de prachtige omgeving.

Het Abel Tasman NP is gemakkelijk bereikbaar en mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan het Zuidereiland. 

Meer informatie
06 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
08 nov
Autoreis van 374 Kilometer - 5uur 55min
Abel Tasman National Park
Hokitika
08 nov
4. Hokitika
Overnachten
Over de bestemming:

Hokitika is een charmante kustplaats, gelegen aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dat een perfecte mix biedt van adembenemende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en unieke lokale cultuur.

De Arahura rivier is een vindplaats van pounamu (greenstone). In Hokitika bevinden zich vele galerijen die zijn gespecialiseerd in pounamu juwelen en beeldjes, waar bezoekers met eigen ogen kunnen zien hoe ambachtslieden deze groene steen bewerken tot prachtige kunstwerken.

Hokitika wordt ook omringt door weeldering regenwoud, majestueuze bergen en een ruige kustlijn. Op zo’n 15 minuten rijden ten zuiden van de stad bevindt zich de West Coast Treetop Walk. Hier maken bezoekers een wandeling over een stalenbrug op 20 meter hoogte tussen de boomtoppen van eeuwenoude Rimy en Kamahi bomen. Zeker een aanrader!

Daarnaast beschikt Hokitika over verschillende musea die een inkijkje geven in de geschiedenis van de stad, een heerlijke lokale keuken die zeker het verkennen waard is en de mogelijkheid om te genieten van prachtige zonsondergangen. Kortom, Hokitika heeft voor ieder wat wils. 

Meer informatie
09 nov
Autoreis van 134 Kilometer - 1uur 35min
Hokitika
Franz Josef
09 nov
5. Franz Josef
Overnachten
Over de bestemming:

Franz Josef is een pittoresk dorpje, gelegen aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dat vooral bekend staat om de majestueuze Franz Josef-gletsjer. Dit adembenemende natuurwonder trekt elk jaar bezoekers van over de hele wereld.

Franz Josef is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het gebied staat bekend om het ongerepte landschap, met weelderige regenwouden, gletsjers, meren en bergen. De Franz Josef-gletsjer is een van de meest toegankelijke gletsjers ter wereld! Bezoekers kunnen wandeltochten maken op de gletsjer, waarbij ze door spectaculaire ijsformaties en kloven lopen, of ervoor kiezen om te genieten van een panoramisch uitzicht op het landschap tijdens een helikoptervlucht.

Naast de gletsjer zijn er ook genoeg andere activiteiten en attracties om van te genieten. Zo kunnen er prachtige wandelingen gemaakt worden in het omliggende regenwoud – waaronder de Tatare Tunnels Walk of de Douglas Walk - en kan deelgenomen worden aan activiteiten als kajakken, raften en paardrijden.

Met de adembenemende natuurlijke landschappen en avontuurlijke mogelijkheden is Franz Josef een bestemming die iedere bezoeker zal betoveren. 

Meer informatie
09 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
11 nov
Autoreis van 286 Kilometer - 3uur 37min
Franz Josef
Wanaka
11 nov
6. Wanaka
Overnachten
Over de bestemming:

Wanaka ligt aan de zuidoever van het schitterende blauwe Lake Wanaka op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en wordt omringt door hoge bergen en een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Wanaka biedt een perfecte mix van avontuurlijke activiteiten, prachtige landschappen en een ontspannen sfeer.

De natuur met prachtige bossen, meren en bergen is elk jaargetijde schitterend, met veel bloemen in het voorjaar, groen in de zomer, goudgele en rode bladeren in de herfst en met sneeuw bedekte bergtoppen in de winter. Het wordt zeker aangeraden om een ontspannen wandeling te maken lang de oevers van het meer, te varen, kajakken of paddleboarden en te genieten van alle prachtige uitzichten.

Daarnaast is Wanaka de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Mount Aspiring National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat en bekend staat om de ongerepte wildernis en spectaculaire wandelroutes.

De oneindige mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht – met iets voor elk wat wils – maken Wanaka een bestemming die zeker een bezoek waard is. 

Meer informatie
12 nov
Autoreis van 68 Kilometer - 58min
Wanaka
Queenstown
12 nov
7. Queenstown
Overnachten
Over de bestemming:

Queenstown is een adembenemende bestemming, gelegen aan de oevers van het schilderachtige Lake Wakatipu, dat wereldberoemd is om haar spectaculaire landschappen, avontuurlijke activiteiten en bruisende sfeer.

Als avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland biedt Queenstown een breed scala aan opwindende activiteiten. Zo kunnen bezoekers bungeejumpen vanaf de Kawarau Bridge – de oorspronkelijke bungeejumplocatie ter wereld -, tochten maken in een jetboat, paragliden, skydiven, meedoen aan canyoning en helikoptervluchten maken over de indrukwekkende landschappen.

Degenen die het liever wat rustiger aandoen, worden aangeraden de Skyline Gondola naar Bob’s Peak (730 m) te nemen. Eenmaal boven kan genoten worden van een adembenemend uitzicht over de stad, het meer en de omgeving. Een bezoek aan de Queenstown Garden, om te relaxen en te genieten van een uitzicht op het Lake Wakatipu, is ook een aanrader.

Kortom, Queenstown heeft voor ieder wat wils en mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een reis door Nieuw-Zeeland. 

Meer informatie
12 nov
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
15 nov
Autoreis van 171 Kilometer - 1uur 56min
Queenstown
Te Anau
15 nov
8. Te Anau
Overnachten
Over de bestemming:

Te Anau, gelegen aan de oevers van het gelijknamige meer, is een prachtige bestemming op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en de toegangspoort tot het wereldberoemde Fiordland National Park. Het is een charmant stadje omgeven door adembenemende natuurlijke schoonheid en biedt tal van attracties en activiteiten om van te genieten.

Veel bezoekers komen naar Te Anau om het beroemde nabijgelegen fjord Milford Sound te bezoeken. Reizigers kunnen een dagtocht vanuit Te Anau maken en genieten van een boottocht over het water, omringt door hoge kliffen, watervallen en weelderige regenwouden. Er zijn ook mogelijkheden voor kajakken, fietsen, jetboat varen, vissen en helikoptertochten.

Daarnaast zijn er vele wandel- en trektochtmogelijkheden in de omgeving van Te Anau. De bekendste hiervan is de wereldberoemde Milford Track, langs valleien, meren en watervallen. Er zijn ook kortere wandelingen mogelijk, waaronder de Kepler Track en de Routeburn Track, waar ook genoten kan worden van adembenemende uitzichten.

Te Anau is de ideale bestemming om te genieten van de ongerepte schoonheid van Nieuw-Zeeland.

Meer informatie
15 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 nov
Autoreis van 291 Kilometer - 3uur 25min
Te Anau
Dunedin
17 nov
9. Dunedin
Overnachten
Over de bestemming:

Dunedin is een stad vol charme, geschiedenis en prachtige natuurlijke landschappen, gelegen aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Dunedin biedt vele leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Zo is Baldwin Street officieel erkend als ’s werelds steilste woonstraat. Hier kan genoten worden van een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende heuvels. In het Otago Settlers Museum krijgen bezoekers een inkijkje in de geschiedenis van de stad en Maori-cultuur. Verder kan voor een middag winkelen het best een bezoek gebracht worden aan de autovrije winkelstraat George Street.

Daarnaast is Dunedin het uitgangspunt voor een bezoek aan het Otago Peninsula. Dit schiereiland is de thuisbasis van het enige kasteel van Nieuw-Zeeland – Larnach Castle. Piloten Beach is een klein strand, waar pelsrobben, zeehonden, dolfijnen, orka’s, walvissen en de grootste kolonie van blauwe pinguïns van het schiereiland te zien zijn. Tijdens zonsondergang zijn bij Sandfly Bay ook de uiterst zeldzame en met uitsterven bedreigde geeloogpinguïns te zien. Verder kunnen er prachtige wandelingen en autoritten langs de steile kliffen van de kustlijn gemaakt worden. Zeker een aanrader!

Kortom, Dunedin is een diverse bestemming met iets voor elke soort reiziger.

Meer informatie
17 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 nov
Autoreis van 361 Kilometer - 4uur 30min
Dunedin
Christchurch
19 nov
10. Christchurch
Overnachten
Over de bestemming:

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en staat vooral bekend om de rijke geschiedenis, prachtige tuinen en bruisende culturele scene. Na de verwoestende aardbeving in 2011 zijn kunstenaars opgestaan om Christchurch letterlijk wat kleur terug te geven en is het getransformeerd tot een moderne stad. Op veel plekken zijn indrukwekkende muurschilderingen gemaakt die de stad opvrolijken.

Vanwege de prachtige botanische tuinen en parken wordt Christchurch ook wel ‘de tuinstad van Nieuw Zeeland’ genoemd. De Avon River vormt als het ware de levensader van de stad. Langs deze rivier bevinden zich groene oevers met oude eiken en treurwilden, zwanen en eenden en Victoriaanse bruggetjes die bezoekers uitnodigen tot heerlijke wandelingen.

Het centrum van de stad biedt een levendige mix van winkels, restaurants, cafés en kunstgalerijen. De bekende straat ‘New Regent Street’ is een echte must-visit. Hier bevinden zich prachtig gerestaureerde art-decogebouwen en charmante boetieks.

Christchurch biedt een prachtige mix van cultuur, geschiedenis, natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Dit maakt het zeker een bezoek waard tijdens een reis door Nieuw-Zeeland. 

Meer informatie
20 nov
Reizen van Christchurch naar Amsterdam
Terug
Emirates
Emirates Emirates
18:20 - Christchurch, Christchurch Intl (CHC)
12:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 30uur 20min 25 KG 1 tussenstop
EK
EK Emirates - EK 413
18:20 - Christchurch, Christchurch Intl (CHC)
05:15 - Dubai, Dubai Intl (DXB)
Vervoer:  EK413
Reisklasse: Economy
  • 125 minimale technische tussenstop in Sydney International Airport Kingsford Smith (SYD).
2uur 55min - Aansluiting op het vliegveld Dubai, Dubai Intl (DXB)
EK
EK Emirates - EK 147
08:10 - Dubai, Dubai Intl (DXB)
12:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  EK147
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig.


Er kunnen achterlatingskosten van toepassing zijn voor de huurauto. Zie hiervoor de autohuurvoorwaarden of informeer bij uw reisadviseur naar de achterlatingskosten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 9.161 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Vlucht 2
Accommodaties 10
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen