Ontdek de Route 66
o.v.v. wijzigingen 2.760 €

Ontdek de Route 66

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 9 februari 2024 - Vertrek : maandag 13 mei 2024
Ref ID: 3461120
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.519 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 9 februari 2024 - Vertrek : maandag 13 mei 2024
Bestemmingen: Chicago IL, Springfield IL, Saint Louis MO, Springfield MO, Tulsa OK, Oklahoma City OK, Amarillo, Santa Fe NM, Holbrook AZ, Grand Canyon, Las Vegas NV, Santa Monica CA

Over de reis

13 mei
Reizen van Amsterdam naar Chicago IL
Vertrek
United Airlines
United Airlines United Airlines - UA908
11:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
12:45 - Chicago, Chicago Ohare Intl (ORD)
8uur 45min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  UA908
Reisklasse: Economy
13 mei
Autoverhuur
Nissan Versa /AC/A/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Nissan Versa /AC/A/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Oneway kosten - 585,74 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
92.79 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Chicago O´Hare Luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

10255 W Zemke Boulevardd, Chicago, IL 60666, U.S.A.

Terugbrengen

Los Angeles Airport (Shuttle to Central Parking area) - Telefoonnummer

9020 Aviation Blvd, Inglewood, Los Angeles, 90301 -2907, U.S.A.

13 mei
1. Chicago IL
Overnachten
Over de bestemming:

Chicago – ook wel de ‘Windy City’ genoemd – is een prachtige stad vol enorme wolkenkrabbers. De stad staat ook bekend als het centrum van cultuur, entertainment en vooral jazz- en bluesmuziek. Chicago heeft veel bezienswaardigheden, zoals de Chicago Water Tower, het Hancock Building en de Navy Pier. De stad ligt aan Lake Michigan en heeft mooie oevers met veel stranden en parken.

De Magnificent Mile (ook wel 'Mag Mile' genoemd), is een beroemd stuk van de Michigan Avenue. Het was een zeer prestigieuze straat in de jaren 40 van de vorige eeuw en telt veel historische gebouwen en 'landmarks' die het sfeerbeeld bepalen. Langs de Mile liggen talloze winkelketens, restaurants, hotels en musea.

Vlak bij de Magnificent Mile staan de Trump Tower en de 442 meter hoge Willis Tower, voorheen de Sears Tower – die vooral populair is door het Skydeck, waar bezoekers vanaf de 103e verdieping kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad en door de glazen bodem van ‘The Ledge’ 102 verdiepingen naar beneden kunnen kijken.

De Windy City is een bestemming vol bezienswaardigheden die niet snel zal vervelen. 

Meer informatie
15 mei
Autoreis van 317 Kilometer - 3uur 9min
Chicago IL
Springfield IL
15 mei
2. Springfield IL
Overnachten
Over de bestemming:

Springfield is een stad in de staat Illinois, Verenigde staten. Springfield (IL) staat vooral bekend als thuisbasis van Abraham Lincoln, de 16e president van Amerika.

Veel bezienswaardigheden in Springfield staan dan ook in het teken van deze, volgens velen grootste, Amerikaanse president. Een bezoek aan het Abraham Lincoln Presidential Library and Museum, Lincoln Home National Historic Site, of Lincoln Monument Association mag dan ook zeker niet worden overgeslagen.

Leer ook meer over de geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan de Illinois Governor’s Mansion, het Illinois State Museum, Old State Capitol en Illinois State Capitol.

Daarnaast beschikt Springfield over een aantal prachtige parken. Een wandeling door de Washington Park Botanical Garden wordt zeker aangeraden. Dit 9.000 vierkante meter grootte prachtige park beschikt over meer dan 1.000 mooie bloemen en andere interessante bezienswaardigheden.

Geniet tijdens een bezoek aan Springfield van de rijke geschiedenis, prachtige natuur, gezellige bars en goede restaurants. 

Meer informatie
15 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
16 mei
Autoreis van 171 Kilometer - 1uur 40min
Springfield IL
Saint Louis MO
16 mei
3. Saint Louis MO
Overnachten
Over de bestemming:

St. Louis is een stad in de staat Missouri, Verenigde Staten. St. Louis wordt ook wel de ‘Gateway to the West’ genoemd.

De beroemdste bezienswaardigheid van de stad is de Gateway Arch. Deze boog, gelegen aan de rivieroever van de Mississippi, staat in het Gateway Arch National Park en domineert de skyline van de stad. Naast deze iconische boog, bevindt zich ook het oude gerechtsgebouw in het park. Een bezoek aan dit park, dat een spectaculair aanblik van de stad biedt, mag dan ook zeker niet worden overgeslagen.

Daarnaast bevinden zich meerdere musea van wereldklasse, waarvan een groot deel gratis is, in Saint Louis. Een bezoek aan het City Museum wordt met name aangeraden.

Geniet tijdens een bezoek aan Saint Louis vooral van de ongeëvenaarde culturele scene, prachtige parken en al het entertainment dat de stad te bieden heeft. Van interessante bezienswaardigheden tot heerlijk eten en gratis entertainment, Saint Louis biedt een volledige Amerikaanse ervaring en is een geweldige stad om te bezoeken.

Meer informatie
16 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
17 mei
Autoreis van 348 Kilometer - 3uur 21min
Saint Louis MO
Springfield MO
17 mei
4. Springfield MO
Overnachten
Over de bestemming:

Springfield is een stad in de staat Missouri, Verenigde Staten en staat bekend als de geboorteplaats van Route 66. Vandaar dat de plaats geheel hiervan in het teken staat. Ook is het een erg populaire plek onder jongeren, vanwege het grote aanbod aan activiteiten en het gezellige nachtleven.

Springfield is de thuisbasis van verschillende attracties en musea die zeker het verkennen waard zijn. Ontdek bijvoorbeeld de wonderen van de natuur tijdens een bezoek aan het Wonders Of Wildlife National Museum & Aquarium, een Wild Animal Safari, de Dickerson Park Zoo, of door deel te nemen aan een tour door de Fantastic Caverns – de enige grot in Amerika waar doorheen gereden kan worden.

Verder is een bezoek aan het Springfield Art Museum, Air and Military Museum of the Ozarks, Discovery Center of Springfield en de Missouri Sports Hall of Fame een leuke dagbesteding dat zeker wordt aangeraden.

Tijdens een bezoek aan Springfield kan genoten worden van allerlei geweldige avonturen, heerlijk eten in de verschillende restaurants en een middag shoppen in de vele winkels. 

Meer informatie
17 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
18 mei
Autoreis van 295 Kilometer - 2uur 47min
Springfield MO
Tulsa OK
18 mei
5. Tulsa OK
Overnachten
Over de bestemming:

Tulsa is een stad dat, als thuisbasis van een van de grootste art-deco-architectuurcollecties van het land, ook wel wordt gezien als kunst- en cultuurhoofdstad van de Amerikaanse staat Oklahoma.  Deze art-deco-architectuur is nog goed terug te zien in een aantal gebouwen in Downtown Tusla – waaronder de Mid-Continent Tower, Boston Avenue Methodist Church en Philtower.

Voor dierenliefhebbers is een bezoek aan het Oklahoma Aquarium een echte aanrader. Hier is onder andere ’s werelds grootste verzameling stierhaaien te bekijken. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de Tulsa Zoo, waar verschillende dieren uit Australië, Afrika en Zuid-Amerika te bewonderen zijn. Onder natuurliefhebbers zijn de Tulsa Botanical Garden en het Oxley Nature Center populair.

Daarnaast wordt een bezoek aan het Cyrus Avery Centennial Plaza en het Meadow Gold District – twee plaatsen in het teken van Route 66 – ook aangeraden.

Geniet tijdens een bezoek aan Tulsa van de zuidelijke gastvrijheid, goede eetgelegenheden, winkels, geweldige muziekscene en levendige uitgaanswijken. 

Meer informatie
19 mei
Autoreis van 171 Kilometer - 1uur 34min
Tulsa OK
Oklahoma City OK
19 mei
6. Oklahoma City OK
Overnachten
Over de bestemming:

Oklahoma City is de hoofdstad van de staat Oklahoma, Verenigde Staten. Oklahoma City staat vooral bekend om haar cowboycultuur en wordt ook wel ‘Horse Show Capital of the World’ genoemd. Ontdek de rijke geschiedenis van Oklahoma en haar cowboycultuur en breng een bezoek aan het National Cowboy and Western Heritage Museum.

Aan musea geen gebrek in Oklahoma. De stad heeft namelijk een museum voor zo ongeveer alles. De musea die, naast het National Cowboy Museum, vooral worden aangeraden zijn het Oklahoma City Museum of Art en het Will Rogers Memorial. 

Vergeet ook zeker niet te genieten van een boottocht op het Bricktown Canal en een bezoek aan de Myriad Botanical Gardens.

Geniet tijdens een bezoek aan de stad van de rijke geschiedenis, prachtige kunst, gezellige winkels, verschillende musea en probeer ook zeker een bezoek te brengen aan een van de vele beroemde festivals en nationale sportevenementen die het hele jaar door plaatsvinden. De mogelijkheden voor plezier zijn eindeloos in Oklahoma City. 

Meer informatie
19 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
20 mei
Autoreis van 415 Kilometer - 3uur 55min
Oklahoma City OK
Amarillo
20 mei
7. Amarillo
Overnachten
Over de bestemming:

Amarillo is een stad in de staat Texas, Verenigde Staten, dat bekend staat om haar historische Route 66-attracties. Met haar echte westerse erfgoed, themarestaurants en klassieke auto’s, is het de ideale bestemming om de sfeer van het Wilde Westen te ontdekken.

Ook is het de thuisbasis van veel bekende kunstshows, theaters en het Don Harrington Discovery Center – een populair ruimtemuseum -, wat het een interessante bestemming maakt met iets voor iedereen.

Een echte must-visit is de Cadillac Ranch – een kunstproject dat in 1974 werd opgezet door Stanley Marsh. Langs de Interstate 40 staan meerdere Cadillacs met de neuzen in het zand. Het bijzondere aan dit kunstproject is dat bezoekers de auto’s zelf mogen bespuiten met graffiti. Af en toe worden de Cadillacs overgespoten, zodat er nieuwe kunstwerken kunnen worden gemaakt.

Daarnaast is Amarillo de toegangspoot tot de Palo Duro Canyon. Dit park, vol unieke rotsformaties, is de op een na grootste kloof van Amerika. Het park kan te voet, per fiets of per auto/camper verkend worden. De uitzichten op de vallei zijn echt adembenemend en het bewonderen van de schitterende zonsopkomsten en -ondergangen is ook zeker de moeite waard!

Meer informatie
20 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
21 mei
Autoreis van 449 Kilometer - 4uur 19min
Amarillo
Santa Fe NM
21 mei
8. Santa Fe NM
Overnachten
Over de bestemming:

Santa Fe is de hoofdstad van de staat New Mexico, Verenigde Staten. Santa Fe is een van de meest historische, fascinerende en artistieke steden van het land. Daarom wordt de stad ook wel ‘The City Different’ genoemd.

In Santa Fe bevinden zich vele interessante musea gewijd aan de geschiedenis, cultuur en kunst van de regio. Ook is de stad de thuisbasis van het enige museum in Amerika gewijd aan een vrouwelijke kunstenaar – Georgia O’Keeffe.

Natuurliefhebbers wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het Santa Fe National Forest. Geniet hier van 1.000 mijl aan wandelpaden, wildwaterrafttochten, of ga vissen op een van de prachtige meren. Houd ook vooral een oogje in het zeil voor herten, elanden en beren.

Geniet tijdens een bezoek aan Santa Fe van het ontspannende tempo, kleurrijke cultuur, heerlijke eten en historische architectuur. 

Meer informatie
22 mei
Autoreis van 472 Kilometer - 4uur 22min
Santa Fe NM
Holbrook AZ
22 mei
9. Holbrook AZ
Overnachten
Over de bestemming:

Holbrook is een stad in Arizona, Verenigde Staten.

De stad is de toegangspoort tot Petrified Forest National Park, een schilderachtig natuurlijk landschap met versteend hout en fossielen. Dit park is een hoog-woestijncentrum voor archeologie, paleontologie en geologie. Petrified Forest is een prachtige plek om te wandelen, fietsen, rond te rijden en een tour te volgen.

Een bezoek aan het Navajo Country Historical Museum mag ook zeker niet worden overgeslagen. In dit vrij grootte museum is antiek uit allerlei tijdperken te aanschouwen. Het museum beschikt onder andere over spullen uit de Navajo- en Apache-culturen, van cowboys en sheriffs en enkele fossielen van miljoenen jaren oud. Ook zijn er enkele items van de Route 66 te bewonderen.

Geniet tijdens een bezoek aan de stad van de diversiteit en gastvrijheid dat Holbrook te bieden heeft. 

Meer informatie
22 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
23 mei
Autoreis van 287 Kilometer - 2uur 58min
Holbrook AZ
Grand Canyon
23 mei
10. Grand Canyon
Overnachten
Over de bestemming:

Het icoon van de Verenigde Staten is natuurlijk een van de meest bezochte attracties: de Grand Canyon.

De Grand Canyon is gevormd door de Colorado River en is ongeveer 450 kilometer lang. Het bestaat uit een groot klovenstelsel die op sommige punten tweeduizend meter diep kan zijn. Per helikoptervlucht is goed te zien hoe gigantisch deze kloof is, maar met de auto kunt u dit nationale park ook goed verkennen. De Desert View Drive kunt u met de auto rijden, maar u kunt ook hiken bij Bright Angel Trail of South Kailab Trail.

De Grand Canyon bestaat uit twee delen: de North Rim en de South Rim, die beide beschikken over uitkijkpunten met prachtige vergezichten. Tijdens zonsondergang of zonsopkomst komen de kleuren van de canyon nog beter tot zijn recht! Tip: Yavapai Point is een fantastisch en breed uitkijkpunt om te bezoeken voor de zonsondergang. Vaak zijn hier weinig mensen te vinden, omdat de meeste mensen Mather Point of Bright Angel Point bezoeken.

Meer informatie
25 mei
Autoreis van 450 Kilometer - 4uur 46min
Grand Canyon
Las Vegas NV
25 mei
11. Las Vegas NV
Overnachten
Over de bestemming:

De Las Vegas Strip is dé hotspot van Las Vegas, met veel bekende thema hotels en casino’s.

Geniet van alles wat deze bijzondere ‘gok’ stad in de woestijn van Nevada u te bieden heeft. De stad leeft 24/7 en de diverse hotels en casino’s zijn alleen al vanwege de grandeur een bezoekje meer dan waard.

Bij het Bellagio Hotel kunt u bijvoorbeeld ieder uur (gratis) een licht- en muziekshow bewonderen in de vijver voor het hotel. De fonteinen dansen op de maat van de muziek. Bij het Venetian Hotel vaar je in een authentieke gondel, terwijl de gondelier voor u zingt en bij het Mirage Hotel ervaart u elke avond om de 15 minuten een vulkaanuitbarsting.

Luier bij het zwembad, ga eten in een van de vele top restaurants, bezoek een Cirque du Soleil voorstelling of een van de vele concerten van de vele wereldsterren die hier optreden, tel het door u gewonnen geld van de avond ervoor of boek een excursie naar de Grand Canyon, de keuze is geheel aan u.

Meer informatie
27 mei
Autoreis van 457 Kilometer - 4uur 48min
Las Vegas NV
Santa Monica CA
27 mei
12. Santa Monica CA
Overnachten
Over de bestemming:

Santa Monica is een van de gezellige wijken van Los Angeles aan de Pacific Coast. Het leven is er gemoedelijk, voor een grote stad althans. Santa Monica is het eindpunt van Route 66.

Op vele terrasjes kunt u genieten van het zonovergoten Californische klimaat. De Third Street Promenade is een autovrije winkelstraat is, waar het goed toeven is. Een van de grote toeristische trekpleisters van Santa Monica is de Santa Monica Pier, naast natuurlijk de bekende lifeguards op de stranden!

Santa Monica is centraal gelegen en ideaal om als uitvalsbasis te gebruiken voor een bezoek aan de omgeving van Los Angeles. Bezoek de bekende bezienswaardigheden van Hollywood, maak een ritje over Rodea Drive in Beverly Hillls of huur een fiets en fiets langs de boulevard naar Venice Beach.

De surfspot van deze regio is ongetwijfeld Malibu Beach. Hoge golven geven hier de surfer vele uitdagingen. En vanaf de Malibu Pier heeft u grote kans om spelende dolfijnen te zien.

Meer informatie
27 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
29 mei
Reizen van Santa Monica CA naar Amsterdam
Terug
Air Canada
Air Canada Air Canada
12:10 - Los Angeles, Los Angeles Intl (LAX)
11:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 13uur 50min 1 PC 1 tussenstop
AC
AC Air Canada - AC 778
12:10 - Los Angeles, Los Angeles Intl (LAX)
20:30 - Montreal, Pierre Elliott Trudeau Intl (YUL)
Vervoer:  AC778
Reisklasse: Economy
1uur 45min - Aansluiting op het vliegveld Montreal, Pierre Elliott Trudeau Intl (YUL)
AC
AC Air Canada - AC 900
22:15 - Montreal, Pierre Elliott Trudeau Intl (YUL)
11:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  AC900
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig. 

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Er kunnen achterlatingskosten van toepassing zijn voor de huurauto. Zie hiervoor de autohuurvoorwaarden of informeer bij uw reisagent naar de achterlatingskosten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.519 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 12
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen