Het beste van Noordoost-Amerika & Canada
o.v.v. wijzigingen 3.673 €

Het beste van Noordoost-Amerika & Canada

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 9 februari 2024 - Vertrek : zondag 12 mei 2024
Ref ID: 3545019
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 7.345 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 9 februari 2024 - Vertrek : zondag 12 mei 2024
Bestemmingen: New York City NY, Newport RI, Boston MA, Kennebunkport ME, Bar Harbor ME, Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto, Niagara Falls, Gettysburg PA, Washington DC, Philadelphia, New York City NY

Over de reis

12 mei
Reizen van Amsterdam naar New York City NY
Vertrek
United Airlines
United Airlines United Airlines - UA71
09:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
11:30 - Newark, Newark Liberty Intl (EWR)
8uur 15min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  UA71
Reisklasse: Economy
12 mei
Autoverhuur
Nissan Kicks SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Nissan Kicks SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 25, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
92.79 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Newark (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Building 25, Newark, NJ 07114, U.S.A.

Terugbrengen

Newark (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Building 25, Newark, NJ 07114, U.S.A.

12 mei
1. New York City NY
Overnachten
Over de bestemming:

Heeft deze beroemde stad nog een introductie nodig? New York heeft verschillende bijnamen, zoals ‘The Big Apple’ en ‘The city that never sleeps’ en is een belevenis voor iedereen op elk moment. Het is een van de meest toonaangevende steden ter wereld en de meeste bezienswaardigheden zijn wereldberoemd.

Vanaf het Empire State Building, Rockefeller Centre, One World Observatory, of vanaf een boot naar het Vrijheidsbeeld heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Geniet van winkelen op 5th Avenue of zie een spectaculaire show op Broadway. Times Square, mag ook zeker niet worden overgeslagen. U kunt natuurlijk ook even de mensenmassa’s mijden in Central Park of bij The Cloisters.

Er zijn teveel musea om te bezoeken, maar een bezoek aan The Museum of Modern Art, het Guggenheim Museum, Museum of Natural History en het 9/11 Memorial met bijbehorend museum wordt met name aangeraden. Voor cafés en restaurants gaat u naar Greenwich Village, Soho, Little Italy of Chinatown. Wanneer u zich een echte New Yorker wilt voelen kunt u naar een wedstrijd van de New York Yankees gaan of naar de Madison Square Gardens om de New York Knicks te zien spelen.

Meer informatie
14 mei
Autoreis van 289 Kilometer - 3uur 45min
New York City NY
Newport RI
14 mei
2. Newport RI
Overnachten
Over de bestemming:

Newport wordt ook wel de havenhoofdstad van Amerika genoemd vanwege haar gunstige ligging aan de kust en haar haven op Rhode Island.

Vandaag de dag kunt u nog steeds de koloniale sfeer proeven die met name in het Newport Historic District te vinden is. Hier treft u naast de vele gerestaureerde koloniale huizen ook de Newport County Colonial Landmark Trail. Wanneer u deze route volgt gaat u terug in de tijd naar de vroege Amerikaanse geschiedenis en zult u onder andere langs het Chase-Cory House en Hunter House komen.

Een bezoek aan het nationale monument Bellevue Avenue kan zeker niet ontbreken. In deze straat kunt u een glimp opvangen van de glitter en glamour van de prachtige woningen uit de ‘Gilged Age’ waarvan er een aantal ook open zijn voor rondleidingen. De meest bekenden zijn toch wel The Breakers, Marble House of Rosecliff.

Een andere bezienswaardigheid in Newport is een van de oudste bibliotheken van de Verenigde Staten, Redwood Library and Athenaeum, die uit 1747 komt. Ook de oudste synagoge van dit land is hier te vinden. De Touro Synagogue werd in 1763 ontworpen door Peter Harrison wie ook een van de eerste architecten van Amerika was.

Meer informatie
14 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
15 mei
Autoreis van 116 Kilometer - 1uur 41min
Newport RI
Boston MA
15 mei
3. Boston MA
Overnachten
Over de bestemming:

Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts. In deze oude stad, met een rijke geschiedenis, is genoeg te ontdekken. Boston beschikt over meerdere bezienswaardigheden, musea, historische locaties en diverse wijken met elk een eigen karakter.

Een fantastische manier om deze stad te ontdekken is door het wandelen van de ‘Freedom Trail’. Deze wandelroute van vier kilometer brengt u langs 16 historische hoogtepunten uit de tijd van de Onafhankelijkheidsoorlog. De route begint bij de Boston Common en loopt via het Old State House - waar de Boston Massacre plaatsvond - naar de USS Constitution. Ook ziet u Faneuil Hall, dat tegenwoordig een markthal is dat samen met het ernaast gelegen Quincy Market een gezellig gebied vormt vol winkeltjes en kleine restaurants. Bezoek daarnaast Beacon Hill, een van de meest historische wijken van Boston.

Vlak voor de kust ligt het Boston Harbor Islands National Recreation Area, een groot natuurgebied dat uit talloze eilanden bestaat met vele wandelroutes en fietspaden. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is Boston een ideale locatie om tijdens een excursie op zoek te gaan naar walvissen.

Meer informatie
15 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 mei
Autoreis van 138 Kilometer - 1uur 41min
Boston MA
Kennebunkport ME
17 mei
4. Kennebunkport ME
Overnachten
Over de bestemming:

Kennebunkport is een klein, charmant plaatsje in Maine en heeft haar bekendheid te danken aan het zomerhuis van de voormalige presidenten Bush senior en Bush junior. U kunt deze huizen en andere mooie landhuizen bewonderen langs Ocean Avenue en Shore Road. Deze weg biedt ook een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Het centrum van Kennebunkport bevindt zich bij Dock Square waar u vele boetiekjes, kunstgalerijen, restaurants en gerestaureerde huizen kunt vinden. Een andere trekpleister voor dit pittoreske plaatsje zijn de stranden waarvan Goose Rocks Beach de mooiste is. Het heeft een uitgestrekte kustlijn van wel vijf kilometer lang en u kunt hier een kajak- of kanotocht maken naar de kleine eilandjes die voor de kust liggen.

Voor visliefhebbers is het zeker een aanrader om naar Cape Porpoise te gaan. Hier vindt u het Goat Island Lighthouse te vinden, een lokale vissersmarkt en kunt u kijken hoe de kreeftvissers te werk gaan op de pier.

Meer informatie
17 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
18 mei
Autoreis van 325 Kilometer - 3uur 25min
Kennebunkport ME
Bar Harbor ME
18 mei
5. Bar Harbor ME
Overnachten
Over de bestemming:

Bar Harbor is een kleine kustplaats in de staat Maine. Het is een trendy plaats met een gezellig centrum, dat vroeger bekend stond als hét vakantieoord voor de rijkere Amerikanen.

Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Acadia National Park, maar Bar Harbor zelf is ook zeker de moeite waard. U kunt Bar Harbor ontdekken per fiets, tijdens een wandeltour of vanaf het water per kajak. Bar Harbor staat bekend om de visserij en er wordt hier voornamelijk kreeft gevangen. Het proeven van verse kreeft, deelnemen aan een walvisexcursie en meegaan met een van de kreeftenboten wordt dan ook zeker aangeraden.

Het Acadia National Park is een van de oudste en mooiste nationale parken van Amerika. Het park is gelegen in de staat Maine op Mount Desert Island. In dit nationale park worden hoge kliffen afgewisseld met prachtige bergen, meren en pittorekse dorpjes. Ervaar de schoonheid van Acadia National Park terwijl u over de 43 kilometer lange Loop Road rijdt.

Meer informatie
20 mei
Autoreis van 449 Kilometer - 5uur 46min
Bar Harbor ME
Quebec
20 mei
6. Quebec
Overnachten
Over de bestemming:

Quebec is een stad in de gelijknamige provincie in Canada. De stad, gelegen aan de oevers van de St. Lawrence-rivier, staat bekend om haar prachtige uiterlijk en onmiskenbare Franse flair en is de bakermat van Frans Amerika.

Quebec, vol musea, sport, kunst en cultuur, is de enige stad in Noord-Amerika met originele stadsmuren. Haute-Ville, de oude bovenstad die omringd wordt door deze muur, is dan ook de belangrijkste bezienswaardigheid in Quebec.

Daarnaast wordt een bezoek aan de Citadelle, Queartier Petit Champlain, Terrasse Dufferin en het Museum of Civilization zeker aangeraden.

Een bezoek aan Quebec is pas compleet na het aanschouwen van een straatoptreden. Quebec viert haar artiesten en daarom vinden er regelmatig optredens plaats op het stadsplein en in de parken.

Quebec is een prachtige bestemming om te genieten van historische bezienswaardigheden, Europese charme en live-entertainment. 

Meer informatie
22 mei
Autoreis van 256 Kilometer - 2uur 48min
Quebec
Montreal
22 mei
7. Montreal
Overnachten
Over de bestemming:

Montreal is een wereldstad in Quebec, Canada. Montreal wordt ook wel het ‘Parijs van Canada’ genoemd en wordt gezien als de culturele hoofdstad van de provincie.

Montreal is rijk aan cultuur en zit vol prachtige bezienswaardigheden en geweldige activiteiten. In elk deel van de stad is wel iets te doen. Bezoek Hochelaga-Maisonneuve en maak een wandeling door de prachtige Montreal Botanical Garden, of verken de Biodome of het Olympisch Stadion. Het bewonderen van de prachtige binnenkant van de Notre-Dame Basilica of Montreal is ook een echte must-do.

In de delen Plateau Mont-Royal, Quartier Latin, Little Italia en Mile-End bevinden zich allerlei heerlijke restaurants en uitstekende cafés. Daarnaast is Downtown het beste deel om te genieten van winkelen en uitgaan.

Montreal is, met haar diversiteit en rijke cultuur, een geweldige bestemming voor alle soorten reizigers. Het hele jaar door is de stad een perfecte bestemming voor familieplezier, romantiek en het bewonderen van bezienswaardigheden. Vervelen is onmogelijk in deze cultuur overstijgende wereldstad. 

Meer informatie
24 mei
Autoreis van 199 Kilometer - 2uur 13min
Montreal
Ottawa
24 mei
8. Ottawa
Overnachten
Over de bestemming:

Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt in de provincie Ontario. Ottawa staat bekend als de perfecte plek om een aantal van de beste attracties, smaken en feesten van Canada te ervaren.

Een bezoek aan Ottawa is pas echt compleet na een bezoek aan de parlementsgebouwen - een van de mooiste parlementsgebouwen ter wereld. Loop over het terrein en geniet van het prachtige uitzicht, of reserveer een 30-40 minuten durende tour (gratis) en ontdek de Senate (senaat) of House of Commons (tweede kamer).

Daarnaast wordt een bezoek aan de National Gallery of Canada en het Canadian Museum of Civilization zeker aangeraden. ’s Winters wordt aangeraden een kijkje te nemen bij het Rideau-kanaal, dat dan is omgetoverd tot enorme ijsbaan.

Ottawa is een gezellige, veelzijdige stad vol parken, musea, festivals, restaurants en winkels. Het biedt een unieke mix van landelijke en stedelijke schoonheid en is een geweldige bestemming om te bezoeken. 

Meer informatie
24 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
25 mei
Autoreis van 402 Kilometer - 4uur 41min
Ottawa
Toronto
25 mei
9. Toronto
Overnachten
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
25 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 mei
Autoreis van 126 Kilometer - 1uur 32min
Toronto
Niagara Falls
27 mei
10. Niagara Falls
Overnachten
Over de bestemming:

Niagara Falls is de benaming van de drie watervallen langs de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend.

Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied.

Aan zowel de Canadese als Amerikaanse zijde ligt een stad met de naam Niagara Falls. Een brug verbindt beide zijden met elkaar; die te voet of per auto/camper overgestoken kan worden. Aan beide kanten zijn voorzieningen, attracties en uitkijktorens. Een aanrader is een boottocht met de Maid of the Mist naar de voet van de watervallen. De boot vertrekt ieder kwartier vanaf beide kanten.

Een bezoek aan Niagara Falls verdient zeker een plek op de bucket-list van elke reiziger.

Meer informatie
27 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
28 mei
Autoreis van 561 Kilometer - 6uur 12min
Niagara Falls
Gettysburg PA
28 mei
11. Gettysburg PA
Overnachten
Over de bestemming:

Gettysburg is een kleine stad in de staat Pennsylvania, dat een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de Amerikaanse Burgeroorlog.

In 1863 vond hier de bloedige Battle of Gettysburg plaats die drie dagen duurde en werd gewonnen door het Noorden. Dit bleek een belangrijk keerpunt in deze oorlog te zijn, waardoor er nu nog vele monumenten zijn die deze veldslag herdenken. De meeste zijn te vinden in het Gettysburg National Military Park.

Het is aan te raden om uw bezoek te beginnen bij het bezoekerscentrum en het museum, zodat u een goed beeld krijgt van wat er hier eeuwen geleden is gebeurd. U kunt ook een tour met gids boeken, zodat u nog meer leert over deze historische gebeurtenis. Hier vindt u ook Little Round Top en het Soldiers’ National Cemetery.

In Gettysburg zijn ook veel musea te vinden die over de Burgeroorlog gaan, waaronder het American Civil War Wax Museum en het National Civil War Museum. Elk jaar vindt hier ook de Annual Gettysburg Civil War Battle Reenactment plaats. Eind juni of begin juli komen duizenden acteurs hier bijeen om de grootste veldslag uit de Amerikaanse geschiedenis na te bootsen met echte kanonnen en andere wapens.

Meer informatie
29 mei
Autoreis van 133 Kilometer - 1uur 41min
Gettysburg PA
Washington DC
29 mei
12. Washington DC
Overnachten
Over de bestemming:

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en absoluut een bezoek waard. Groene parken, sfeervolle woonwijken, veel cultuur en vermaak bevinden zich op loopafstand van elkaar. 

Het bekendste gebouw is ongetwijfeld The White House, de ambtswoning van de Amerikaanse president. In de directe omgeving daarvan bevinden zich veel bekende gebouwen, musea en monumenten. In The National Mall bevinden zich The State Capitol, het Washington Monument, Capitol Hill en het Lincoln Memorial.

Wanneer u meer van de sfeer in de stad wilt proeven kunt u ook door de straten wandelen van de historische wijk Georgetown, een sfeervol stukje Washington waar allerlei leuke boetieks en restaurants te vinden zijn.

Even buiten Washington ligt een van de best beveiligde plekken op de wereld, het Pentagon, met daarnaast begraafplaats Arlington, waar het graf van de Kennedy's wordt gemarkeerd door een altijd brandende vlam. 

U kunt de dag heerlijk afsluiten op een terras in The Wharf, een moderne wijk aan de Potomac River, met tal van restaurants en bars.

Meer informatie
29 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
31 mei
Autoreis van 223 Kilometer - 2uur 42min
Washington DC
Philadelphia
31 mei
13. Philadelphia
Overnachten
Over de bestemming:

De gezellige stad Philadelphia staat symbool voor de Amerikaanse onafhankelijkheid. ‘Philly’ is de plek waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend en vele historische bezienswaardigheden, zoals Independence Hall en de Liberty Bell, zijn hier te vinden.

Philadelphia staat ook bekend om de vele musea, zoals Museum of the American Revolution en Philadelphia History Museum. Bij het Museum of Art – een van de grootste kunstmusea van het land –bevinden zich de wereldberoemde ‘Rocky Steps’ en een standbeeld van de bekende boxer te vinden.

In deze leuke stad zijn ook Philadelphia City Hall - het hoogste overheidsgebouw van de Verenigde State -, University of Pennsylvania - een van de meest indrukwekkende universiteiten van het land - en Eastern State Penitentiary – een voormalige gevangenis waar beruchte criminelen, zoals Al Capone, zaten opgesloten.

In Philadelphia zijn ook vele parken te vinden, zoals Fairmount Park, en diverse gezellige restaurants, bars en winkels te vinden tussen de hoge gebouwen.

Meer informatie
31 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
01 jun
Autoreis van 153 Kilometer - 1uur 55min
Philadelphia
New York City NY
01 jun
14. New York City NY
Tussenstop
Over de bestemming:

Heeft deze beroemde stad nog een introductie nodig? New York heeft verschillende bijnamen, zoals ‘The Big Apple’ en ‘The city that never sleeps’ en is een belevenis voor iedereen op elk moment. Het is een van de meest toonaangevende steden ter wereld en de meeste bezienswaardigheden zijn wereldberoemd.

Vanaf het Empire State Building, Rockefeller Centre, One World Observatory, of vanaf een boot naar het Vrijheidsbeeld heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Geniet van winkelen op 5th Avenue of zie een spectaculaire show op Broadway. Times Square, mag ook zeker niet worden overgeslagen. U kunt natuurlijk ook even de mensenmassa’s mijden in Central Park of bij The Cloisters.

Er zijn teveel musea om te bezoeken, maar een bezoek aan The Museum of Modern Art, het Guggenheim Museum, Museum of Natural History en het 9/11 Memorial met bijbehorend museum wordt met name aangeraden. Voor cafés en restaurants gaat u naar Greenwich Village, Soho, Little Italy of Chinatown. Wanneer u zich een echte New Yorker wilt voelen kunt u naar een wedstrijd van de New York Yankees gaan of naar de Madison Square Gardens om de New York Knicks te zien spelen.

Meer informatie
01 jun
Reizen van New York City NY naar Amsterdam
Terug
United Airlines
United Airlines United Airlines - UA70
18:00 - Newark, Newark Liberty Intl (EWR)
07:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 7uur 15min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  UA70
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig. 

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 7.345 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 14
Vlucht 2
Accommodaties 13
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen