Ontdek Washington & Oregon
o.v.v. wijzigingen 2.829 €

Ontdek Washington & Oregon

autoreis
Laatst gewijzigd op: donderdag 8 februari 2024 - Vertrek : maandag 13 mei 2024
Ref ID: 3695964
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.658 €
Laatst gewijzigd op: donderdag 8 februari 2024 - Vertrek : maandag 13 mei 2024
Bestemmingen: Seattle WA, Port Angeles WA, Olympia WA, Mount Rainier National Park WA, Yakima WA, Hood River OR, Bend OR, Crater Lake OR, Ashland OR, Coos Bay OR, Newport OR, Portland OR, Federal Way WA, Seattle WA

Over de reis

13 mei
Reizen van Amsterdam naar Seattle WA
Vertrek
Icelandair
Icelandair Icelandair
14:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
17:40 - Seattle, Seattle Tacoma Intl (SEA)
12uur 30min 0 PC 1 tussenstop
FI
FI Icelandair - FI 501
14:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
15:25 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
Vervoer:  FI501
Reisklasse: Economy
1uur 25min - Aansluiting op het vliegveld Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
FI
FI Icelandair - FI 681
16:50 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
17:40 - Seattle, Seattle Tacoma Intl (SEA)
Vervoer:  FI681
Reisklasse: Economy
13 mei
Autoverhuur
MAZDA 3 4 DOOR
Hertz
A/C 5 Personen
MAZDA 3 4 DOOR (ICAR)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Als het huurvoertuig met minder brandstof ingeleverd is dan bij het ophalen, is er een tanktoeslag en kosten voor de ontbrekende brandstof.
Is het belangrijk om te tanken binnen een straal van 10 kilometer van het verhuurstation en om de tankbon te bewaren. Gebeurt dit niet, dan kan er een nabelasting van de leverancier volgen.
De klanten moeten bij terugkomst de bon van het tankstation laten zien, om te bevestigen dat ze de tank gevuld hebben. Als het voertuig niet met een volle tank ingeleverd is, zal de restitutie van het betaalde bedrag verminderd worden met de waarde van de ontbrekende liters brandstof (volgens de huidige benzineprijzen).
Algemene betalingsvoorwaarden
De minimale borg bedraagt: Alle Categorieën 200.00 USD
De meeste verhuurbedrijven stellen een borgsom voor de autohuur als voorwaarde
Bescherming tegen diefstal
Er is geen eigen risico. Ook niet voor Zero Exess dekkingen, dekking aan onderstel, ruiten en banden. De klant dient in de huurvoorwaarden te controleren welke dekkingen van toepassing zijn.
Verzekering cascoschade
Er is geen eigen risico. Ook niet voor Zero Exess dekkingen, dekking aan onderstel, ruiten en banden. De klant dient in de huurvoorwaarden te controleren welke dekkingen van toepassing zijn.
Huurauto ophalen

3150 S 160TH STREET, SUITE 510 - Telefoonnummer: 2062772300

3150 S 160TH STREET, SUITE 510, SEATAC, WA

Openingsuren: 00:01 - 23:59

Hetz Desk in Arrivals - Pendelbus naar locatie
Terugbrengen

3150 S 160TH STREET, SUITE 510 - Telefoonnummer 2062772300

3150 S 160TH STREET, SUITE 510, SEATAC, WA

Openingsuren: 00:01 - 23:59

Hetz Desk in Arrivals - Pendelbus naar locatie
13 mei
1. Seattle WA
Overnachten
Over de bestemming:

Omringd door water en bergen is Seattle één van de mooist gelegen steden van Amerika. De stad ligt in de westelijke staat Washington en is de thuishaven van Boeing, koffieketen Starbucks en Microsoft. Er is hier genoeg te beleven!

Het symbool en de grote eyecatcher van de stad is de Space Needle. Deze 184 meter hoge toren in het Seattle Centre is ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1962. De glazen lift brengt u naar het observatieplatform met een prachtig uitzicht over de stad, de Cascade Mountains, Mount Rainier en de Puget Sound. Een andere aanrader in de stad is de Pike Place Market. Deze actieve boerenmarkt bestaat al 100 jaar en is daarmee de oudste van de Verenigde Staten. Hier vindt u verse etenswaren waaronder kaas, vis, vlees, pasta en nog veel meer.

Rond Pioneer Square, in het oude centrum van Seattle, kunt u het ondergrondse deel van de stad verkennen tijdens een van de Underground Tours. Als u even weg wilt uit de drukke binnenstad, kunt u een van de eilandjes in de Puget Sound bezoeken. Daarnaast biedt de omgeving van Seattle schitterende natuurlijke landschappen die zeker het verkennen waard zijn.

Meer informatie
15 mei
Autoreis van 223 Kilometer - 2uur 40min
Seattle WA
Port Angeles WA
15 mei
2. Port Angeles WA
Overnachten
Over de bestemming:

Port Angeles is een typische vissersstad in de Amerikaanse staat Washington en is vernoemd naar de haven, van waaruit de boten richting het Canadese Victoria vertrekken. Port Angeles dient als de toegangspoort tot het Olympic National Park en staat met name bekend om haar Salmon Derby – een jaarlijks vistoernooi waar geld wordt ingezameld voor goede doelen.

Grenzend aan het meest diverse nationale park en het enige werelderfgoed in het noordwesten, is Port Angeles een ideale bestemming voor een prachtig buitenavontuur. Het bewonderen van de natuurlijke schoonheid van dit gebied mag dan ook zeker niet worden overgeslagen.

Daarnaast kunnen reizigers in het charmante centrum van de stad genieten van de verschillende galerijen, antiekwinkels, boetieks, boekhandels en de overvloed aan evenementen.

Port Angeles is een verrassende bestemming waar genoten kan worden van natuur, cultuur en entertainment.

Meer informatie
15 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 mei
Autoreis van 194 Kilometer - 2uur 25min
Port Angeles WA
Olympia WA
17 mei
3. Olympia WA
Overnachten
Over de bestemming:

Olympia is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Washington, waar genoten kan worden van eindeloos plezier. Als thuisbasis van meer dan 200 vogelsoorten, tal van wandel- en fietspaden, een energieke kunst- en muziekscene en een indrukwekkend omringend landschap, kan iedereen iets in Olympia vinden om van te houden.

Een bezoek aan downtown om alle bijzondere gebouwen, monumenten en tuinen – waaronder het Washington State Capitol, Medal of Honor Monument, Tivoli Fountain en Sunken Garden – te bewonderen, mag zeker niet worden overgeslagen. Daarnaast wordt aangeraden te genieten van lokale producten op de Olympia Farmers Market, een wandeling te maken door de Yashiro Japanese Garden, een van de musea te bezoeken, of een wandeling langs de waterkant te maken bij Percival Landing – het meest iconische park van Olympia.

Olympia is met haar diversiteit, rijke geschiedenis en levendige cultuur een leuke bestemming voor elke soort reiziger. 

Meer informatie
17 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
18 mei
Autoreis van 154 Kilometer - 2uur 13min
Olympia WA
Mount Rainier National Park WA
18 mei
4. Mount Rainier National Park WA
Overnachten
Over de bestemming:

Mount Rainier National Park heeft de naam te danken aan de vulkaan Mount Rainier. Deze actieve vulkaan is met 4392 meter de hoogste vulkaan van de Cascade Mountain Range – een bergketen die zicht uitstrekt van Noord-Californië naar Canada. De top van Mount Rainier is zelfs het hoogste punt van de staat Washington.

De beboste gebieden, immens hoge bergen, schitterende watervallen en bloemenweides die in het juiste seizoen prachtig in bloei staan, maken het een waar paradijs voor openluchtrecreatie. Zomers is het park de ideale plek voor schitterende wandelingen en autoritten. Met honderden wandelpaden is er iets voor iedereen. ’s Winters kan er genoten worden van allerlei wintersportactiviteiten, zoals skiën, snowboarden, sleeën en sneeuwscooteren.

Het park bestaat uit vijf deelgebieden, waarvan wij Paradise het mooiste gebied vinden. Vanaf hier heeft u spectaculair uitzicht op de top van Mount Rainier.

Met schitterende natuurlijke schoonheid en oneindige mogelijkheden voor vermaak zal Mount Rainier National Park zeker niet teleurstellen. Het is werkelijk zo legendarisch als de verhalen en foto’s doen vermoeden.

Meer informatie
20 mei
Autoreis van 128 Kilometer - 2uur 16min
Mount Rainier National Park WA
Yakima WA
20 mei
5. Yakima WA
Overnachten
Over de bestemming:

Yakima is een leuk stadje in de Yakima-vallei in de Amerikaanse staat Washington. Yakima staat vooral bekend als een van de grootste producenten van appels en hop ter wereld. Ook staat de plaats, met haar wijngaarden – waaronder de Gilbert Cellars en Portteus Vineyards - waar gezien kan worden hoe wijn bewerkt wordt, bekend om haar heerlijke wijnen.

Naast een geweldige eet- en drinkscene, beschikt Yakima over enkele andere bezienswaardigheden die zeker het verkennen waard zijn. Geniet van heerlijke ontspannende wandelingen in het Yakima Greenway’s Park, leer meer over de cultuur en bewonder indrukwekkend kunst in het Yakima Valley Museum, of aanschouw de natuurlijke schoonheid van de omgeving tijdens raften op de Yakima River Canyon.

Het centrum van Yakima beschikt over diverse boetiekjes, restaurants en terrasjes, waar ook zeker van genoten kan worden.

Yakima is, met haar rustgevende en gastvrije sfeer, zeker een bezoek waard.

Meer informatie
21 mei
Autoreis van 198 Kilometer - 2uur 13min
Yakima WA
Hood River OR
21 mei
6. Hood River OR
Overnachten
Over de bestemming:

Hood River wordt gezien als een van de meest charmante steden van de Amerikaanse staat Oregon, waar bezoekers kunnen genieten van eindeloze avonturen in de buitenlucht.

De stad staat bekend om het windsurfen en wordt zelfs ‘The Windsurfing Capital of the World' genoemd. In het centrum hangt een ontspannen sfeer en bevinden zich allerlei leuke cafés en restaurants. Het heeft de ideale ligging aan de Columbia River tussen de bergen, waardoor de wind boven de rivier vrij spel heeft.

Omdat het midden in de natuur ligt, is het een prachtige omgeving om te verkennen. De Columbia River is op sommige plekken wel twee kilometer breed, maar soms komt het in vernauwingen terecht en deze zijrivieren monden zich dan uit in prachtige watervallen. Ten westen van de stad liggen op ongeveer 50 kilometer de Multnomah watervallen. Door de grote kracht van het water is dit spectaculair om te bekijken.

De levendige en fijne sfeer, culturele festivals, schitterende kunst en oneindige mogelijkheden voor avontuur maken Hood River zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
22 mei
Autoreis van 231 Kilometer - 2uur 54min
Hood River OR
Bend OR
22 mei
7. Bend OR
Overnachten
Over de bestemming:

Bend is een sfeervolle plaats in de Amerikaanse staat Oregon, dat wereldberoemd is om haar ongerepte schoonheid.

Bend is dé plaats voor sportieve activiteiten, zoals kanoën, raften, mountainbiken, klimmen en hiken! Vanwege de fantastische ligging in de natuur, aan de oevers van de Deschutes rivier en onderaan de Cascade Mountains, is aan mogelijkheden geen gebrek.

In het centrum bevinden zich vele boetiekjes, gezellige restaurants en kleine cafés. Ook kunnen bezoekers ervoor kiezen een kunsttentoonstelling te bezoeken, of zichzelf te laten verwennen in een van de vele spa’s.

Als thuisbasis van verschillende brouwerijen, met smaken en brouwsels die uniek zijn voor de Pacific Northwest, staat Bend ook wel bekend als ‘Beer Town USA’. Bierfanaten kunnen de speciaal gecreëerde Bend Ale Trail volgen en genieten van alles dat de brouwerijen te bieden hebben.

De schitterende omliggende natuur, het sfeervolle centrum en het brede aanbod aan activiteiten maken Bend een bestemming die zeker een bezoek waard is. 

Meer informatie
23 mei
Autoreis van 183 Kilometer - 2uur 37min
Bend OR
Crater Lake OR
23 mei
8. Crater Lake OR
Tussenstop
Over de bestemming:

Crater Lake National Park heet niet voor niets zo! In dit park is een gigantisch kratermeer te vinden van 9 kilometer breed die wordt omringd door steile rotswanden. Vanaf de Rim Drive, de 50 kilometer lange weg die rondom het meer loopt, heeft u overal prachtig uitzicht.

Als gevolg van een enorme vulkaanuitbarsting ontstond er een krater die zich vulde met smeltwater en regenwater waardoor dit meer is ontstaan. Crater Lake is ongeveer 500 meter diep en het wateroppervlak ligt op bijna 2 kilometer hoogte. In het meer is Wizard Island te vinden, een kleinere vulkaan die later ontstond. Deze is te bezoeken tijdens een excursie per boot.

De Rim Drive is vanuit het zuiden en noorden te bereiken. Rim Village is te vinden aan de zuidkant samen met het Steel bezoekerscentrum.

Tip: Wanneer u blijft wachten bij Crater Lake tot de zonsondergang ziet u vanaf Cloud Cap Overlook de zon ondergaan in het felblauwe water. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

Meer informatie
23 mei
Autoreis van 157 Kilometer - 2uur 29min
Crater Lake OR
Ashland OR
23 mei
9. Ashland OR
Overnachten
Over de bestemming:

Ashland is een stad in Oregon, Verenigde Staten, met een reputatie als een van de beste kunststeden van de staat. Ashland staat met name bekend als culturele hotspot en de thuisbasis van het wereldberoemde Oregon Shakespeare Festival.

Gelegen tussen indrukwekkende bergketens, eindeloos groene bossen, schitterende meren, rivieren en kreken, adembenemende watervallen en een overvloed aan dieren in het wild, is Ashland een geweldige bestemming voor buitenactiviteiten.

Daarnaast is Ashland een geweldige bestemming voor kunst- en cultuurliefhebbers. De plaats staat gerangschikt in de top 10 van de ‘100 beste kleine kunststeden in Amerika’ en beschikt over bekroonde galerijen, theaters en organiseert het hele jaar door allerlei festivals.

Ashland is een diverse bestemming vol natuurlijke schoonheid en artisticiteit. 

Meer informatie
24 mei
Autoreis van 286 Kilometer - 3uur 18min
Ashland OR
Coos Bay OR
24 mei
10. Coos Bay OR
Overnachten
Over de bestemming:

Coos Bay is de grootste stad aan de kust van Oregon, Verenigde Staten, gelegen in een grote baai aan de Grote Oceaan. Hier kunt u watersporten beoefenen, zoals vissen, snorkelen, zwemmen en varen. Ook kunt u schitterende wandelingen maken door duinen en langs kliffen. Onderweg heeft u prachtig uitzicht over de baai!

De beste manier om de kust van Oregon te verkennen, is door de 11 mijl lange Cape Arago Highway te volgen. Deze route verbindt de drie prominente staatsparken – Sunset Bay, Shore Acres en Cape Arago State Park –, die alle drie zeker een bezoek waard zijn.

Daarnaast kunt u een beeld krijgen van de geschiedenis van het gebied in het Coos History Museum & Maritime Collection, kunst bewonderen in het Coos Art Museum en shoppen in de diverse ‘vintage’ winkels. Tussen maart en oktober is er ook elke woensdag een boerenmarkt.

Tip: wanneer u in Coos Bay bent in het juiste seizoen, is het mogelijk om bij een van de uitkijkpunten bij de oceaan een walvis spotten!

Meer informatie
25 mei
Autoreis van 159 Kilometer - 2uur 4min
Coos Bay OR
Newport OR
25 mei
11. Newport OR
Overnachten
Over de bestemming:

In het noorden van de Amerikaanse staat Oregon ligt het schilderachtige Newport. Deze kleine plaats aan de ‘Central Coast’ biedt prachtige zeekliffen, natuurlijke terrassen, schilderachtige baaien en een geweldig uitzicht over de Yaquina Bay.

Newport heeft veel te bieden en staat met name bekend als een geweldige bestemming voor een familievakantie.

In Newport vinden bezoekers ongeremde toegang tot walvis spotten. Er kan deelgenomen worden aan een tour, maar er kan ook geprobeerd worden de dieren zelf te spotten vanaf de Yaguina Lighthouse – de hoogste vuurtoren van Oregon – of de prachtige omliggende stranden.

Daarnaast mag een bezoek aan het Oregon Coast-aquarium - het best gewaardeerde aquarium van de staat -, het verkennen van de interessante lokale geschiedenis in de vele musea en het genieten in de unieke brouwcafés en restaurants zeker niet worden overgeslagen.

Newport is een kleine gezellige kustplaats met iets voor elke soort reiziger. 

Meer informatie
25 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
26 mei
Autoreis van 214 Kilometer - 2uur 27min
Newport OR
Portland OR
26 mei
12. Portland OR
Overnachten
Over de bestemming:

Portland is een stad in Oregon, Verenigde Staten, dat ook wel ‘The City of Roses’ wordt genoemd. In het centrum hangt een relaxte sfeer, waar bezoekers kunnen genieten van een dorpsgevoel.

Portland is de ideale stad om te verkennen per fiets, aangezien het een van de groenste steden ter wereld is. Een gids kan u naar diverse hoogtepunten brengen, zoals de Oregon Zoo, China Town, Japanse tuin en warenhuizen waar u belastingvrij kunt winkelen.

Het is ook leuk om een bierproeverij te doen in een van de brouwerijen. De bijnaam van Portland is dan ook Beervana. Daarnaast staat Portland bekend om de foodtrucks. Verspreid door de stad staan er wel meer dan 600. Het is dan ook niet zo raar dat Portland een reputatie heeft als ‘Beer and Food Cart Capital of the World’. 

Tip: Ga naar VooDoo waar u de meest heerlijke donuts kunt halen! Het is er vaak heel druk, maar niet getreurd: ze zijn 24 uur per dag geopend.

Meer informatie
28 mei
Autoreis van 247 Kilometer - 2uur 39min
Portland OR
Federal Way WA
28 mei
13. Federal Way WA
Overnachten
Over de bestemming:

Federal Way is een stad in de Amerikaanse staat Washington, dat vaak gebruikt wordt als stop om een lange rit te onderbreken. Gelegen tussen Seattle en Tacoma beschikt Federal Way over prachtige natuur. Ook is het de thuisbasis van het grootste themapark – Wild Waves - van de staat.

Met natuurlijke schoonheid en recreatiemogelijkheden in overvloed, heeft Federal Way iets voor iedereen. Een echte aanrader is een bezoek aan de Rhododendron Species Botanical Garden. Voor bezoekers die liever meer leren over de geschiedenis van de Greater Federal Way is een bezoek aan de Historical Society of Federal Way vooral een aanrader.

Daarnaast kan er in Federal Way genoten worden van heerlijke internationale gerechten in de bijna 300 restaurants, een leuke middag shoppen in The Commons at Federal Way en een dag zwemmen in het King County Aquatic Center.

Federal Way is met haar gezinsvriendelijke sfeer en brede aanbod aan activiteiten zeker het verkennen waard.

Meer informatie
29 mei
Autoreis van 39 Kilometer - 40min
Federal Way WA
Seattle WA
29 mei
14. Seattle WA
Tussenstop
Over de bestemming:

Omringd door water en bergen is Seattle één van de mooist gelegen steden van Amerika. De stad ligt in de westelijke staat Washington en is de thuishaven van Boeing, koffieketen Starbucks en Microsoft. Er is hier genoeg te beleven!

Het symbool en de grote eyecatcher van de stad is de Space Needle. Deze 184 meter hoge toren in het Seattle Centre is ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1962. De glazen lift brengt u naar het observatieplatform met een prachtig uitzicht over de stad, de Cascade Mountains, Mount Rainier en de Puget Sound. Een andere aanrader in de stad is de Pike Place Market. Deze actieve boerenmarkt bestaat al 100 jaar en is daarmee de oudste van de Verenigde Staten. Hier vindt u verse etenswaren waaronder kaas, vis, vlees, pasta en nog veel meer.

Rond Pioneer Square, in het oude centrum van Seattle, kunt u het ondergrondse deel van de stad verkennen tijdens een van de Underground Tours. Als u even weg wilt uit de drukke binnenstad, kunt u een van de eilandjes in de Puget Sound bezoeken. Daarnaast biedt de omgeving van Seattle schitterende natuurlijke landschappen die zeker het verkennen waard zijn.

Meer informatie
29 mei
Reizen van Seattle WA naar Amsterdam
Terug
Icelandair
Icelandair Icelandair
18:55 - Seattle, Seattle Tacoma Intl (SEA)
15:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 50min 0 PC 1 tussenstop
FI
FI Icelandair - FI 682
18:55 - Seattle, Seattle Tacoma Intl (SEA)
09:15 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
Vervoer:  FI682
Reisklasse: Economy
1uur 15min - Aansluiting op het vliegveld Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
FI
FI Icelandair - FI 506
10:30 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
15:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  FI506
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig. 

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

 

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.658 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 14
Vlucht 2
Accommodaties 12
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen