Ontdek het prachtige Zuid-Afrika
o.v.v. wijzigingen 3.105 €

Ontdek het prachtige Zuid-Afrika

autoreis
Laatst gewijzigd op: maandag 29 april 2024 - Vertrek : dinsdag 17 september 2024
Ref ID: 4055919
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.210 €
Laatst gewijzigd op: maandag 29 april 2024 - Vertrek : dinsdag 17 september 2024
Bestemmingen: Johannesburg, Royal Natal National Park, Drakensberg, Umhlanga, St. Lucia, Ezulwini, Hazyview, Kruger Nationaal Park, Ohrigstad, Johannesburg

Over de reis

17 sep
Reizen van Amsterdam naar Johannesburg
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL591
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:20 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10uur 45min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL591
Reisklasse: Economy
17 sep
Autoverhuur
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 56,80 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
195.08 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Johannesburg, Zuid Afrika

Terugbrengen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Johannesburg, Zuid Afrika

17 sep
1. Johannesburg
Overnachten
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
17 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
18 sep
Autoreis van 343 Kilometer - 4uur 14min
Johannesburg
Royal Natal National Park
18 sep
2. Royal Natal National Park
Overnachten
Over de bestemming:

Het Royal Natal National Park, een juweel gelegen in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal, biedt reizigers een kans om de wonderen van de natuur te ervaren.

De majestueuze Drakensbergen zijn een van de meest opmerkelijke kenmerken van het park. De indrukwekkende piek van de Amphitheatre is het hoogtepunt van de Drakensbergen. Deze imposante rotswand strekt zich kilometers lang uit en biedt wandelaars en natuurliefhebbers talloze paden en uitzichtpunten om van de adembenemende vergezichten te genieten.

Het Royal Natal National Park herbergt ook een overvloed aan wilde dieren en vogels die gespot kunnen worden, waaronder bavianen, bergrietbokken en lammergieren. Daarnaast biedt het park talloze wandelpaden die bezoekers de kans bieden om de natuur in al haar pracht te verkennen.

Kortom, het Royal Natal National Park is een bestemming waar de wildernis omarmt wordt en waar herinneringen worden gemaakt die een leven lang meegaan. Dit maakt het een must-visit bestemming tijdens een reis door Zuid-Afrika.  

Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
19 sep
Autoreis van 238 Kilometer - 4uur 50min
Royal Natal National Park
Drakensberg
19 sep
3. Drakensberg
Overnachten
Over de bestemming:

De Drakensbergen is, met een hoogte van bijna 3.500 meter, de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. De rauwe natuur, weidse uitzichten en indrukwekkende bergen maken het gebied een geliefde plek bij wandelaars. Het gebied is in drie delen te verdelen.

Het noordelijke deel is het meest bekend. Hier bevindt zich de indrukwekkende Blyde River Canyon. Ook is het noordelijke gedeelte de thuisbasis van de Three Rondavels, God’s Window en een aantal schitterende watervallen. De beste manier om dit gebied te verkennen, is door per auto de Panoramaroute te volgen.

Het middelste gedeelte wordt gedomineerd door de 3.000 meter hoge Cathedral Peak en kan het best te voet verkend worden. Er kan gekozen worden uit verschillende wandelroutes die variëren van 2 tot 12 kilometer lang. Onderweg kan genoten worden van prachtige watervallen en grotten met historische schilderingen.

Het zuidelijke deel kan verkend worden via de uitdagende Sani Pass. Dit is de hoogstgelegen bergpas van het land die toegankelijk is voor voertuigen, waar reizigers via steile wegen langs authentieke dorpjes en prachtig natuurschoon worden geleidt. Tip: deze weg is enkel toegankelijk met een 4x4.

De Drakensbergen is zonder twijfel een van de mooiste plekken van het land. 

Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
20 sep
Autoreis van 230 Kilometer - 4uur 17min
Drakensberg
Umhlanga
20 sep
4. Umhlanga
Overnachten
Over de bestemming:

Umhlanga is een welvarende en gezellige badplaats aan de oostkust van Zuid-Afrika, met prachtige stranden en uitstekende zwemmogelijkheden. Dit maakt het één van de populairste strandbestemmingen van het land.

De goudkleurige stranden zijn de ideale plek om tot rust te komen, maar reiziger die niet van stil zitten houden kunnen in het warme water van de Indische oceaan ook allerlei avonturen beleven. Het water langs de kust van Umhlanga leent zich perfect voor boottochten, duiken, surfen en veilig zwemmen.

Tijdens een verblijf in Umhlanga mag een bezoek aan het Gateway Theatre of Shopping – het grootste shoppingcomplex van Afrika – en het maken van een wandeling langs de O’Connor promenade zeker niet worden overgeslagen. Deze promenade loopt van Durban View, langs de Umhlanga vuurtoren, naar het Umhlanga Lagoon Nature Reserve. Langs de route bevinden zich allerlei terrasjes en restaurants waar heerlijk gegeten kan worden.

Daarnaast beschikt de KwaZulu-Natal provincie, waarin Umhlanga zich bevindt, over tal van game reserves en nationale parken die vanuit de badplaats goed te bereiken zijn. Hierdoor kan in Umhlanga zon, zee en strand perfect gecombineerd worden met een trip naar het Afrikaanse wildlife. 

Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
21 sep
Autoreis van 224 Kilometer - 2uur 55min
Umhlanga
St. Lucia
21 sep
5. St. Lucia
Overnachten
Over de bestemming:

St Lucia is een gezellig dorpje in de provincie KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, dat met name bekend staat om de honderden nijlpaarden die ’s nachts rondlopen. In KwaZulu-Natal komen de Afrikaanse, Europese en Indiase culturen samen. Dit maakt het een leuk gebied om te verkennen.

Een echte must-visit is het iSimangaliso Wetland Park. Dit 332.000 hectare grote park ligt op slechts 5 minuten rijden van St Lucia en is ontzettend groen. Tijdens een rit door het park kan genoten worden van adembenemende uitzichtpunten en kunnen verschillende dieren gespot worden. Cape Vidal - een strand in het park – is een geweldige plek om te snorkelen. Tip: er mogen per dag maximaal 50 tot 100 auto’s naar binnen, dus vertrek zo vroeg mogelijk.

Aangezien St Lucia bekend staat om haar nijlpaarden, mag het deelnemen aan een Hippo & Croc Cruise zeker niet worden overgeslagen. Daarnaast kan tijdens een diner bij St Lucia Ski Boat Club aanschouwd worden hoe deze dieren rond zonsondergang langzaam uit het water kruipen en het dorp in gaan. Let op: ga ’s avonds niet lopend door het dorp!

St Lucia is een geweldige plek om te genieten van verschillende culturen, schitterende natuur en indrukwekkende dieren in het wild.

Meer informatie
23 sep
Autoreis van 330 Kilometer - 5uur 3min
St. Lucia
Ezulwini
23 sep
6. Ezulwini
Overnachten
Over de bestemming:

De Ezulwini Valley ligt in de Hhohho-regio in het noordwesten van Swaziland en wordt ook wel ‘The Valley of Heaven’ genoemd. Deze 30 kilometer lange vallei wordt in het oosten begrensd door de Mdzimba-heuvels en in het westen geflankeerd door de ruige Luphohlo-bergen, met Lobamba – de historische hoofdstad van Swaziland – er tussenin.

In en rond de vallei zijn tal van activiteiten om uit te kiezen. Geniet bijvoorbeeld van wandelen, mountainbiken en paardrijden door de schilderachtige heuvels van de vallei, ga quad rijden bij The Devil’s Cauldron, verken het unieke grottenstelsel onder de Malagwane-heuvels, of kies voor een middag golfen op een van de meest indrukwekkende 18-holes golfbanen van zuidelijk Afrika.

De Ezulwini Craft Market – een van de grootste markten van Swaziland - heeft alles voor de perfecte Swazi-souvenir. De ongeveer 126 kraampjes bieden alles van houtsnijwerk, kralenwerk en borden tot textiel, traditionele kleding en sieraden.

Door de jaren heen is de Ezulwini Valley van een landschap vol zachtgroene heuvels en graaslandschappen uitgegroeid tot een populaire culturele bestemming met alle gemakken voorzien.

Meer informatie
23 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
25 sep
Autoreis van 259 Kilometer - 4uur 23min
Ezulwini
Hazyview
25 sep
7. Hazyview
Overnachten
Over de bestemming:

Vlak bij het populaire Kruger National Park, in het noorden van Zuid-Afrika, ligt het kleine boerendopje Hazyview. Bij Hazyview – dat vernoemd is naar de mysterieuze waas die tijdens de hitte van de zomer over de plaats kruipt – verandert de Zuid-Afrikaanse droogte in een bosrijke, bloeiende, groene omgeving.

Hazyview is een ideaal uitgangspunt om een van de mooiste wegen van het land – de Panoramaroute – te verkennen. Dit is dan ook een echte must-do. Langs de route vindt u het imposante uitkijkpunt God’s Window, de kolkgaten van Bourke’s Potholes, de indrukwekkende Three Rondavels, schitterende watervallen en het ultieme hoogtepunt van de route: de Blyde River Canyon.

Daarnaast is Hazyview een levendig dorp, vol leuke winkels en gezellige terrasjes, dat vooral bekend staat om haar tropische fruit. Breng zeker een bezoek aan een van de lokale markten om de heerlijke mango’s en citrusvruchten te proeven, of een praatje te maken met de vriendelijke marktkooplui.

Hazyview is de ideale plek om te genieten van de sfeer van een charmant dorp met prachtige natuurwonderen op een steenworp afstand. 

Meer informatie
25 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
26 sep
Autoreis van 47 Kilometer - 59min
Hazyview
Kruger Nationaal Park
26 sep
8. Kruger Nationaal Park
Overnachten
Over de bestemming:

Het Kruger National Park is een van de grootste en bekendste natuurreservaten ter wereld. Dankzij de grote variëteit aan wildlife, rijke fauna, uitgestrekte savannes en lange geschiedenis is het de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. De bijna 2 miljoen hectare is de thuisbasis van alle iconische safaridieren van Afrika – waaronder meer dan 12.000 olifanten, 2.800 leeuwen, 2.000 luipaarden, 27.000 Afrikaanse buffels, giraffen, nijlpaarden en neushoorns – en biedt een natuurervaring die tot de beste van Afrika behoord.

Elk seizoen brengt zijn eigen hoogtepunten met zich mee. Tijdens de Afrikaanse zomer kan genoten worden van volle waterpoelen, een weelderig bushveld en veel pasgeboren dieren. Tijdens de droge winter is het bushveld meer open, waardoor er beter zicht is op de wilde dieren.

Voor de ultieme beleving raden wij een verblijf aan in één van de vele privéwildreservaten – die elk de mogelijkheid bieden tot het spotten van veel wild, waaronder de Big Five - die ook bij het Kruger Park horen. Bekende privéwildreservaten zijn: Timbavati Game Reserve, Sabi Sand, Klaserie Nature Reserve en Mala Mala Game Reserve.

Tijdens een bezoek aan het Kruger National Park wordt het echte Afrika ervaren. Een beleving om nooit te vergeten!

Meer informatie
26 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
28 sep
Autoreis van 134 Kilometer - 2uur 15min
Kruger Nationaal Park
Ohrigstad
28 sep
9. Ohrigstad
Overnachten
Over de bestemming:

Ohrigstad is een kleine stad, gelegen in een mooie vallei tussen de bergen, in de provincie Limpopo, Zuid-Afrika en wordt ook wel de ‘Gateway to the Panoramaroute’ genoemd, omdat het vlak bij de Blyde River Canyon, Bourke’s Potholes en God’s Window ligt.

Naast de indrukwekkende highlights van de Panoramaroute ligt Ohrigstad ook in de buurt van het Ohrigstad Dam Nature Reserve. Dit 25.000 hectare grote, door bergen omringde, natuurreservaat ligt op de rand van het Greater Drakensberg Escarpment en biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen, vissen, kanoën, roeien en picknicken. Let wel op: benodigdheden moeten zelf worden meegenomen. Probeer tijdens een wandeling ook verschillende vogels, bokken, antilopes en misschien zelfs een nijlpaard te spotten.

Daarnaast mag een bezoek aan de Echo Caves – een enorm grottenstelsel van maar liefst 40 km, dat ook wel bekend staat als een van de oudste grotten ter wereld – zeker niet worden overgeslagen. De hoogste kamer in deze grot is maar liefst 60 meter hoog! Er kunnen rondleidingen van 2 km gevolgd worden door de schitterende kamers. Echte avonturiers kunnen een speciale tour kiezen die nog dieper de grot ingaat.

Ohrigstad is met haar diverse activiteitenaanbod zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
30 sep
Autoreis van 364 Kilometer - 4uur 50min
Ohrigstad
Johannesburg
30 sep
10. Johannesburg
Tussenstop
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
30 sep
Reizen van Johannesburg naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL592
23:15 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 0min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL592
Reisklasse: Economy
opmerkingen:


 

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.210 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Vlucht 2
Accommodaties 9
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen