Op safari in Welgevonden & Kruger
o.v.v. wijzigingen 3.231 €

Op safari in Welgevonden & Kruger

autoreis
Laatst gewijzigd op: woensdag 1 mei 2024 - Vertrek : maandag 21 oktober 2024
Ref ID: 4190650
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.462 €
Laatst gewijzigd op: woensdag 1 mei 2024 - Vertrek : maandag 21 oktober 2024
Bestemmingen: Johannesburg, Welgevonden Wildreservaat, Tzaneen, Ohrigstad, Kruger Nationaal Park, Graskop, Johannesburg

Over de reis

21 okt
Reizen van Amsterdam naar Johannesburg
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL591
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:20 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10uur 45min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL591
Reisklasse: Economy
21 okt
Autoverhuur
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 58,25 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
200.08 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Johannesburg, Zuid Afrika

Terugbrengen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Johannesburg, Zuid Afrika

21 okt
1. Johannesburg
Overnachten
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
21 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nacht
22 okt
Autoreis van 284 Kilometer - 9uur 35min
Johannesburg
Welgevonden Wildreservaat
22 okt
2. Welgevonden Wildreservaat
Overnachten
Over de bestemming:

Welgevonden Game Reserve is een 36.000-hectare groot privé-wildreservaat in Limpopo, Zuid-Afrika. Gelegen in het internationaal erkende UNESCO Waterberg Biosphere Reserve, is het een van de meest toegankelijke eersteklas, malariavrije big five-wildreservaten van Zuid-Afrika, waar het hele jaar door genoten kan worden van exclusieve en intieme bushveld-safari-ervaringen. Let op: het reservaat is niet toegankelijk voor dagbezoekers en zelf-rijden is niet toegestaan.

Het Welgevonden Game Reserve beschikt over een divers landschap. Van graslanden en savannes tot beboste bergen en diepe rotsachtige ravijnen, er is iets voor elk dier. In totaal is Welgevonden de thuisbasis van meer dan 65 zoogdiersoorten en zo’n 300 soorten vogels. Naast de beroemde Big Five kunnen in het reservaat ook cheeta’s, bruine hyena’s, caracal’s, aardwolven en aardvarkens bekeken worden. Dit maakt elke game drive spannend.

Daarnaast zijn er ook allerlei eeuwenoude rotstekeningen van Bosjesmannen verspreid over het gebied te bekijken. Dit zorgt voor een unieke culturele ervaring tijdens een safari.

Het beperkte aantal gasten dat tegelijkertijd toegang krijgt tot het reservaat en het feit dat er niet op de dieren is gejaagd, maken bijzonder hechte en persoonlijke ontmoetingen mogelijk. Hierdoor is een bezoek aan Welgevonden een ervaring om nooit te vergeten. 

Meer informatie
22 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
24 okt
Autoreis van 337 Kilometer - 10uur 29min
Welgevonden Wildreservaat
Tzaneen
24 okt
3. Tzaneen
Overnachten
Over de bestemming:

Tzaneen is een tropische tuinstad en op een na grootste stad van de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Tzaneen ligt aan de voet van de Wolkberg en wordt omgeven door archeologische vindplaatsen. Dit maakt het een prachtige plek om wandelingen te maken.

Een van de leukste dingen om te doen in Tzaneen, is een bezoek aan de Agatha Crocodile Ranch. Hier worden rondleidingen gegeven, kan alles geleerd worden over het gedrag en de geschiedenis van de krokodil, vinden voershows plaats en krijgen bezoekers de kans een babykrokodil aan te raken.

Daarnaast beschikt Tzaneen over schitterende natuurlijke schoonheid, dat ook zeker het verkennen waard is. Het Hans Merensky Nature Reserve beschikt over prachtige paden om te wandelen en fietsen. Het volgen van de Waterbuck Trail wordt met name aangeraden. Ook kunnen er allerlei dieren gespot worden. Voor een middag zwemmen en genieten van de geluiden van de natuur wordt aangeraden een bezoek te brengen aan de Debengeni Waterfall. Bezoekers die op zoek zijn naar een adrenaline kick kunnen deelnemen aan een canopy-tour door de Magoebaskloof.

Dit tropische paradijs is met haar natuurlijke schoonheid zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
25 okt
Autoreis van 141 Kilometer - 2uur 9min
Tzaneen
Ohrigstad
25 okt
4. Ohrigstad
Overnachten
Over de bestemming:

Ohrigstad is een kleine stad, gelegen in een mooie vallei tussen de bergen, in de provincie Limpopo, Zuid-Afrika en wordt ook wel de ‘Gateway to the Panoramaroute’ genoemd, omdat het vlak bij de Blyde River Canyon, Bourke’s Potholes en God’s Window ligt.

Naast de indrukwekkende highlights van de Panoramaroute ligt Ohrigstad ook in de buurt van het Ohrigstad Dam Nature Reserve. Dit 25.000 hectare grote, door bergen omringde, natuurreservaat ligt op de rand van het Greater Drakensberg Escarpment en biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen, vissen, kanoën, roeien en picknicken. Let wel op: benodigdheden moeten zelf worden meegenomen. Probeer tijdens een wandeling ook verschillende vogels, bokken, antilopes en misschien zelfs een nijlpaard te spotten.

Daarnaast mag een bezoek aan de Echo Caves – een enorm grottenstelsel van maar liefst 40 km, dat ook wel bekend staat als een van de oudste grotten ter wereld – zeker niet worden overgeslagen. De hoogste kamer in deze grot is maar liefst 60 meter hoog! Er kunnen rondleidingen van 2 km gevolgd worden door de schitterende kamers. Echte avonturiers kunnen een speciale tour kiezen die nog dieper de grot ingaat.

Ohrigstad is met haar diverse activiteitenaanbod zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
27 okt
Autoreis van 114 Kilometer - 2uur 11min
Ohrigstad
Kruger Nationaal Park
27 okt
5. Kruger Nationaal Park
Overnachten
Over de bestemming:

Het Kruger National Park is een van de grootste en bekendste natuurreservaten ter wereld. Dankzij de grote variëteit aan wildlife, rijke fauna, uitgestrekte savannes en lange geschiedenis is het de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. De bijna 2 miljoen hectare is de thuisbasis van alle iconische safaridieren van Afrika – waaronder meer dan 12.000 olifanten, 2.800 leeuwen, 2.000 luipaarden, 27.000 Afrikaanse buffels, giraffen, nijlpaarden en neushoorns – en biedt een natuurervaring die tot de beste van Afrika behoord.

Elk seizoen brengt zijn eigen hoogtepunten met zich mee. Tijdens de Afrikaanse zomer kan genoten worden van volle waterpoelen, een weelderig bushveld en veel pasgeboren dieren. Tijdens de droge winter is het bushveld meer open, waardoor er beter zicht is op de wilde dieren.

Voor de ultieme beleving raden wij een verblijf aan in één van de vele privéwildreservaten – die elk de mogelijkheid bieden tot het spotten van veel wild, waaronder de Big Five - die ook bij het Kruger Park horen. Bekende privéwildreservaten zijn: Timbavati Game Reserve, Sabi Sand, Klaserie Nature Reserve en Mala Mala Game Reserve.

Tijdens een bezoek aan het Kruger National Park wordt het echte Afrika ervaren. Een beleving om nooit te vergeten!

Meer informatie
27 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
30 okt
Autoreis van 53 Kilometer - 1uur 17min
Kruger Nationaal Park
Graskop
30 okt
6. Graskop
Tussenstop
Over de bestemming:

Graskop is een klein dorp in de Zuid-Afrikaanse provincie Mpumalanga, dat in 1880 werd gesticht als kamp voor de nabijgelegen goudmijn. Tegenwoordig staat Graskop met name bekend als goede uitvalsbasis voor de Panoramaroute en als stop op weg naar het Krugerpark.

Met verschillende bijzondere natuurverschijnselen op slechts een paar minuten rijden, is het geen verrassing dat de belangrijkste bezienswaardigheden van Graskop van moeder natuur komen. Om van alles te kunnen genieten wordt aangeraden de 180 kilometer lange Panoramaroute te volgen. Deze weg loopt langs God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels, spectaculaire watervallen – waaronder Lisbon Falls, Berlyn Falls en Mac Mac Falls – en de wereldberoemde Blyde River Canyon.

Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenaline-boost is er de Big Swing – een van ’s werelds hoogste kabelkloofschommels – en voor degenen die meer willen leren over de tijd van de goudzoekers is een bezoek aan het nabijgelegen Pilgrim’s Rest zeker een aanrader.

Daarnaast heeft Graskop sinds 2017 een nieuwe attractie: een glazen lift die bezoekers naar de bodem van de Graskop Gorge (51 meter) brengt. Zeker een aanrader! 

Meer informatie
30 okt
Autoreis van 397 Kilometer - 4uur 52min
Graskop
Johannesburg
30 okt
7. Johannesburg
Tussenstop
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
30 okt
Reizen van Johannesburg naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL592
23:59 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 11min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL592
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig. 

 

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.462 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Hotelovernachtingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 4
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen