Ontdek de Tuinroute en het Amakhala Nature Reserve
o.v.v. wijzigingen 3.011 €

Ontdek de Tuinroute en het Amakhala Nature Reserve

autoreis
Laatst gewijzigd op: vrijdag 19 januari 2024 - Vertrek : dinsdag 17 september 2024
Ref ID: 4308989
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.022 €
Laatst gewijzigd op: vrijdag 19 januari 2024 - Vertrek : dinsdag 17 september 2024
Bestemmingen: Kaapstad, Franschhoek, Montagu, Oudtshoorn, Plettenberg Bay, Nationaal park Addo Elephant, Amakhala Natuurreservaat, Port Elizabeth

Over de reis

17 sep
Reizen van Amsterdam naar Kaapstad
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL597
10:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:25 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
11uur 15min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL597
Reisklasse: Economy
17 sep
Autoverhuur
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Oneway kosten - 111,32 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
196.08 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Cape Town International luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Main Building Unit BG12, Central Boulevard 7625, Cape Town, 8000, Zuid Afrika

Terugbrengen

Port Elizabeth Airport (Desk in arrival hall) - Telefoonnummer

Port Elizabeth, Zuid Afrika

17 sep
1. Kaapstad
Overnachten
Over de bestemming:

Kaapstad is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is een moderne en kosmopolitische stad, dat wordt ingesloten tussen bergen en de oceaan en staat bekend als een van de mooiste steden ter wereld.

Er zijn een paar activiteiten die echt niet mogen worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Kaapstad. Het beklimmen van de 1085 meter hoge Tafelberg – een van de 7 natuurwonderen – is een echte must-do. Er zijn verschillende routes voor alle type wandelaars. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en naar beneden te gaan. Het beklimmen van de 669 meter hoge Lion’s Head is ook zeker de moeite waard. Vanaf deze top kan genoten worden van een schitterend uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en de Indische Oceaan.

Daarnaast mag een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, een wandeling door Bo Kaap – een van de oudste woonwijken van de stad -, het bewonderen van het eerbetoon aan 4 Zuid-Afrikaanse winnaars van de Nobelprijs voor de vrede op Nobel Square en het bekijken van pinguïns bij Boulders Beach, zeker niet worden vergeten.

Van geweldige stranden en schilderachtige bergketens, tot lekker eten met heerlijke wijn en vriendelijke mensen, Kaapstad heeft iets voor iedereen.

Meer informatie
20 sep
Autoreis van 75 Kilometer - 1uur 8min
Kaapstad
Franschhoek
20 sep
2. Franschhoek
Overnachten
Over de bestemming:

Gelegen tussen de torenhoge bergen van het voedsel- en wijnhart van Zuid-Afrika bevindt zich het pittoreske dorp Franschhoek. Het is de ideale uitvalsbasis om de Kaapse wijnlanden te verkennen. In het dorp zelf bevinden zich verschillende kunst-, antiek- en handwerkwinkels, galerieën en restaurants, waar ook zeker van genoten kan worden.

De berghellingen rond Franschhoek worden al meer dan 300 jaar bedekt door spectaculaire wijngaarden. Veel van de wijnboerderijen die hier gevestigd zijn, dragen vandaag de dag nog steeds hun oorspronkelijke Franse naam. Het gebied heeft voor ieder wat wils. In de grote kelders worden rondleidingen en proeverijen georganiseerd, maar bezoekers die op zoek zijn naar een echte unieke ervaring worden aangeraden een bezoek te brengen aan de kelders van de kleine boetiekwijnhuizen.

Daarnaast staat Franschhoek bekend als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika. Als de thuisbasis van maar liefst acht van Zuid-Afrika’s Top 100 restaurants en meerdere toonaangevende chef-koks, die alles maken van gerechten van wereldklasse tot lichte maaltijden die gecombineerd worden met de heerlijke lokale wijnen uit de vallei, heeft Franschhoek alles voor een geweldige eetervaring.

De rijke geschiedenis, schitterende landschappen, gastvrije mensen en heerlijke wijnen maken een bezoek aan Franschhoek een ervaring om nooit te vergeten. 

Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
22 sep
Autoreis van 146 Kilometer - 2uur 6min
Franschhoek
Montagu
22 sep
3. Montagu
Overnachten
Over de bestemming:

Montagu is een dorp gelegen aan het begin van de bekende Route 62 in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap en dient als de toegangspoort tot de Karoo – een uniek landschap met gigantische vlaktes, indrukwekkende bergen en historische plaatsen.

De Longstreet neemt bezoekers terug in de tijd. In deze straat staan meer nationale monumenten dan waar dan ook in Zuid-Afrika. De historische gebouwen en goed bewaarde architectuur geven een inkijkje in het leven van vroeger – toen Montagu nog een eigen betaalmiddel had. In het Montagu Museum en Joubert House kan meer geleerd worden over deze interessante geschiedenis.

Voor de actievelingen en avonturiers is er rond Montagu ook genoeg te doen. In de omgeving van Montagu kan onder andere genoten worden van wandelen, mountainbiken en 4x4 rijden. De nabijgelegen rotsformaties – een van de belangrijkste rotsklimlocaties van Zuid-Afrika – maken rotsklimmen ook een erg populaire activiteit.

Van educatieve middagen in het centrum en proeven van heerlijke wijnen langs de populaire wijnroute, tot relaxen in warme thermale baden en beleven van spannende avonturen in de buitenlucht. In Montagu is het allemaal mogelijk!

Meer informatie
23 sep
Autoreis van 237 Kilometer - 3uur 46min
Montagu
Oudtshoorn
23 sep
4. Oudtshoorn
Overnachten
Over de bestemming:

Gelegen tussen de bergen van Swartberg en Outeniqua bevindt zich de stad Oudtshoorn. Te vinden in de provincie West-Kaap, met de meeste zonnedagen van Zuid-Afrika, is Oudtshoorn de thuisbasis van ’s werelds grootste struisvogelpopulatie en een aantal gespecialiseerde fokkerijen. Vandaar dat de stad ook wel de ‘struisvogelhoofdstad van de wereld’ wordt genoemd.

Een echte must-do in Oudtshoorn is dan ook een bezoek aan een van de vele struisvogelboerderijen. Hier kan meer geleerd worden over deze bijzondere vogels, geholpen worden bij het voeren en zelfs op hun eieren gestaan worden om te checken of ze sterk genoeg zijn. Veel van de oude ‘verenpaleizen’ behoren vandaag de dag ook tot de nationale monumenten van Zuid-Afrika.

Een andere echte must-visit zijn de Cango Caves. Deze 20 miljoen jaar oude kalksteengrotten bevinden zich 30 kilometer buiten Oudtshoorn en zijn een van Zuid-Afrika’s oudste attracties. Elke dag worden er rondleidingen georganiseerd. Er kan gekozen worden voor een standaard tour met een gids of een avontuurlijke tour.

Oudtshoorn is dé plek voor avonturen om nooit te vergeten!

Meer informatie
25 sep
Autoreis van 155 Kilometer - 2uur 13min
Oudtshoorn
Plettenberg Bay
25 sep
5. Plettenberg Bay
Overnachten
Over de bestemming:

Plettenberg Bay is een kleine luxe badplaats in de provincie West-Kaap, gelegen aan de Zuid-Afrikaanse Garden Route. Het is vooral een populaire bestemming onder natuurliefhebbers, strandgangers en avonturiers.

De eindeloze stranden met vele watersportmogelijkheden zijn een geweldige plek om te genieten van de zon en op zoek te gaan naar de bijzondere Pansy schelp. Tussen juli en december komen er grote aantallen van de bedreigde Southern Right Whales naar de baai om hun jongen ter wereld te brengen. Ook zijn er tijdens een boottocht Humpback en Blyde’s Whales en Humpback en Bottlenose dolfijnen te bewonderen.  

Reizigers die op zoek zijn naar een adrenaline kick kunnen deelnemen aan een Canopy tour in het Tsitsikamma Park, bungee jumpen van de Bloukransbrug, of een parachutesprong maken.

Daarnaast is Plettenberg Bay een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan het Keurboom’s Nature Reserve, waar genoten van worden van wandelingen, kanoën, boottochten, zwemmen en picknicken.

Het perfecte weer, de gezellige sfeer en het prachtige natuurschoon maken Plettenberg Bay een echte must-stop tijdens een reis langs de Garden Route. 

Meer informatie
27 sep
Autoreis van 294 Kilometer - 4uur 2min
Plettenberg Bay
Nationaal park Addo Elephant
27 sep
6. Nationaal park Addo Elephant
Overnachten
Over de bestemming:

Het Addo Elephant National Park - het op 2 na grootste natuurpark van Zuid-Afrika - ligt 50km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het omvat 145.000 hectare en strekt zich uit van de bergen – 100 km landinwaarts – tot aan de oceaan.

Het Addo Elephant National Park werd oorspronkelijk in 1931 gesticht om de 11 laatst overgebleven Kaapse olifanten te beschermen. Tegenwoordig is het park één van de mooiste gebieden van de Eastern Cape en leven er ruim 350 Kaapse olifanten. Ook leven er allerlei andere grote zoogdieren. Het is zelfs het enige park waar de ‘Big 7’ te bewonderen is (olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard, alsmede de walvis en de grote witte haai voor de kust).

Het park kan in de zomer het beste halverwege de ochtend bezocht worden, wanneer de olifanten samenkomen bij drinkplaatsen (in het centrale deel - toegankelijk met een gewone auto). In de winter is de vroege ochtend hét moment voor een bezoek. Na regenval zijn de olifanten veel moeilijker te zien, omdat ze zich dan verspreiden en de heuvels intrekken, welke alleen per 4WD toegankelijk zijn.

Voor een wildervaring om nooit te vergeten is het Addo Elephant National Park zeker een bezoek waard.

Meer informatie
29 sep
Autoreis van 65 Kilometer - 1uur 38min
Nationaal park Addo Elephant
Amakhala Natuurreservaat
29 sep
7. Amakhala Natuurreservaat
Overnachten
Over de bestemming:

Amakhala Game Reserve is een malariavrij privé natuurreservaat, gelegen ten oosten van het Addo Elphant National Park en ongeveer 45 minuten rijden van Port Elizabeth. Het park staat met name bekend om zijn inzet voor natuurbehoud en het herstel van de inheemse flora en fauna. Het Amakhala Game Reserve biedt een breed scala aan ervaringen voor elke soort reiziger.

Tijdens een game drive kunnen reizigers, onder leiding van ervaren rangers en trackers, de Big Five (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel) en vele andere diersoorten - waaronder giraffes, zebra’s, antilopen, nijlpaarden en talloze vogelsoorten - in hun natuurlijke habitat bewonderen.

Naast game drives kunnen bezoekers ook deelnemen aan begeleide wandelsafari’s – om meer te leren over de flora en fauna van het reservaat – en ontspannen boottochten op de rivier – waar mogelijk nijlpaarden en krokodillen gespot kunnen worden.

Het Amakhala Game Reserve is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. De overvloed aan wilde dieren en prachtige landschappen bieden een onvergetelijke safari-ervaring in het hart van Zuid-Afrika. Iets dat u zeker niet wilt missen!

Meer informatie
01 okt
Autoreis van 71 Kilometer - 47min
Amakhala Natuurreservaat
Port Elizabeth
01 okt
8. Port Elizabeth
Tussenstop
Over de bestemming:

Halverwege tussen Kaapstad en Durban, in het Nelson Mandela Bay District, ligt de kustplaats Port Elizabeth, dat met de vriendelijkste mensen van het land ook wel de ‘Friendly City’ wordt genoemd.

Gelegen aan de Algoa-baai, met een 40 kilometer lang strand, is Port Elizabeth een geweldige plek voor wateractiviteiten. Geniet onder andere van zwemmen, surfen, duiken, snorkelen en zeilen. Om te genieten van een mooie wandeling, wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het Donkin-reservaat.

Cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn in Port Elizabeth ook zeker op de juiste plek. Een bezoek aan Route 67 is vooral een aanrader. Hier bevinden zich 67 kunststukken, die verwijzen naar de jaren dat Nelson Mandela zich voor het openbare leven inzette.

Daarnaast kan voor urenlang vermaak een bezoek gebracht worden aan het Boardwalk Casino & Entertainment Complex en wordt voor een schitterend uitzicht over de stad aangeraden de 52 meter hoge Campanile Memorial toren te beklimmen.

Als goede uitvalsbasis voor de Garden Route en Route 62, met wildparken binnen handbereik, is Port Elizabeth zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
01 okt
Reizen van Port Elizabeth naar Amsterdam
Terug
FlySafair
KLM Royal Dutch Airlines
Meerdere luchtvaartmaatschappijen Meerdere luchtvaartmaatschappijen
18:40 - Port Elizabeth, Port Elizabeth Intl (PLZ)
10:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 16uur 5min 1 PC 1 tussenstop
FA
FA FlySafair - FA 135
18:40 - Port Elizabeth, Port Elizabeth Intl (PLZ)
20:05 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
Vervoer:  FA135
Reisklasse: Economy
3uur 10min - Aansluiting op het vliegveld Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 598
23:15 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
10:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  KL598
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig. 

 

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.022 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Vlucht 2
Accommodaties 7
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Onze bestemmingen